ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Η παρουσίαση του ιστορικού μυθιστορήματος «Στην Αγκαλιά του Πολέμου» του Πήτερ Καλλιφίδα, στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών!

Με μεγάλη επιτυχία έγινε η παρουσίαση του ιστορικού μυθιστορήματος «Στην Αγκαλιά του Πολέμου» του συγγραφέα Πήτερ Καλλιφίδα από τις Εκδόσεις Memento στο αμφιθέατρο «Ιωάννης Καποδίστριας» του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών. Το βιβλίο παρουσίασαν ο πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών Κυριάκος Γεροντόπουλος, και ο Πλωτάρχης του ΠΝ ιστορικός-επιτελής της Υπηρεσίας Ιστορίας του Ναυτικού, Παναγιώτης Γέροντας ενώ την εκδήλωση συντόνισε η δικηγόρος Φωτεινή Σόφτη.

Ο συγγραφέας Πητερ Καλλιφίδας, ο Παναγιωτης Γέροντας, και η Φωτεινή Σόφτη

Την εκδήλωση προλόγισε ο Θωμάς Τσερώνης εκ μέρους των Eκδόσεων Memento και εν συνεχεία οι ομιλητές ανέλυσαν τα ιστορικά γεγονότα τα οποία το βιβλίο αναδεικνύει ενώ αναφέρθηκαν και στη μυθοπλασία, μια ιστορία αγάπης, που συνοδεύει τα ιστορικά γεγονότα.

Ο εκδοτης Θωμας Τσερώνης
Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης
Ο συγγραφέας Πητερ Καλλιφίδας και ο Παναγιωτης Γέροντας
Η παρουσίαση του ιστορικού μυθιστορήματος «ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ» του Πήτερ Καλλιφίδα, στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών

Μέσα από τις σελίδες του παρουσιάστηκαν ιστορικές προσωπικότητες και κυρίως ο Ιωάννης Τσιγάντες και η οργάνωση του «Μιδας 614» αλλά και η Λελα Καραγιάννη, ο Γεώργιος Καρτάλης, ο Ναπολέων Ζέρβας, ο Άγγελος Έβερτ. Και μέσω αυτών παρουσιάστηκε η δράση των αστικών αντιστασιακών οργανώσεων, των οργανώσεων που έδρασαν στον αστικό ιστό και πήραν αμέσως τη σκυτάλη του αγώνα κατά των εισβολέων από τα χέρια του Ελληνικού Στρατού για να δημιουργήσουν νέα στεφάνια δόξας και μεγαλείου για το αγωνιζόμενο έθνος. Ταυτόχρονα, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στη μυθοπλασία που αναδύεται από τις σελίδες του βιβλίου, μια ιστορία αγάπης ανάμεσα σε ένα Έλληνα φοιτητή Νομικής, μέλους της Αντίστασης και τραυματία του αλβανικού μετώπου και την Ιταλίδα  αδελφή Λοχαγού της Καραπινιερίας , που επιχειρεί να δώσει διέξοδο και ένα τόνο αισιοδοξίας στην εποχή του πολέμου αλλά και να γεννήσει ελπίδα για μετά το τέλος του. Σε αυτό το πλαίσιο εκτυλίσσεται η ιστορία του βιβλίου. Στην εποχή του Πολέμου, που είναι μια εποχή ηρωισμού και θυσίας αλλά και μια εποχή που γεννά τον έρωτα στην Αγκαλιά του.

Ο συγγραφέας Πητερ Καλλιφίδας και η κ. Αγγελικη Φράγκου

Οι Εκδοσεις Memento και ο συγγραφέας Πήτερ Καλλιφίδας ευχαρίστησαν τους παρευρισκόμενους για την αθρόα προσέλευση και τη τιμητική παρουσία τους στον αμφιθέατρο «Ιωάννης Καποδίστριας» του Πολεμικού Μουσείου σε μια όμορφη βραδιά που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον και ολοκληρώθηκε με την  υπογραφή αντιτύπων από τον συγγραφέα.

Πητερ Καλλιφίδας
Αικατερινη Καλλιφίδα, Ιωάννα Φωκά (η εγγονή του Ιωάννη Μεταξά) και ο Πητερ Καλλιφίδας
Οι Εκδοσεις Memento και ο συγγραφέας Πήτερ Καλλιφίδας ευχαρίστησαν τους παρευρισκόμενους για την αθρόα προσέλευση και τη τιμητική παρουσία τους στον αμφιθέατρο «Ιωάννης Καποδίστριας» του Πολεμικού Μουσείου

Φωτογραφίες: Studio Panoulis

error: Content is protected !!