ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Διορθώσεις | Corrections: Το Ντοκιμαντέρ που διεισδύει στην καθημερινότητα των χορευτών του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής!

Πρόκειται για ντοκιμαντέρ παρατήρησης που καλύπτει σχεδόν μια ολόκληρη καλλιτεχνική σεζόν του Μπαλέτου της ΕΛΣ.

Η ταινία διεισδύει στον μικρόκοσμο και στην καθημερινότητα των χορευτών του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Την ίδια στιγμή, συνιστά το πορτρέτο των ανθρώπων που ζωντανεύουν και πραγματώνουν το έργο αυτού του συνόλου: αποτυπώνει την επίμονη και συντονισμένη συνεργασία μεταξύ χορογράφων, χορευτών, σκηνογράφων και τεχνικών.

Οι πρόβες, οι επαναλήψεις, οι διορθώσεις, το σώμα, η ίδια η δημιουργική διαδικασία της χορογραφίας βρίσκονται πάντα σε πρώτο πλάνο και αντανακλώνται στο φιλμ μέσα από μια ανθρωπολογική μέθοδο.

Κατά το γύρισμα ο Θοδωρής Σκριβάνος συγκέντρωσε υλικό 220 ωρών

Περιλαμβάνει σκηνές από την προετοιμασία τριών παραγωγών του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής: «Η Λίμνη των Κύκνων» σε χορογραφία του Κωνσταντίνου Ρήγου, «Herrumbre» του φημισμένου Ισπανού χορογράφου Νάτσο Ντουάτο και «Η Ιεροτελεστία της Άνοιξης» του Δάφνη Κόκκινου.

Η πρεμιέρα θα γίνει στις 27 Απριλίου, ενώ οι προβολές θα γίνουν με την παρουσία συντελεστών του μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής σκηνής

Watch the trailer

Σκηνοθεσία/Παραγωγή: Θοδωρής Σκριβάνος

error: Content is protected !!