ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Διεθνής Αναγνώριση για την Έλενα Σύρακα, με τη συλλογή κοσμημάτων της «NOUR»!

Η διεθνώς διακεκριμένη Ελληνίδα δημιουργός κοσμημάτων και αγαπημένη φίλη, Έλενα Σύρακα, θα εκθέσει την υψηλής αισθητικής συλλογή της «NOUR», που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στις 23 Φεβρουαρίου 2012 στο Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης του Μουσείου Μπενάκη, στο El Hanager Arts Center, στο Opera House Yard του Καΐρου!

 Έλενα Σύρακα

Η ενέργεια αυτή αποτελεί σημαντική διάκριση καθώς είναι η πρώτη Ελληνίδα δημιουργός που θα παρουσιάσει τα κοσμήματα της στο χώρο αυτό και μάλιστα υπό την αιγίδα του Υπουργού Πολιτισμού της Αιγύπτου Dr. Mohamed Saber Arab, της Ελληνικής πρεσβείας και του Ελληνικού πολιτιστικού κέντρου του Καΐρου.

Mythical horses pendant

Mythical horses pendant

Η συλλογή κοσμημάτων της «NOUR» αναδεικνύει το μοναδικό της ταλέντο γεφυρώνοντας τον κόσμο της Ανατολής με τη σύγχρονη αισθητική, ενώ ο δημιουργός του Yatzer.com, Κώστας Βογιατζής, έχει αναλάβει την καλλιτεχνική επιμέλεια της συλλογής.

Mythical horses bracelet

Mythical horses bracelet

Η συλλογή κοσμημάτων της με τίτλο «NOUR», που είναι εμπνευσμένη από τα εκθέματα του μουσείου Ισλαμικής Τέχνης του μουσείου Μπενάκη, ξεπερνάει τα σύνορα, και μετά την επιτυχία στην Ελλάδα θα εκτεθεί στο Κάιρο από τις 27 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου 2013, για να έρθει σε άμεση επαφή με τον αραβικό κόσμο. Η λέξη «NOUR» που σημαίνει φως στην αραβική γλώσσα αποτυπώνει άριστα την εξαιρετική δουλειά της Έλενας Σύρακα που βασίζεται στην λάμψη και την καθαρότητα των πολύτιμων λίθων και του χρυσού.

Leaf apatite necklace

Leaf apatite necklace

Η ξεχωριστή σύγχρονη ματιά της διεθνούς αναγνωρισμένης σχεδιάστριας έχει αποτυπώσει με ένα μοναδικό τρόπο τα φυτικά μοτίβα των μεταξωτών υφασμάτων, τα χαρακτηριστικά και τα σχήματα από τις πανοπλίες, τα κράνη και τα σπαθιά στα χειροποίητα κοσμήματα από χρυσό 18Κ και πολύτιμες πέτρες.

Leaf bracelet

Leaf bracelet

Συγχαρητήρια φιλενάδα!

error: Content is protected !!