ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

«Ζωή στην τέχνη»: Χριστούγεννα με τον Παύλο Σάμιο!

Πολλαπλά έργα μοναδικής πνοής, με την υπογραφή του κορυφαίου ζωγράφου!

Με μια διαφορετική έκθεση, που περιλαμβάνει αντιπροσωπευτικά έργα του κορυφαίου ζωγράφου Παύλου Σάμιου, που συνοδεύονται από μια ομάδα πολλαπλών συνθέσεων μοναδικής πνοής, που διατρέχουν όλη την πορεία του αλησμόνητου ζωγράφου, με τίτλο «Ζωή στην τέχνη», καλωσορίζει τα Χριστούγεννα και τις γιορτές το artworx στην Κηφισιά.

Η Μαρία Ξανθάκου και η Ιζαμπέλα Φρανσές, εναρμονισμένες με το πνεύμα των ημερών, επέλεξαν για πρώτη φορά μικρά έργα τέχνης, με τη ζεστασιά, την ανθρωπιά και την υψηλή αισθητική του Παύλου Σάμιου. Το εργαστήριο του καλλιτέχνη αποκτά νέα ζωή, καθώς έργα που δεν έγιναν μεν στο καβαλέτο, αλλά φέρουν τον αέρα και το πνεύμα της τέχνης του αγαπημένου ζωγράφου, παίρνουν τη θέση του στο artworx και αποτελούν μοναδικές προτάσεις δώρων.

ΜΑΡΙΑ ΞΑΝΘΑΚΟΥ, ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ, ΙΖΑΜΠΕΛΑ ΦΡΑΝΣΕΣ

Μεταξοτυπίες υψηλής ποιότητας, μικρής αρίθμησης, επιτράπεζια πλέζιγκλας με τα αγαπημένα ερωτικά θέματα του Παύλου Σάμιου, μικρογλυπτά κι ακόμα κεραμικά, κοσμήματα και μαντήλια, με την υπογραφή του αγαπημένου καλλιτέχνη. Ακόμα ένα ρόδι-γούρι ειδικά σχεδιασμένο για τη νέα χρονιά καθώς και ένα ημερολόγιο που θα συνοδεύσει την καθημερινότητα μας το 2024 με χαρακτηριστικές σκηνές από όλη την παλέτα του ζωγράφου. Τα ζευγάρια, τα καφενεία, οι νεκρές φύσεις του, ανθούν και πάλι σε αυτά τα  μικρά έργα τέχνης, που φέρουν τη θετική ενέργεια του δημιουργού τους και θα μας κάνουν να νοιώσουμε το πνεύμα των Χριστουγέννων.

ΝΙΝΑ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΕΔΕΣ, ΛΕΝΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ
ΣΤΕΛΛΑ ΒΙΛΔΙΡΙΔΗ, ΙΖΑΜΠΕΛΑ ΦΡΑΝΣΕΣ, ΡΟΥΜΠΙΝΗ ΤΙΓΚΑ
ΜΑΡΙΑ ΞΑΝΘΑΚΟΥ, ΕΙΡΗΝΗ ΝΕΟΦΥΤΟΥ, ΕΥΑΓΓΕΛΙΝΑ ΝΕΙΑΔΑ
ΜΑΡΙΑ ΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΔΑΣΠΟΙΝΑ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΥ
ΡΙΤΣΙ ΦΡΑΝΣΕΣ, ΜΥΡΤΩ ΚΑΡΟΤΣΙΕΡΗ-ΦΡΑΝΣΕΣ, ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΟΥΤΟΥΜΑΝΟΣ
ΛΟΥΚΙΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ, ΑΡΗΣ ΥΦΑΝΤΙΔΗΣ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΟΡΑΛΗ, ΜΑΡΙΑ ΞΑΝΘΑΚΟΥ
ΝΑΤΑΛΙΑ ΛΟΡΕΝΤΖΙΑΔΗ, ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΟΥΤΟΥΜΑΝΟΣ, ΙΖΑΜΠΕΛΑ ΦΡΑΝΣΕΣ, ΡΟΥΜΠΙΝΗ ΤΙΓΚΑ

Όλα μεταφέρουν τις μοναδικές ατμόσφαιρες που ήξερε να δημιουργεί ο σημαντικός καλλιτέχνης, που έφυγε από κοντά μας το 2021, ως  αντιπροσωπευτικά δείγματα, όχι μόνο της ιδιαίτερης γραφής αλλά και της πολυκύμαντης φαντασίας του, τα οποία είναι εξίσου φροντισμένα με τη ζωγραφική του εργασία.

Φωτογραφίες: Studio Panoulis

error: Content is protected !!