ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

«Δεσποινίς Τζούλια»: Το κλασικό αριστούργημα του Άουγκουστ Στρίντμπεργκ, ιδωμένο μέσα απ’ τον κώδικα της σιωπής!

Ο Πάνος Κούγιας, αριστούχος απόφοιτος του πρώτου τμήματος σκηνοθεσίας του Εθνικού Θεάτρου, καταπιάνεται με το κλασικό αριστούργημα του Άουγκουστ Στρίντμπεργκ « Δεσποινίς Τζούλια». Στο Θέατρο Φούρνος θα παρακολουθήσουμε το εμβληματικό έργο «Δεσποινίς Τζούλια» του Άουγκουστ Στρίντμπεργκ, ιδωμένο μέσα απ’ τον κώδικα της σιωπής. Τα δρώντα πρόσωπα της παράστασης, εξερευνούν τα όρια της μοναξιάς γύρω από τη κοσμογονική διερώτηση: «Είναι ο έρωτας ένα ανθρώπινο αυτοάνοσο;». Η παράσταση κάνει πρεμιέρα 1η Φεβρουαρίου στο θέατρο Φούρνος και θα παίζεται, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, κάθε Πέμπτη και Παρασκευή στις 21.00.

Από κείμενο της παράστασης (Αντί σκηνοθετικού σημειώματος): «Τον ερωτεύτηκε. Πολύ. Έρωτας (ο) Αρσενικό. Εκείνος που επιβάλλεται. Που σοδομεί. Που προσκρούει. Που παρασύρει. Που δεν μπορεί να μην συμβεί. Θα συμβεί. Συντελειακά. Σακατευτικά και απρόσεκτα. Κι ας καταστραφεί ο κόσμος με το πρώτο φως της μέρας. Ένας έρωτας για δύο. Που για ένα βράδυ, βρήκαν μια διαφυγή μέσα σε αυτόν τον παλιό κόσμο που ξηλώνεται. Δύο, που βρήκαν την ουσία, ανάμεσα στις παύσεις. Τη μουσική, σε αυτά που δεν λέγονται. Τον χώρο τους, στα κενά των δακτύλων του άλλου. Σαν ένα πουκάμισο ξεκούμπωτο τη τελευταία νύχτα του θερινού ηλιοστασίου.
(παύση)
Κυρίες και κύριοι. Κοιτάξτε.
Το σχήμα τους.
Ένα σχήμα για τρεις.
(παύση)
Ένα σχήμα για τον καθένα και τη καθεμία από εμάς/ Γιατί εμείς είμαστε ο Οδυσσέας/ και η Οδύσσεια του άλλου/ εμείς η εξορία / εμείς η Ιθάκη/ εμείς η φωτογραφία από την ερειπωμένη μας πατρίδα / πότε-πότε / εμείς οι μνηστήρες/ εμείς τα ναυάγια/ εμείς/ όλα εμείς/
(παύση)
Ανοίξτε τους φακούς των κινητών σας.
Ανοίξτε τα φωτά της πλατείας.
Δείτε. Το σχήμα τους.»

Συντελεστές:
Σύλληψη-Σκηνοθεσία: Πάνος Κούγιας
Σκηνικά- κουστούμια: Άση Δημητροπούλου
Φωτισμοί: Στέβη Κουτσοθανάση
Μάσκες: Έλενα Γκαβέλα
Φωτογραφίες: Γιώργος Κασσαπίδης
Παίζουν οι ηθοποιοί: Μενέλαος Κυπαρίσσης, Δάφνη Σκρουμπέλου, Ματίνα Στάμου, h_theia_Soula

Πρεμιέρα 1η Φεβρουαρίου
Για 10 παραστάσεις
Κάθε Πέμπτη και Παρασκευή στις 21:00
Θέατρο Φούρνος, Μαυρομιχάλη 168, Εξάρχεια
Προπώληση: ΕΔΩ!

error: Content is protected !!