ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

«Η Τέχνη του να μην κάνεις τίποτα και η παράλληλη πεζοπορία» της Άννας Αμπαριώτου στην κατάμεστη Citronne Gallery!

Συνέβη το απόγευμα της Πέμπτης, το απόγευμα που η φιλότεχνη Αθήνα παραβρέθηκε σύσσωμη στην CITRONNE Gallery, όπου η οικοδέσποινα της, Τατιάνα Σπινάρη, πραγματοποίησε τα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης της Άννας Αμπαριώτου «Η Τέχνη του να μην κάνεις τίποτα και η παράλληλη πεζοπορία». Το απόγευμα της Πέμπτης, η creme de la creme της κοινωνικής και εικαστικής σκηνής της πόλης, διέσχιζε για άλλη μία φορά την είσοδο του 19ου αριθμού της Πατριάρχου Ιωακείμ, για να απολαύσει από κοντά τη νέα ενότητα από ψηφιακά έργα και κεραμικά γλυπτά, μίας εξαιρετικής έκθεσης που επιμελήθηκε ο Κώστας Πράπογλου.

Follow me…

Η Τατιάνα Σπινάρη – διευθύντρια Citronne Gallery, η εικαστικός Άννα Αμπαριώτου και ο επιμελητής της εκθεσης Κώστας Πράπογλου

Στην έκθεση αποτυπώνεται η διαδικαστική προσπάθεια της καλλιτέχνιδας να ανακαλύψει και να αποκαλύψει έναν «άλλον», μη προφανή κόσμο. Ο εκτεταμένος τίτλος λειτουργεί ως μέρος της εικαστικής δημιουργίας, καθώς παραπέμπει στην αφετηρία, δηλαδή στην αρχική ιδέα της καλλιτεχνικής αναζήτησης.

Ζήνα Αμπαριώτη, Δόμνα Μιχαηλίδου, Φοίβη Αμπαριώτη

Η Άννα Αμπαριώτου εξηγεί αναλυτικά τον τίτλο αυτόν. Προσδιορίζει την «Τέχνη του να μην κάνεις τίποτα» ως τον χώρο και τον χρόνο που δίνει κανείς στον εαυτό του να αντιληφθεί, να κατανοήσει και να αξιολογήσει αυτά που έχουν συμβεί και αυτά που συμβαίνουν. Η «Παράλληλη Πεζοπορία» είναι ο χρόνος και ο χώρος που δίνει κανείς στον εαυτό του να ζήσει με την διαύγεια που του προσφέρουν όσα έχει ανακαλύψει.

Στον χώρο της CITRONNE Gallery αναπτύσσεται μία εγκατάσταση η οποία επιχειρεί να εκφράσει το κυρίαρχο αφήγημα της καλλιτέχνιδας, το οποίο εμπεριέχει εξίσου στοιχεία φαντασίας, όπως και στοιχεία ρεαλισμού. Η συνύπαρξη αυτή δείχνει στον θεατή μια πραγματικότητα σύνθετη, όπως την προσλαμβάνει και την εξελίσσει η υποκειμενικότητα.

Μαρίνα Παπακωνσταντίνου, Τατιάνα Γκούσκου, Αδαμαντία Σελέκου, Άννα Γκούσκου, Αγγέλικα Γκούσκου

Τα έργα της Άννας Αμπαριώτου, παραπέμπουν σε ένα απολύτως προσωπικό παράλληλο σύμπαν, με μια ελεύθερη ερμηνευτική προσέγγιση της καθημερινής πορείας των ανθρώπων. Ο θεατής καλείται να αποκρυπτογραφήσει αυτήν την προσωπική εικαστική γλώσσα.

Εσμεράλντα Μομφεράτου
Λίνα Πηγαδιωτη, Αιμηλία Δεγλέρη, Κατερίνα Παϊταζόγλου
Ελένη Παπακωνσταντίνου
Περικλης και Βαλέρια Μαζαράκη, Σπύρος Πολλάλης
Περικλής Στρούμπος, Παναγιώτα Δικαίου
Τατιάνα Σπινάρη, Ανδρέας Λόλης
Αγγέλικα Γκούσκου – Σελεκου, και η κόρη της Αδαμαντία Σελεκου
Τάκης Καρπουτζόγλου, Βαλέρια Μαζαράκη, Μαρία Ξανθάκου
Τιτίνα Βασιλείου

«Γινόμαστε μάρτυρες μιας ανταλλαγής φιλοσοφικών νοημάτων, αμφισβητούμε, διαπραγματευόμαστε και επαναπροσδιορίζουμε τη συνύπαρξη και τη σχέση μας με το περιβάλλον και την ίδια τη φύση»

Τατιάνα Σπινάρη, Αριστείδης και Ξένια Πίττα, Άννα Αμπαριώτου
Ελπίδα Αμπαριώτη, Μυρτώ Λοβέδρου, Ζήνα Αμπαριώτη, Φοίβη Αμπαριώτη

Ο Κώστας Πράπογλου, ο επιμελητής της έκθεσης, θεωρεί ότι με τα έργα αυτά «γινόμαστε μάρτυρες μιας ανταλλαγής φιλοσοφικών νοημάτων, αμφισβητούμε, διαπραγματευόμαστε και επαναπροσδιορίζουμε τη συνύπαρξη και τη σχέση μας με το περιβάλλον και την ίδια τη φύση». Η γκαλερί CITRONNE πλαισιώνει και συμμετέχει στην καλλιτεχνική αυτή «διαπραγμάτευση».

Άννα Αναγνώστου, Ναταλία Εφραίμογλου
Ιόλη Πάκη, Άλκις Τρίχα, Ελένη Παπακωνσταντίνου
Αλέξης Φυλακτόπουλος, Γιάννης Τραμπακλος
Αλέξανδρος Kασσανδρινος, Άννα Αμπαριώτου, Γιώργος Πράσινος
Παντελής Μπητου, Αγγέλα Στεφανίτση
Αννίτα Καλημέρη, Κλαίρη Εμπεόγλου, Μιχάλης Εμπέογλου

Η έκθεση συνοδεύεται από τη δίγλωσση έκδοση The Art of Doing Nothing and the Parallel Hiking – Η Τέχνη του να Μην Κάνεις Τίποτα και η Παράλληλη Πεζοπορία. Κείμενα: Άννα Αμπαριώτου,Έφη Κασούρα, Κώστας Πράπογλου, Τατιάνα Σπινάρη.

Φωτογραφίες: Studio Panoulis

error: Content is protected !!