Γευματίζοντας με τον θρύλο της Όπερας José Carreras, πριν την μεγαλειώδη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο!
Τα έγραψα αλλά και τα έδειξα όλα στο Instagram μου, δεν γευματίζεις κάθε μέρα με τον μύθο της Όπερας José Carreras, μία ημέρα πριν τη μεγαλειώδη συναυλία που αναμένεται να παρακολουθήσουν με κομμένη ανάσα πάνω από 12.000 θεατές, στο εμβληματικό Παναθηναϊκό Στάδιο. Λίγες ώρες πριν από την μεγάλη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο, ο Jose Carreras, επισκέφθηκε την Μπουτίκ της Chopard στο Ξενοδοχείο Ναυσικά μαζι με την συν-Πρόεδρο της Chopard Caroline Scheufele που ήλθε στην Ελλάδα για να χειροκροτήσει τον καλό φίλο, και μαζί υποδέχθηκαν εκλεκτούς Έλληνες δημοσιογράφους, που είχαν την ευκαιρία να τον γνωρίσουν και να μιλήσουν μαζί τους.
Ο μεγάλος τενόρος έφτασε στο ξενοδοχείο ακριβώς στην ώρα του, συνοδευόμενος από τον γιό του Alberto Carreras όπου τον υποδέχθηκαν ο κ. Γιώργος Κασσής και η κυρία Caroline Scheufele.
Με μεγάλη χαρά χαιρέτησε εγκάρδια έναν έναν τους δημοσιογράφους, που παρά τον καύσωνα, έσπευσαν να δώσουν το παρών και να φωτογραφηθεί μαζί τους, ενώ στη συνέχεια στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, απάντησε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων, όπως και η κυρία Scheufele, και ιδιαίτερα για την μακρόχρονη σχέση που τον συνδέει με την οικογένεια ιδιοκτήτρια της ελβετικής ωρολογοποιίας και κοσμηματοποιίας.
Μίλησε με θερμά λόγια για την στήριξη που η οικογένεια Scheufele για το Ίδρυμα Jose Carreras για την καταπολέμηση της Λευχαιμίας, του οποίου Πρόεδρος είναι ο κ. Karl Scheufele, Πρόεδρος της Chopard και πατέρας της Caroline Scheufele.
Ακολούθησε γεύμα στην Ταβέρνα 37 με εκλεκτά εδέσματα και επίσης εκλεκτά κρασιά που απήλαυσαν οι καλεσμένοι δημοσιογράφοι έχοντας την ευκαιρία να συνομιλήσουν πιο χαλαρά με την κυρία Scheufele.
Οι θρύλοι της όπερας ξανά μαζί!
Με βαθιά συγκίνηση και αμέτρητο ενθουσιασμό το Αθηναϊκό κοινό θα απολαύσει σήμερα το βράδυ την από κοινού εμφάνιση στην Αθήνα δύο από τους πλέον αγαπημένους ερμηνευτές κλασικής μουσικής σε ολόκληρο τον πλανήτη. Πρόκειται για μία ιστορική συνάντηση των δύο θρύλων της παγκόσμιας μουσικής σκηνής στην Αθήνα. Ο τενόρος José Carreras και ο τενόρος και μαέστρος Plácido Domingo, θα χαρίσουν κάτι από τη λάμψη τους στο ελληνικό καλοκαίρι με μία ιστορικής σημασίας εμφάνιση στην Αθήνα, σήμερα το βράδυ στο εμβληματικό Παναθηναϊκό Στάδιο.
Σε ένα πρόγραμμα δομημένο με άριες που άφησαν εποχή και ντουέτα από μερικές από τις πιο αγαπημένες όπερες όλων των εποχών, οι δύο σπουδαιότεροι τενόροι του κόσμου θα μαγέψουν το κοινό κάθε ηλικίας, συμπεριλαμβάνοντας μάλιστα διαμάντια από το ρεπερτόριο του μουσικού θεάτρου, τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Broadway, αλλά και της Ισπανικής και Ναπολιτάνικης παράδοσης.
Πρόκειται για μία ανεπανάληπτη βραδιά που θα γράψει ιστορία με τους δύο γίγαντες της Όπερας να βάζουν την Αθήνα στο χάρτη με τις συναυλίες παγκόσμιου ενδιαφέροντος.
Ο José Carreras, τενόρος με ιδιαίτερη ερμηνευτική γκάμα, επιβεβαιώνει για ακόμη μία φορά την αγάπη του για την Ελλάδα, επιλέγοντας να τη συμπεριλάβει σε μία περιοδεία ιστορικής σημασίας που δύσκολα θα επαναληφθεί.
Ο Plácido Domingo, παγκοσμίως γνωστός για το απαράμιλλο ταλέντο και την επιβλητική παρουσία του, συνεχίζει να συναρπάζει με τις ερμηνείες του, εμπλουτίζοντας κάθε παράσταση με ένα μαγικό μείγμα πάθους και δράματος.
Οι Domingo και Carreras έγραψαν ιστορία στη δεκαετία του ‘90, αλλά και στις αρχές αυτής του 2000s όταν πραγματοποίησαν εμφανίσεις ως Three Tenors με τον Luciano Pavarotti στο πλάι τους, φέρνοντας τη μαγεία
της κλασικής μουσικής στο ευρύ κοινό. Χαρακτηριστικές εμφανίσεις τους που άφησαν εποχή φέροντας κοντά διαφορετικούς ανθρώπους κάθε ηλικίας, εθνότητας και τάξης ήταν οι τελικοί ποδοσφαίρου Fifa World Cup Final το 1990 και το 1994.
Κατά τη διάρκεια της σημερινής συναυλίας, που θα μείνει αξέχαστη στην Ελλάδα, το κοινό στο Καλλιμάρμαρο στάδιο θα έχει το προνόμιο να ζήσει από κοντά μία βραδιά που θα γράψει ιστορία, ακούγοντας τους δύο σπουδαιότερους εν ζωή ερμηνευτές κλασικής μουσικής στον κόσμο να τραγουδούν τα αριστουργήματα που τους έχουν χαρίσει παγκόσμια αναγνώριση.
Φωτογραφίες: Studio Panoulis