ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Η καρδιά του κοινωνικού γίγνεσθαι της Αθήνας ταξίδεψε στον χρόνο με αφορμή τους εορτασμούς για την 150η επέτειο του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία!

Όσο η creme de la creme της Αθήνας «ράβεται» για τον «Χορό της Αμυγδαλιάς» που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 12 Μαρτίου στο Grand Ballroom της «Μ. Βρεταννίας», η συναρπαστική έκθεση «Ένα Ταξίδι στον Χρόνο: The Immersive Experience», εγκαινίασε με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο τους εορτασμούς για την 150η επέτειο αδιάλειπτης λειτουργίας του αριστοκρατικού Ξενοδοχείου!

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η συναρπαστική οπτικοακουστική έκθεση «Ένα Ταξίδι στον Χρόνο: The Immersive Experience», που εγκαινίασε με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο τους Always Grand εορτασμούς για την 150η επέτειο αδιάλειπτης λειτουργίας του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑ ΔΟΞΙΑΔΗ, ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Στο πλαίσιο ειδικών προβολών που πραγματοποιήθηκαν στις 12 και 13 Φεβρουαρίου 2024, πλήθος εκπροσώπων της επιχειρηματικής, πολιτικής, κοινωνικής και δημοσιογραφικής ζωής της χώρας, αλλά και επαγγελματίες του κλάδου της φιλοξενίας, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την ξεχωριστή διαδραστική εμπειρία, που αφηγήθηκε την ιστορία του εμβληματικού ξενοδοχείου.

Γυρνώντας το ρολόι 150 χρόνια πίσω, η έκθεση «Ένα Ταξίδι στον Χρόνο: The Immersive Experience» αξιοποίησε την τεχνική του projection mapping σε πολλαπλές επιφάνειες, μεταμορφώνοντας το θρυλικό Grand Ballroom της Μεγάλης Βρεταννίας, σε ένα πολύχρωμο, πολυδιάστατο και εντυπωσιακό σκηνικό.
ΚΩΣΤΑΝΤΖΑ ΣΜΠΩΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Συνδυάζοντας εικόνες, ήχους και διηγήσεις, κατάφερε να ταξιδέψει τους επισκέπτες στην ιστορία της Μεγάλης Βρεταννίας.

Ανάμεσά τους, σημαντικές προσωπικότητες, όπως η κ. Χλόη Λασκαρίδου-Κορωνιά, η κ. Αλεξάνδρα Βοβολίνη, η κ. Μαρία Δαμανάκη, ο πρώην ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου κ. Απόστολος Δοξιάδης, η Υφυπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Ράπτη, Πρέσβεις ξένων κρατών, ο ιστορικός Δρ. Άγγελος Φ. Βλάχος, η βασίλισσα Άννα Μαρία και ο πρίγκιπας Νικόλαος, o κ. Αχιλλέας Β. Κωνσταντακόπουλος, η κ. Κωστάντζα Σμπώκου-Κωνσταντακοπούλου, ο κ. Ευάγγελος Χρόνης, ο δημοσιογράφος κ. Παύλος Τσίμας, η κ. Δήμητρα Κολοτούρα και ο κ. Marios Schwab, οι κυρίες Ελένη Κωνσταντίνιδου- Αγιοστρατίτη και Σίλια Σιγαλού, οι κύριοι Κώστας και Βασίλης Καίσαρης, η κ. Αικατερίνη Λαλαούνη, ο κ. Γιώργος Κασσής, η κ. Έλενα Μητσοπούλου, ο κ. Δημήτριος Σαμπάνης, ο κ. Δημήτρης Παππάς, ο κ. Γιάννης Μόσχος, ο κ. Χαρίτων Σταυρόπουλος, η κ.  Τατιάνα Παππά – Μπετροσιάν, η κ. Ειρήνη Γερουλάνου και ο κ. Γιώργος Γαμπρίτσος, η κ. Fleurette Π. Καραδόντη και ο κ. Κυριάκος Κουτσομάλης, ο κ. Τάκης Μαυρωτάς, η κ. Ελένη Διδασκάλου, η κ. Χριστίνα Παπαδοπούλου,  η κ. Μεταξία Τσιρταβή, η κ. Ελισάβετ Σ. Χατζηγάκη και πολλοί άλλοι.

