ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

« Εξελισσόμενες Προοπτικές» στο Scorpios της Μυκόνου!

To Πρόγραμμα Πολιτιστικών Τεχνών 2024 του Scorpios επαναπροσδιορίζει την σχέση της AI και των Visual Arts, σε Μύκονο και Mπόντρουμ!

Η Hofa Gallery επιμελείται το καλοκαίρι του 2024, τις φετινές Συναντήσεις Τέχνης, με τίτλο «Εξελισσόμενες Προοπτικές», στο φημισμένο Scorpios Mykonos, δημιουργώντας μια συναρπαστική «συνομιλία» μεταξύ AI και Visual Arts. Σύγχρονη κουλτούρα και μουσική, μέσω καθηλωτικών εγκαταστάσεων και ζωντανών παραστάσεων που επαναπροσδιορίζουν το μέλλον της δημιουργίας στη Τέχνη και τον Πολιτισμό, τις Εκθέσεις και τη Συλλογή Έργων Τέχνης. Το καλοκαιρινό πρόγραμμα του 2024 πρόκειται να λάβει χώρα σε δύο εντυπωσιακές παραθαλάσσιες τοποθεσίες του SCORPIOS Mykonos, από 18 έως και 21 Ιουλίου, στο νησί της Μυκόνου, και στο SCORPIOS Bodrum- το οποίο εγκαινιάσθηκε πρόσφατως-, από 22 έως 25 Αυγούστου και 5 έως και 8 Σεπτεμβριου 2024, στο Μπόντρουμ, στην Τουρκία.

Οι Συναντήσεις Τέχνης 2024 παρουσιάζουν παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνες που επεκτείνουν τα όρια της Τέχνης και της Τεχνολογίας. Ανάμεσά τους, τον Ολλανδό καλλιτέχνη Joseph Klibansky, τη Γερμανική ομάδα Random International και την Sougwen 愫君 Chung, μια παγκοσμίου φήμης εικαστικό, φημισμένη για τα έργα της που είναι συνεργασία ανθρώπου-μηχανής.

Στο πλαίσιο των Συναντήσεων θα γίνει και η πρώτη παρουσίαση του ‘Genesis II: Body Machine’, μια συλλογής μοναδικών έργων τέχνης. Τα έργα της συλλογής ‘Body Machine’ εικάζουν για το μέλλον της ρομποτικής μορφής συνυφασμένης με το ανθρώπινο σώμα. Κάθε ειδικά διαμορφωμένο έργο παράγεται από τη χορογραφία σχεδίασης του καλλιτέχνη, που έχει καταγραφεί σε τρεις διαστάσεις, και συνοδεύεται από αποκλειστικές υπογεγραμμένες εκτυπώσεις. Όλες οι εκτυπώσεις και τα ψηφιακά έργα τέχνης θα είναι διαθέσιμα προς πώληση μέσω του Scorpios Collect.

Οι κύριες εκδηλώσεις υποστηρίζονται επίσης από ένα πρόγραμμα παρουσιαζόμενων καλλιτεχνών AI και Visual Arts που ενσωματώνουν τη μουσική σε αυτές τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου του 2024, τόσο στη Μύκονο όσο και στο Μπόντρουμ. Πάνω από μισό εκατομμύριο άνθρωποι παρακολούθησαν τις Συναντήσεις Τέχνης 2023, πετυχαίνοντας ρεκόρ πωλήσεων έργων τέχνης, αξίας 3 εκατομμυρίων δολαρίων, με την ειδική συνεργασία του Refik Anadol και των Yawanawa, -κοινότητες των ιθαγενών του Αμαζονίου της Βραζιλίας- που ξεπούλησαν μέσα σε λίγες ώρες, συγκεντρώνοντας 1,5 εκατομμύριο δολάρια για την preservation campaign.

