
Πως είναι να βρίσκεσαι σε ένα από τα πιο αγαπημένα σου εστιατόρια στον κόσμο -εκτός από το Le Bernandin– και δίπλα σου να τρώει ένας από τους πιο θρυλικούς chef? Ωραία… είναι η απάντηση, ιδίως αν όλα αυτά διαδραματίζονται στο αγαπημένο εστιατόριο του Ορλώφ στις Σπέτσες, και ο legendary Chef είναι ο Éric Ripert !!!

Όπως έγινε το βράδυ της Παρασκευής, όπου ο σύγχρονος μύθος της γαστρονομίας και ιδιοκτήτης και chef στο εστιατόριο Le Bernandin, ένα από τα καλύτερα εστιατόρια γαλλικής κουζίνας της Νέας Υόρκης, με τις βραβευμένες συνταγές του να αποτελούν γαστρονομικούς θησαυρούς, απολάμβανε τα καλύτερα πιάτα της Ελληνικής κουζίνας, και αγαπημένα των blue-blooded του κόσμου, που συχνάζουν στο εστιατόριο του Χρήστου Ορλώφ, στο Παλιό Λιμάνι του αριστοκρατικού νησιού. Ο Éric Ripert, με τους ίδιους χαμηλούς τόνους που διακρίνουν όσους έρχονται στις Σπέτσες για τις διακοπές τους, ήρθε μαγεύτηκε από την Ελληνική Κουζίνα, έδειξε ιδιαίτερη αδυναμία στην φάβα, το καλαμάρι και το φρέσκο ψάρι που διάλεξε μόνος του από την ψαριά του Ορλώφ. Ο αγαπημένος μαθητής του κορυφαίου chef Joël Robuchon, που έχει καταφέρει να διατηρεί πάνω από δύο δεκαετίες τα τρία αστέρια Michelin, τοποθετώντας το Le Bernandin στο πάνθεο των καλύτερων εστιατορίων γαλλικής κουζίνας του κόσμου, απλός, προσιτός και ευγενής -όπως όλοι οι ταλαντούχοι του κόσμου- υποσχέθηκε ότι θα ξανάρθει στο νησί των αρωμάτων και στο εστιατόριο που αγαπούν οι γαλαζοαίματοι της Ευρώπης.