ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Εκδήλωση για τη Γυναίκα: Η σύγχρονη Ελληνίδα, μία ένσαρκη διαχρονικά Καρυάτιδα!

Από την Καρυάτιδα, στη σύγχρονη Ελληνίδα, και τους πολλαπλούς ρόλους και απαιτήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει και να ανταποκριθεί,  ήταν το κύριο θέμα της τιμητικής εκδήλωσης για τη Γυναίκα, που διοργάνωσε η κα Ελευθερία (Ρίτα) Μωραϊτάκη Πικρού, Πρόεδρος ΕΚΑΠΤΥ & Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών «ΑΤΤΙΚΗ ΜΠΡΟΣΤΑ», παρουσία εκλεκτών ομιλητών και προσκεκλημένων, που πραγματοποιήθηκε στο St. George Lycabettus. 

Αλέξανδρος Μωραιτάκης Γιώργος Κουμουτσάκος Ελευθερία (Ρίτα) Μωραϊτάκη Πικρού Αντώνης Αυγερινός ( Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού )

«Στόχος μας είναι να τιμούμε και να αναδεικνύουμε τον καθημερινό αγώνα των γυναικών, που παρά το εύρος των σύνθετων κοινωνικών ρόλων που αναλαμβάνει αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της ελληνικής οικογένειας, της ελληνικής εστίας. Μάνα, επιστήμονας, παιδαγωγός, σύντροφος. Η καθημερινή σύγχρονη Ελληνίδα αξίζει την αμέριστη προσοχή μας. Θα αγωνιστούμε για τις σύγχρονες Καρυάτιδες, με ενσυναίσθηση, αγάπη και ανιδιοτέλεια. Η Περιφέρεια Αττικής μπορεί και έχει τη δυνατότητα να στηρίξει και να διευκολύνει τη γυναίκα, ώστε να σταθεί πρωτοπόρα και αποδοτική στην κοινωνία. Αξίζει και μπορούμε. Σκοπός μας είναι να ενώσουμε, να ενισχύσουμε και να πετύχουμε μια άρρηκτη συνεργασία με την κοινωνία, η οποία η ίδια θα αποτελεί την «πυξίδα» της δικής μας δράσης και δεσμεύομαι για αυτό» δήλωσε η κα Μωραϊτάκη Πικρού.

«Ενισχύουμε τα κίνητρα για τις Ελληνίδες, ώστε να αποτελούν πρότυπο Γυναίκας σε όποιο τομέα κι αν επιλέξουν να δραστηριοποιηθούν», δήλωσε ο κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, πρώην αναπληρωτής υπουργός & ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Αντώνης Αυγερινός,  Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανάδειξε διαχρονικά τη συνδρομή των γυναικών στο αξιέπαινο έργο του Ερυθρού Σταυρού, ενώ έγινε αναφορά στην κυρία Τερέζα Πικρού, γιαγιά της κας Μωραϊτάκη Πικρού η οποία υπήρξε από τις πρώτες εθελόντριες του Ερυθρού Σταυρού.

Τζένη Μπαλατσινού

Κάλεσμα και ενθάρρυνση για μεγαλύτερη συμμετοχή των γυναικών στην πολιτική απηύθυνε κατά την ομιλία του ο κ. Αλέξανδρος Μωραϊτάκης, τονίζοντας, πως η ισότιμη συμμετοχή των γυναικών στην πολιτική και στη λήψη αποφάσεων θα συμβάλει αποφασιστικά στον περιορισμό των ανισοτήτων.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης το λόγο έλαβαν υποψήφιοι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι της Αττικής που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα.

Βίλη Χαραλαμποπούλου Αθηνά Παπαθανασίου Άντζυ Μαργαρίτη Άντριους
Νικολέττα Ντάμπου Μαρία Κοτρώτσιου Έλενα Παπαδόγγονα Ελευθερία (Ρίτα) Μωραϊτάκη Πικρού Μαρία Τσίγκου

Φωτογραφίες: Papadakis Press

error: Content is protected !!