ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Η Ελισσάβετ Παππά παρουσιάζει την πρώτη της ατομική έκθεση κεραμικής με τίτλο Vathi!

Το Βαθύ, ένας μικρός όρμος νοτιοδυτικά της Σίφνου, αποτέλεσε αφετηρία της σχέσης της με τον πηλό και πηγή έμπνευσης για αυτή την έκθεση.

Το απόγευμα της Τετάρτης, πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία τα εγκαίνια της έκθεσης της Ελισσάβετ Παππά στον χώρο του Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή, στην Κηφισιά. Η καλλιτέχνης υποδέχτηκε φίλους και γνωστούς και μοιράστηκε τις δημιουργίες της και την αγάπη της για τη Σίφνο με το ευρύ κοινό.

Τα κεραμικά έργα της Ελισάβετ Παππά, στον χώρο του Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή στην Κηφισιά.

Το Βαθύ, ένας μικρός όρμος νοτιοδυτικά του νησιού αποτέλεσε αφετηρία της σχέσης της με τον πηλό και πηγή έμπνευσης για αυτή την έκθεση.

Πάνω από ενενήντα μοναδικά εκθέματα δέσποζαν στον χώρο, ανάμεσα σε αυτά, έργα σε plexiglass και κεραμικά κολλάζ σε καμβά. Εικόνες από τον κόσμο της θάλασσας και του φυσικού τοπίου είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης δουλειάς.

«Η φύση, που δεν παύει να επαληθεύει τη δύναμη της, είναι ο τιμώμενος πρωταγωνιστής σε αυτό το πρώτο εγχείρημα.»

Η Ελισσάβετ Παππά γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953. Η ενασχόληση της με τη ζωγραφική ξεκίνησε σε νεαρή ηλικία και την οδήγησε στον χώρο της μόδας, στον οποίο και εργάστηκε για χρόνια. Επιστρέφοντας στην πρωταρχική της αγάπη, άρχισε να πειραματίζεται με διάφορες τεχνοτροπίες και πιο συγκεκριμένα με αυτή του κολλάζ, συνδυάζοντας υλικά της φύσης και της θάλασσας.

Ο πηλός ήρθε στη ζωή της το 2020 μέσω του ιδιαίτερου δεσμού της με την Σίφνο και με τη βοήθεια του αγγειοπλάστη Αντώνη Ατσόνιου, ο οποίος την μύησε στην τέχνη του. Στη συνέχεια ξεκίνησε μαθήματα κεραμικής στην Αθήνα με την Κατερίνα Τσαλιγοπούλου.

Η Ελισσάβετ Παππά με την Κατερίνα Τσαλιγοπούλου
Η καλλιτέχνις με τον Αντώνη Ατσόνιο

Έκτοτε την κέρδισε η διαδικασία κατασκευής ελεύθερης φόρμας, ως προς το πλάσιμο του υλικού. Λίγο καιρό μετά δημιούργησε και το δικό της brand, Else Ceramics.

Η έκθεση «Vathi» αποτελεί την πρώτη ατομική παρουσίαση της δουλειάς της.

error: Content is protected !!