ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

«Η Αγάπη ποτέ δεν μας απογοητεύει»: Συγκινητική Ημερίδα στον Ξενώνα της ΕΛΠΙΔΑΣ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού καρκίνου!

Η μοναδική δύναμη της αγάπης που μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην αντιμετώπιση ασθενειών, όπως ο παιδικός καρκίνος, αναδείχθηκε από την συγκινητική Ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στον Ξενώνα της ΕΛΠΙΔΑΣ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου της Παιδικής και Εφηβικής Ηλικίας.   Η Ημερίδα ήταν αφιερωμένη στη μνήμη της Ιδρύτριας του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ-Συλλογος Φίλων παιδιών με καρκίνο» Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη. Οι Διευθυντές των Κλινικών της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ», που συγκαταλέγονται ανάμεσα στους κορυφαίους παιδιάτρους της χώρας, αποθεραπευμένα παιδιά και γονείς παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες, οι εκπρόσωποι των σημαντικότερων φορέων για την αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου όλοι μαζί ένωσαν τις φωνές τους και έστειλαν ένα δυνατό μήνυμα πως ο παιδικός καρκίνος μπορεί και πρέπει να νικηθεί.  

«Η αγάπη ποτέ δεν μας απογοητεύει», αποτελεί τον ιδανικότερο φόρο τιμής στο όραμα μιας γυναίκας που αφιέρωσε τη ζωή της στα παιδιά με καρκίνο και τις οικογένειές τους», Χριστιάννα Β. Βαρδινογιάννη.

Η εκδήλωση άνοιξε με γραπτό χαιρετισμό της Πρόεδρου του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ» Χριστιάννας Β. Βαρδινογιάννη η οποία σημείωσε μεταξύ άλλων ότι νιώθει ιδιαίτερη συγκίνηση για το γεγονός ότι η Ημερίδα είναι αφιερωμένη στη μνήμη της μητέρας της, Μαριάννας: «Νιώθω πραγματικά μεγάλη συγκίνηση καθώς φέτος τιμάμε την Ημέρα αυτή στον χώρο που χτυπά η καρδιά της ΕΛΠΙΔΑΣ, στον Ξενώνα μας.  Σε μια εκδήλωση που είναι αφιερωμένη στη μνήμη της Ιδρύτριας του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ» και πολυαγαπημένης μου μητέρας, Μαριάννας.  Η κινητήριος δύναμη πίσω από το εμβληματικό έργο και τη σπουδαία παρακαταθήκη της μητέρας μου στον παγκόσμιο αγώνα για την αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου ήταν πάντοτε η ΑΓΑΠΗ. Η αγάπη που πάντα εξυψώνει και δίνει κουράγιο στο να μην το βάλουμε κάτω ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές.   Για τον λόγο αυτό, το θέμα της Ημερίδας, που διοργανώνεται από τον Ξενώνα μας, «Η αγάπη ποτέ δεν μας απογοητεύει», αποτελεί τον ιδανικότερο φόρο τιμής στο όραμα μιας γυναίκας που αφιέρωσε τη ζωή της στα παιδιά με καρκίνο και τις οικογένειές τους».

Άννα Παναγοπούλου, Βασίλης Παπαδάκης, Μανώλης Παπασάββας, Αντώνης Αυγερινός, Σοφία Πολυχρονοπούλου, Στέλιος Γραφάκος

Από την πλευρά της η Γενική Γραμματέας του Σωματείου κυρία Τζωρτζίνα Έλληνα ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους και μίλησε για τη δύναμη της αγάπης που αποτέλεσε έμπνευση για την Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και κινητήριο δύναμη για την «ΕΛΠΙΔΑ» εδώ και 34 χρόνια:  «Η αγάπη είναι ένα συναίσθημα έντονης στοργής και προσωπικής αφοσίωσης, είναι αυτό το έντονο συναίσθημα που δεν μπορούσε να αφήσει αδιάφορη μια μητέρα πέντε παιδιών, όπως ήταν η αείμνηστη Ιδρύτρια μας Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.  34 χρόνια μετά, φτάνοντας στο σήμερα, η ΕΛΠΙΔΑ με πολλή αγάπη για τα παιδιά και διανύοντας μια, όχι πάντα εύκολη, διαδρομή κατάφερε να αλλάξει εντελώς το τοπίο της υγείας στην χώρα μας»