Γυρνώντας το ρολόι 150 χρόνια πίσω, η έκθεση «Ένα Ταξίδι στον Χρόνο: The Immersive Experience» αξιοποίησε την τεχνική του projection mapping σε πολλαπλές επιφάνειες, μεταμορφώνοντας το θρυλικό Grand Ballroom της Μεγάλης Βρεταννίας, σε ένα πολύχρωμο, πολυδιάστατο και εντυπωσιακό σκηνικό. Συνδυάζοντας εικόνες, ήχους και διηγήσεις, κατάφερε να ταξιδέψει τους επισκέπτες στην ιστορία της Μεγάλης Βρεταννίας.

ΜΑΡΙΑ ΔΟΞΙΑΔΗ, ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΔΟΞΙΑΔΗΣ, ΕΙΡΗΝΗ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΥ
ΧΛΟΗ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ, ΚΩΣΤΑΝΤΖΑ ΣΜΠΩΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Με αφετηρία το 1874, έτος ίδρυσης του ξενοδοχείου και μέσα από σπάνια ντοκουμέντα και ξεχωριστά πρωτοσέλιδα εποχής, ανέδειξε βήμα-βήμα την εντυπωσιακή πορεία της Μεγάλης Βρεταννίας μέχρι σήμερα, παράλληλα με κομβικές στιγμές της ιστορικής εξέλιξης της χώρας!

Από την πρωταγωνιστική θέση του ξενοδοχείου στην αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων το 1896, τη δυναμική του συμβολή στην ανάπτυξη του κλάδου της φιλοξενίας στη χώρα, την κρίσιμη σχέση του με τα γεγονότα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, τη συγκρότηση της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας στον 5ο όροφο το 1974, τις περίφημες χοροεσπερίδες και πολλές άλλες στιγμές-ορόσημα για την πολιτική, κοινωνική και αστική ζωή της χώρας, η έκθεση «Ένα Ταξίδι στον Χρόνο: The Immersive Experience» αφηγήθηκε όλα εκείνα που καθιστούν τη Μεγάλη Βρεταννία, τη ναυαρχίδα της ελληνικής φιλοξενίας, αλλά και ένα σύμβολο της αστικής ζωής της χώρας.

ΝΙΚΟΣ ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΙΚΗΣ ΜΟΝΤΙΑΝΟ
ΕΛΕΝΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥ, ΤΑΚΗΣ ΜΑΥΡΩΤΑΣ
ΜΑΡΙΑ ΜΠΟΜΠΟΛΑ, ΤΑΤΙΑΝΑ ΠΑΠΠΑ
ΤΙΜΟΣ ΤΖΑΝΝΕΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΙΣΑΡΗΣ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΙΣΑΡΗΣ
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΡΩΝΕΣ, ΕΥΓΕΝΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΟΥ
ΜΑΡΙΑ ΛΕΜΟΝΙΑ
ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΚΑΛΑΜΑΡΑ, ΑΡΗΣ ΚΑΒΑΤΖΙΚΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΤΖΑΜΠΑΣΗ
ΝΙΚΟΣ ΚΟΝΤΟΜΗΤΡΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΙΩΑΝΝΑ ΖΑΡΔΑ
ΕΛΕΝΑ ΡΑΠΤΗ

ΒΙΚΥ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ, ΝΑΝΑ ΑΓΙΟΠΕΤΡΙΤΟΥ
ΑΪΝΟΛΑ ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΥ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΙΣΑΡΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΜΑΡΑΓΚΑΚΗ, ΕΛΕΝΑ ΔΕΔΟΥΣΗ, ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΚΟΥΣΤΟΥΔΗΣ

Η έκθεση, πραγματοποιήθηκε από τις 11 έως και τις 18 Φεβρουαρίου, το πλαίσιο των ετήσιων εορτασμών για τα 150 Χρόνια του ξενοδοχείου, με τίτλο «150 Χρόνια Μεγάλη Βρεταννία: Always Grand». 

Φωτογραφίες: Studio Panoulis

error: Content is protected !!