Η HOFA Gallery ιδρύθηκε από τους Elio D’Anna και Simonida Pavicevic, το 2012 στο Λονδίνο και εκπροσωπεί σύγχρονους ζωγράφους, γλύπτες, φωτογράφους και πολύπλευρους δημιουργούς σύγχρονων μέσων έκφρασης, από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων της Κίνας, της Κορέας, των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Αργεντινής και της Αυστραλίας. Από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα, η HOFA έχει δώσει παρουσιάσει μερικά από τα πιο περιζήτητα έργα τέχνης παγκοσμίως, σε κρατικά ιδρύματα, μουσεία, γκαλερί τέχνης και ιδιώτες συλλέκτες. Από το 2018, η HOFA επέκτεινε την εμβέλειά της των δράσεων της και πέρα από το σύγχρονο καλλιτεχνικό της πρόγραμμα, επιμελείται και μια σειρά από εικαστικές εγκαταστάσεις με πρωτοποριακά μέσα τέχνης, καθηλωτικές εκθέσεις, διευρύνοντας το portfolio των καλλιτεχνών που συνεργάζεται με το χώρο της δημιουργικής AI, εξερευνώντας τη σχέση μεταξύ ανθρώπινης και μηχανικής συνεργασίας και την αλληλεπίδρασή της με τη φύση.

Ο Scorpios αναδείχθηκε ως δημιουργικός τόπος συνάντησης, σε μια ηλιολουστη χερσόνησο της Μυκόνου το 2015. Ιδρύθηκε από τον Thomas Heyne και τον Mario Hertel, δύο επιχειρηματίες του νυχτερινής διασκέδασης, από τη νότια Γερμανία. Αυτό το υπαίθριο καταφύγιο, ως επιστροφή στο μποέμ πνεύμα αυτού του ανεμοδαρμένου κυκλαδίτικου νησιού, έφερε μια πολιτιστική αλλαγή από τη νυχτερινή διασκέδαση στην ημερήσια άνεση, μέσω τελετουργικών, εμπνευσμένων εκδηλώσεων φεστιβαλικής ατμόσφαιρας. Επεκτείνοντας περαιτέρω την εμπειρία του Scorpios, σε μια νέα τοποθεσία στο Μπόντρουμ, προχωρά το βήμα παραπέρα στις καθηλωτικές κοινοτικές εμπειρίες, καλωσορίζοντας καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις και τελετουργίες ευεξίας δίπλα στις χαρακτηριστικές μουσικές παραστάσεις του Scorpios. Εδώ, οι επισκέπτες μπορούν να διανυκτερεύσουν και να μετακινηθούν ανάμεσα σε στιγμές κοινής γιορτής και στιγμές αυτοσύνδεσης, επιβραδύνοντας τα ταξίδια ευεξίας τους στο δικό τους ρυθμό. Ο Scorpios θέτει το πρότυπο για ένα νέο είδος παραθαλάσσιας εμπειρίας που καλλιεργεί την κοινότητα και τη συνεργασία – μια εναλλακτική στη συμβατική ευεξία και διασκέδαση.

Οι Συναντήσεις είναι η πλατφόρμα του Scorpios, για πολιτιστικό πειραματισμό. Το πρόγραμμα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου προκύπτει από την προοπτική δημιουργικής αλληλεπίδρασης μεταξύ σύγχρονης τέχνης και μουσικής. Όπως o Scorpios έχει εδώ και καιρό προωθήσει νέους και ανερχόμενους μουσικούς στην “ζωντανή” αγορά της Μυκόνου, με την εξέλιξη του ήχου του, τώρα εξερευνά τη σύγχρονη τέχνη. Με αυτή την ποικιλόμορφη πολιτιστική ανταλλαγή, o Scorpios συνεχίζει να αγκαλιάζει το πνεύμα της συνεργασίας μεταξύ καλλιτεχνών και κοινού, δίνοντάς τους μια αρένα στην οποία να πειραματιστούν και να χαράξουν νέες δημιουργικές περιοχές. 

Φωτογραφίες: Papadakis Press

error: Content is protected !!