ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Αυτή ήταν οπωσδήποτε η χρονιά της Λένας Παπαληγούρα!

 

Το Θεατρικό Βραβείο Μελίνα Μερκούρη για την θεατρική περίοδο ’11-’12 πήρε η Λένα Παπαληγούρα για την ερμηνεία της στην παράσταση «Αόρατη Όλγα» του συγγραφέα Γιάννη Τσίρου, σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη, που παρουσιάστηκε στο Εθνικό Θέατρο.

Λένα Παπαληγούρα, Μαρία Κίτσου

Λένα Παπαληγούρα, Μαρία Κίτσου

Την συγκινητική βραδιά άνοιξε ο Δημήτρης Λιγνάδης μεταφέροντας χαιρετισμό και μήνυμα του Προέδρου του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη , Χριστόφορου Αργυρόπουλου, ενώ στη συνέχεια το λόγο πήρε η Πρόεδρος της Επιτροπής , Μάγια Λυμπεροπούλου τονίζοντας ότι “η Μελίνα Μερκούρη δεν είναι παρελθόν αλλά ένα εξαίρετο παράδειγμα γιατί κατάφερε να δημιουργήσει ένα προστατευτικό δίκτυο σ’ ένα θέατρο που κινδύνευε να μείνει έκθετο στους νόμους της αγοράς… Στην πάλη μεταξύ εμπορίου και πολιτισμού, το εμπόριο θριάμβευσε και ο πόλεμος μοιάζει να έχει λήξει, αλλά είναι ώρα να τον αρχίσουμε ξανά”.
Ο Δημήτρης Λιγνάδης συνεχίζοντας είπε ότι το βραβείο αποτελεί ενθάρρυνση, ευθύνη και υπόσχεση για το μέλλον.
Η Γενική Γραμματέας του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη, Μανουέλλα Παυλίδου ανήγγειλε την βραβευθείσα Λένα Παπαληγούρα παραδίδοντας της το βραβείο ενώ η προηγούμενη βραβευθείσα Μαρία Κίτσου της παρέδωσε την καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη.
Η ηθοποιός είπε ότι “είναι μεγάλη τιμή να είσαι συνυποψήφια με τις Νεφέλη Κουρή, Ηρώ Μπέζου και Βασιλική Τρουφάκου” τονίζοντας το γεγονός πως έχει παίξει και με τις τρεις. Συνεχίζοντας είπε ότι λαμβάνει αυτό το βραβείο από όλους όσους εκτίμησαν τη δουλειά της, τις ερμηνείες των οποίων είδε και θέλησε να γίνει ηθοποιός.
Τέλος, κατά τη διάρκεια της βραδιάς προβλήθηκε μικρό φιλμ με δηλώσεις, συνεντεύξεις και ερμηνείες της Μελίνας στο θέατρο.

Η Λένα Παπαληγούρα με τις συνηποψήφιες Μεφέλη Κουρή, Ηρώ Μπέζου και Βασιλική Τρουφάκου

Η Λένα Παπαληγούρα με τις συνηποψήφιες Μεφέλη Κουρή, Ηρώ Μπέζου και Βασιλική Τρουφάκου

Η γιορτή...

Η γιορτή…

error: Content is protected !!