ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Η Amphora Collection στο The Pop up Project Spring {exclusive} Edition!

Για κάθε μία συμμετοχή ξεχωριστά, του άκρως exclusive αυτού Pop Up Project, είμαστε υπερήφανες, και για το σύνολο τους όμως αφού η κάθε συλλογή συμπληρώνει σχεδόν αρμονικά, σχεδόν μαγικά την άλλη. Όμως, υπάρχουν και κάποιοι σχεδιαστές, που είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που επιλέγουν το κοινό μας, το πιο απαιτητικό κοινό της πόλης, για να δείξουν κάθε καινούργια συλλογή τους. Και η Ζήνα Αμπαριώτη, που μεταξύ της εντυπωσιακής πορείας της, παρά το νεαρό της ηλικίας της, έχει διατελέσει και Lead Accessories Designer για το POLO Ralph Lauren στη Νέα Υόρκη, είναι μία από αυτές. Γιατί κάθε δημιουργία της Amphora Collection, έχει και μία ιστορία να διηγηθεί. Και ένα πολύ συγκεκριμένο concept, στο οποίο η ταλαντούχα δημιουργός, μένει πάντα ανακουφιστικά πιστή.

Follow me…

Το brand Amphora Collection συνεχίζει να κεντρίζει το ενδιαφέρον με την ισορροπία ανάμεσα στην κλασική κομψότητα και τον τολμηρό μοντερνισμό. Διαχέοντας ζωντανά χρώματα παράλληλα με φυσικούς τόνους, προσφέρει έναν αξιοσημείωτο συνδυασμό που αποτυπώνει την ουσία μιας σύγχρονης, αλλά ταυτόχρονα διαχρονικής γυναίκας. Με μια παλέτα από κίτρινα και μπλε χρώματα που θυμίζουν τα ανοιξιάτικα λουλούδια και τον ουρανό, η συλλογή, εμπνέει μια αίσθηση ζωντάνιας και ενέργειας. Στο επίκεντρο βρίσκεται η ενσωμάτωση των κλασικών ελληνικών μορφών με σύγχρονες σχεδιαστικές προσεγγίσεις.

Κάθε κομμάτι αντιπροσωπεύει ένα σύγχρονο κειμήλιο, φτιαγμένο από εκλεκτά υλικά, δημιουργώντας αντικείμενα που αποδίδουν φόρο τιμής στις εμβληματικές αρχαίες ελληνικές μορφές. Η αρμονία μεταξύ παράδοσης και καινοτομίας έχει ως αποτέλεσμα μοναδικά κομμάτια, τα οποία έχουν απήχηση σε άτομα που επιδιώκουν να εκφράσουν τόσο την κομψότητα όσο και την ιδιαιτερότητα στο προσωπικό τους στυλ.

Η δημιουργία την Kylix bag αποτελεί μια γέφυρα μεταξύ της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς και της σύγχρονης σχεδιαστικής προσέγγισης. Αναδεικνύεται ως ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά σχέδια του brand και best-selling item, εμπνευσμένο από το αρχαίο ελληνικό δοχείο «κύλιξ».

Αυτό το κομμάτι παρερμηνεύει το παραδοσιακό σχήμα σε μια σύγχρονη εκδοχή της bucket τσάντας, επιλέγοντας την ψάθα ως το κυρίαρχο υλικό.

H ιδιαίτερη πλέξη και πλέον χαρακτηριστικό κομμάτι του brand είναι και αυτό που δίνει τη δυνατότητα στη τσάντα να πάρει τη μορφή ενός μοντέρνου γλυπτού. Αυτή την Άνοιξη, η kylix είναι διαθέσιμη σε μια ποικιλία χρωματικών επιλογών, από τους φυσικούς τόνους μέχρι τις έντονες αποχρώσεις του βιολετί, του κίτρινου και του μπλε, η τσάντα Kylix συμπληρώνει κάθε ουσιώδες στοιχείο της γκαρνταρόμπας, ενισχύοντας κάθε εμφάνιση με μια μοναδική πινελιά.

Από μικρή ηλικία, μεγαλώνοντας στην Ελλάδα, η Ζήνα Αμπαριώτη ανακάλυψε το πάθος της για τα υφάσματα και τα διάφορα υλικά, οδηγώντας την να ακολουθήσει σπουδές στον τομέα του Apparel στο Rhode Island School of Design, και στη συνέχεια να εργαστεί ως Lead Accessories Designer για το POLO Ralph Lauren στη Νέα Υόρκη. Μια παρόρμηση να αμφισβητήσει τα καθιερωμένα σχεδιαστικά πρότυπα, την οδήγησε να αναζητήσει έμπνευση πίσω στις ελληνικές της ρίζες και να εξερευνήσει τη μεταμορφωτική δύναμη των πρώτων υλών.

Το 2019, ίδρυσε το Amphora Collection στη Νέα Υόρκη, ένα brand βασισμένο στην ένωση δύο μορφών τέχνης: τη γλυπτική και τη μόδα για τη δημιουργία μοντέρνων αξεσουάρ. Αντλώντας έμπνευση από τα κλασικά σχήματα της Αρχαίας Ελλάδας, κάθε τσάντα αποτελεί μια μοναδική καλλιτεχνική έκφραση, προσκαλώντας σε μια βαθύτερη πολιτιστική και αισθητική αναγνώριση. Τον Ιούνιο του 2022, το brand λανσαρίστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα με τη παρουσίαση της καλοκαιρινής collection Spring-Summer 2022, επιστρέφοντας στην καρδιά της έμπνευσής του.

Η Amphora Collection παρουσιάζει για πρώτη φορά τη καινούργια της συλλογή από αντικείμενα που αποτελείται από κεριά σε σχήμα μοντέρνου αμφορέα δίνοντας έμφαση στο σκοπό του brand να κατασκευάσει αντικείμενα που είναι μοναδικά αλλά παράλληλα πρακτικά.
Τα κεριά κατασκευάζονται στην Ελλάδα και μπορείτε να τα βρείτε σε τρεις αποχρώσεις. Cream, Taupe και Olive Green, το limited edition χρώμα του brand για την άνοιξη. Η Amphora Collection αποτελεί μια ενδιαφέρουσα πρόταση για όσους αναζητούν μοναδικά και πρακτικά αντικείμενα με ελληνική ταυτότητα.

Ολοκληρωμένη τη συλλογή μπορείτε να τη βρείτε στο The Pop up Project Spring {exclusive} Edition, την Παρασκευή 19 & το Σάββατο 20 Απριλίου, από τις 10:00′ το πρωί έως τις 20:00′ το βράδυ, στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή, Κασσαβέτη 18, στην καρδιά της Κηφισιάς. Σας περιμένουμε να επιλέξουμε όλοι μαζί τις ομορφότερες δημιουργίες της Άνοιξης και τα καλύτερα δώρα για αυτό το Πάσχα.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ!

error: Content is protected !!