ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Αλεξάνδρα Κούμπα: Ένα κορίτσι από Μέταλλο και Δαντέλα…

“Ποια δημιουργό ξεχωρίζεις πλέον στην Ελλάδα;”, “Αναμφισβήτητα την Αλεξάνδρα Κούμπα!”.

profileΗ ερώτηση δική μου, η απάντηση της Μάρας Καρέτσου, πέρυσι ένα χειμωνιάτικο απόγευμα σπίτι μου που την είχα προσκαλέσει για να πιούμε τσάι. Sorry, αλλά δεν είναι και λίγη η συγκεκριμένη εκτίμηση της Ελληνίδας δημιουργού που κατέκτησε τον κόσμο… Λίγες μέρες αργότερα , πίνοντας πλέον καφέ με την Αλεξάνδρα στο Golden Hall, λίγα μέτρα από το υπέροχο stand της “myi4d”, της μιλάω για αυτόν τον διάλογο με την Μάρα. “Η γλυκιά μου! Ναι, ξέρω πως αγαπάει την δουλειά μου, και αυτά τα λόγια ειπωμένα από την Μάρα έχουν ακόμη περισσότερη βαρύτητα. Αν μη τι άλλο, είναι η μόνη που γνωρίζει πόσο απαιτητικό είναι το ελιτίστικο κοινό της Νέας Υόρκης…”
Η Αλεξάνδρα Κούμπα είναι χρόνια φίλη μου. Βέβαια, παρατηρώντας την ήπια και ιδιαίτερα γλυκιά ιδιοσυγκρασία της, αναρωτιέσαι πως είναι δυνατόν να επιβάλλεται στον σκληρό ανταγωνισμό του κόσμου και να διακρίνεται σε θρύλους- κολοσσούς όπως το “Links of London” και το “Henri Bendel” ή σε διοργανώσεις όπως οι Special Olympics 2011. Και φυσικά, η απάντηση είναι μία: Με το ταλέντο της.
braceletokΑπό την αποφοίτηση της από το “Parsons School of Design” και την δημιουργία της “myi4d” Decorative Arts Gallery στο Μαρούσι, η διαδρομή δεν ήταν μακριά, αλλά άκρως εντυπωσιακή. Η Αλεξάνδρα ξεκίνησε με το interior design, πέρασε στον σχεδιασμό κοσμημάτων και έφτασε στο να δημιουργεί Τέχνη. Και να την παρουσιάζει στο Αθηναϊκό κοινό μέσα από τις εκθέσεις που διοργανώνει και προβάλλει έργα σύγχρονων καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο. Και δημιουργίες δικές της. Όπως την καινούργια της collection “Crochet lace”“new techniques like metalised lace” όπως μου εξηγεί-., που θα παρουσιάσει την Τετάρτη 20 Μαρτίου.

Χθες βράδυ, μιλούσαμε στο τηλέφωνο. Και άλλες επιτυχίες. Βρίσκεται στο Παρίσι, για το preview των νέων δημιουργιών της στο Memy Show, του “Bourse de Commerce”. Είναι ενθουσιασμένη. Πως να μην είναι; Μου στέλνει φωτογραφίες στο mail με την λεζάντα “right now!”

7ok

1ok6ok2ok4ok5okΘυμάμαι τα λόγια της Μάρας, θυμάμαι το ελιτίστικο Νεοϋορκέζικο κοινό που προσκάλεσε το “Henri Bendel” να του συστήσει την Αλεξάνδρα, αναρωτιέμαι από που να αντλεί όλη αυτή την έμπνευση. Και μετά, παρατηρώ την φωτογραφία της που στέκει χαμογελαστή και “χορτασμένη” κάτω από την Ελληνική σημαία…Την οποία, έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο με αυτή, την ανεξάντλητη δημιουργία της. Σε περιμένουμε φιλενάδα…

glag

error: Content is protected !!