ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Γιώργος Χαδούλης: Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια της έκθεσης ενός από τους δημοφιλέστερους ζωγράφους της γενιάς του!

Πλήθος φιλότεχνων και γνωστών Αθηναίων, πλημμύρισαν την Γκαλερί Σκουφά το βράδυ των εγκαινίων της την καινούργιας ατομικής έκθεσης, ενός από τους δημοφιλέστερους ζωγράφους της γενιάς του, του Γιώργου Χαδούλη, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 11 Μαΐου 2024.

Παναγιώτης Δουδώνης Γιώργος Χαδούλης Αριάν Λαζαρίδη Άρης Δαβαράκης
Κωνσταντίνος Βαρβιτσιώτης Γιώργος Χαδούλης Ελενα Σκουλά
Eλίνα Κουντούρη Μαρία Παυλίδου Κατερίνα Κοσκινά
Γιώργος Ψάλτης Κατερίνα Τερζοπούλου
Ιζαμπέλ Ραζή Μάνος Λορέντζος Θάνη Καντούρα Λορέντζου
Γιάννης Καλλιγάς Κώστας Καρτάλος
Μαρίζα Φασιανού Γιώργος Χαδούλης
Τζένη Αθανασοπούλου Γιώργος Χαδούλης Χρήστος Χουμενίδης Αμάντα Λιβανού
Φράγκυ Λιούγκα Γιώργος Χαδούλης Κατερίνα Μωραίτου
Γιάννης Σεργάκης Γιώργος Χαδούλης Τάσος Μελετόπουλος

Στην ενδέκατη ατομική του έκθεση, με τίτλο «Νέα Τοπία», ο Γιώργος Χαδούλης παρουσιάζει μια σειρά είκοσι νέων έργων, τα οποία έχει φιλοτεχνήσει τα τελευταία τρία χρόνια και συνίστανται από λάδια σε καμβά μεγάλων διαστάσεων και έργα με μελάνια σε χαρτί.

Η θεματική τους αντλείται από τοπία βαθιά ριζωμένα στη μνήμη του καλλιτέχνη, τοπία που έχει ζήσει και εξερευνήσει. Με τη δική του χαρακτηριστική γραφή μας μεταφέρει σε έναν κόσμο που μπορεί κανείς να περιπλανηθεί και να αναζητήσει τις δικές του προσωπικές αναμνήσεις.

Όπως αναφέρει και ο ίδιος ο καλλιτέχνης: «Τα τοπία αυτά είναι βασισμένα σε πραγματικά τοπία αλλά είναι ζωγραφισμένα ελεύθερα. Τα γνωρίζω καλά, έχω βουτήξει απ’τα βράχια στις θάλασσες τους, ξέρω πότε είναι κρύα ή ζεστά τα νερά τους. Έχω ξαπλώσει στη σκιά των πεύκων. Έχει κολλήσει ρετσίνι από τα πεύκα αυτά στο μαγιό μου. Ξέρω πόσο ξέρα είναι τα στάχυα κάτω από αυτά. Έχω δει το φεγγάρι να σηκώνεται πίσω από τους λόφους αυτούς και σκέφτομαι πόσοι πριν από μένα θα έχουν νιώσει όλα αυτά όπως εγώ και πόσοι μετά από μένα».

Φωτογραφίες: Papadakis Press

error: Content is protected !!