Μανώλης Παπασάββας, Τζωρτζίνα Έλληνα, Σοφία Πολυχρονοπούλου

Ο Διοικητής της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» κύριος Μανώλης Παπασάββας τόνισε την ανεκτίμητη συμβολή της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη στον αγώνα κατά του παιδικού καρκίνου στην χώρα μας:  «Σήμερα βρισκόμαστε εδώ και με μεγάλη υπερηφάνεια βλέπουμε πόσα έχουμε καταφέρει, 3 στα 4 παιδιά να θεραπεύονται. Πηγαίνοντας χρόνια πίσω δεν θα μπορούσε κανείς να φανταστεί ότι θα φτάναμε σε αυτό το σημείο, και όντως δεν θα είχαμε φτάσει εάν δεν υπήρχε η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, ο άνθρωπος που άλλαξε τα πάντα γύρω από τον παιδικό καρκίνο. Χάρη στην ανυπέρβλητη αγάπη της για τα παιδιά, την μαχητικότητά της και τη διορατικότητά της μπορούμε σήμερα να είμαστε εδώ και να  δίνουμε ένα ηχηρό μήνυμα, ότι ο καρκίνος της παιδικής και εφηβικής ηλικίας μπορεί και πρέπει να νικηθεί. Είμαστε όμως εδώ να δώσουμε και μια υπόσχεση, ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να γίνει πραγματικότητα το όραμα της αείμνηστης Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, να θεραπεύεται και το τέταρτο παιδί».

Ελένη Δρακοπούλου, Υβέτ Κοσμετάτου, Βασίλης Παπαδάκης, Αντώνης Καττάμης, Ρίτα Πικρού Μωραιτάκη
Κέττυ Φιλιππίδου, Μαίρη Μοσχόβη, Δημήτρης Δογάνης, Άννα Παναγοπούλου, Έπη Νικολακοπούλου
Δημήτρης Νάνης, Πέγκυ Φιλίππου, Αναστασία Σταματέα, Μένια Κουκογιάννη, Κατερίνα Πόγκα, Αντώνης Καττάμης

Χαιρετισμό απηύθυνε και η Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικής Αιματολογίας Ογκολογίας κυρία Σοφία Πολυχρονοπούλου η οποία σημείωσε πως: «Είναι μεγάλη χαρά και τιμή να βρίσκομαι εδώ εκπροσωπώντας την Ελληνική Εταιρεία Παιδιατρικής Αιματολογίας Ογκολογίας.  Σήμερα βεβαίως και τιμάμε την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου της Παιδικής και Εφηβικής Ηλικίας, αλλά την τιμούμε σε έναν χώρο που εξαιρετικά κοντά μας και νωπή είναι η μνήμη της αείμνηστης Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη.  Είχα την χαρά και την τιμή να δω τα πρώτα βήματα αυτού του εγχειρήματος, ήδη από τη δεκαετία του 1990: την ίδρυση του ΕΛΠΙΔΑ, τις πρώτες προσπάθειες να δημιουργηθούν αθροίσματα γιατρών, η μεγάλη προσπάθεια να γίνει η Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών, που ήταν και το πρώτο «παιδί» της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, το οποίο ανδρώθηκε, μεγαλούργησε και έδωσε πολλούς σημαντικούς καρπούς στο διάβα των χρόνων.  Από εκεί και μετά, όλα τα τμήματά μας, το 2010, έχοντας ολοκληρωθεί το κτίριο του ΕΛΠΙΔΑ, μεταφέρθηκαν εκεί.  Και όλοι μαζί, ενωμένοι και χωροταξικά, αλλά και σε κάθε επίπεδο, δουλεύουμε σε αυτή την κυψέλη που μεγαλουργεί με τον συνεχή κόπο γιατρών και νοσηλευτών, όλων των επαγγελματιών υγείας και έχουμε μέχρι σήμερα επιτύχει θαυμάσια θεραπευτικά αποτελέσματα».

Φωτογραφίες: Studio Panoulis

error: Content is protected !!