ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Αγγελιοφόροι Ελπίδας!

Ο Αγγελιοφόρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», Σάκης Ρουβάς, και η νεαρή σχεδιάστρια μόδας, που κατέπληξε το κοινό της πριν λίγες ημέρες με την παρουσίαση της σειράς Marianna G. Exclusive Swimwear ’13, Μαριάννα Γουλανδρή, επισκέφτηκαν την Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ» και πρόσφεραν δώρα στα παιδιά που νοσηλεύονται εκεί.

cover

Η Πρόεδρος του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» καλωσορίζοντάς τους μεταξύ άλλων είπε: « Η σημερινή ημέρα είναι πολύ ξεχωριστή για το Νοσοκομείο, για τους μικρούς μας ασθενείς, για την «ΕΛΠΙΔΑ» αλλά και για εμένα προσωπικά. Αισθάνομαι τόσο μεγάλη συγκίνηση που σας υποδέχομαι στο χώρο αυτόν στον οποίο διαδραματίζεται ένας μεγάλος αγώνας για να σωθούν εκατοντάδες παιδιά. Σας υποδεχόμαστε ως δύο νέους ταλαντούχους ανθρώπους, τον έναν στο αποκορύφωμα της καριέρας του ως καλλιτέχνη, τον άλλον στην αρχή μιας πολλά υποσχόμενης πορείας στον χώρο της μόδας. Υποδεχόμαστε τον Σάκη Ρουβά για πολλοστή φορά ως αγγελιοφόρο μας που έχει προσφέρει ανεκτίμητο έργο στο πλευρό των παιδιών, και την Μαριάννα Γουλανδρή -Βαρδινογιάννη για πρώτη φορά ως υποστηρίκτρια του έργου της «ΕΛΠΙΔΑΣ» μέσα από την πρόσφατη επίδειξη των μαγιό Marianna G. Η επιθυμία σας να βρεθείτε κοντά στα παιδιά, να τα γνωρίσετε και να τα στηρίξετε προσωπικά, εκφράζει τη βαθιά σας ευαισθησία και την πολύτιμη συμπαράστασή σας απέναντί τους, απέναντι σε παιδιά που αγωνίζονται να νικήσουν τον καρκίνο και να κερδίσουν μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή. Σας υποδεχόμαστε ως ξεχωριστούς φίλους της «ΕΛΠΙΔΑΣ» για να στείλουμε μαζί ένα δυνατό μήνυμα ελπίδας και συνεργασίας ανάμεσα στην επιστήμη, την εθελοντική προσφορά και την τέχνη σε κάθε της έκφραση απέναντι στο μέτωπο του καρκίνου…».

marianna , marianna
Η Μαριάννα Γουλανδρή, παίρνοντας τον λόγο, ομολόγησε πως δεν βρίσκει λόγια για να εκφράσει τη συγκίνησή της που βρίσκεται στο νοσοκομείο όπου εκατοντάδες παιδιά έχουν θεραπευτεί από τον καρκίνο. «Από παιδί, είπε χαρακτηριστικά, όταν συνόδευα τη γιαγιά μου στην «ΕΛΠΙΔΑ» και στον Ξενώνα, είχα εντυπωσιαστεί από το έργο που κάνει ο Σύλλογος για τα παιδιά. Η επιρροή της οικογένειάς μου και ιδιαίτερα της γιαγιάς μου, είπε η Μαριάννα Γουλανδρή, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στον ανθρωπιστικό προσανατολισμό των ιδεών και των απόψεών μου. Τώρα, ως ενήλικας, νιώθω ότι μπορώ κι εγώ να αφιερώσω τον χρόνο και τη δουλειά μου σε παιδιά που χρειάζονται βοήθεια .Τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό στη ζωή μας από το να μπορούμε να βοηθήσουμε για τη σωτηρία των παιδιών και για να τους δώσουμε μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή. Ένα έργο σαν αυτό της «ΕΛΠΙΔΑΣ» είναι πραγματικά ευλογημένο και το γεγονός ότι μπορώ να πάρω μέρος σ αυτό αποτελεί για μένα προνόμιο. Η αποφασιστικότητα και το όραμα της γιαγιάς μου, αποτελούν για μένα το μεγαλύτερο παράδειγμα και νιώθω ότι είναι μεγάλη μου τιμή που σήμερα παραλαμβάνω από τα χέρια της το τιμητικό δίπλωμα του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ». Θέλω να την ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου για τα ενθαρρυντικά της λόγια και τη συνεχή της συμπαράσταση σε όλη τη διάρκεια της ζωής μου, καθώς και για την ανεκτίμητη καθοδήγησή της για να ακολουθήσω τα όνειρά μου. Ως Πρόεδρος της «ΕΛΠΙΔΑΣ» είναι η κινητήριος δύναμη αυτού του μεγάλου έργου, και θα ήθελα να τη διαβεβαιώσω και να διαβεβαιώσω και όλους εσάς ότι θα στηρίξω με όποιο τρόπο μπορώ τα μελλοντικά σχέδια της «ΕΛΠΙΔΑΣ», τα οποία πιστεύω ότι θα δώσουν ακόμα περισσότερες ελπίδες στις ελληνικές οικογένειες. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα μέλη του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» για την συνεισφορά τους στο έργο του Συλλόγου, και να συγχαρώ τη διοίκηση και το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου για τις προσπάθειες που καταβάλλουν για να σώσουν τα παιδιά, με αποτέλεσμα να κάνουν διεθνώς γνωστό αυτό το νοσοκομείο. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τον Σάκη Ρουβά που είναι σήμερα εδώ και που τόσα χρόνια στέκεται στο πλευρό των παιδιών της «ΕΛΠΙΔΑΣ». Εύχομαι στον Σύλλογο κάθε επιτυχία στην υλοποίηση των σχεδίων του, αρχίζοντας με τη δημιουργία της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών».

marianna, sakis


Με την ίδια συγκίνηση μίλησε και ο Σάκης Ρουβάς: «Κυρία Βαρδινογιάννη, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για ακόμη μία φορά. Δεν θα σταματήσω ποτέ να το λέω, ότι μας δείξατε το δρόμο από τον οποίο μπορούμε να εκφράσουμε αισθήματα τα οποία ίσως δεν θα μπορούσαμε να γνωρίζουμε ότι υπάρχουν χωρίς αυτό το έργο το οποίο επιτελείτε σε αυτόν εδώ τον τόπο. Μας δείξατε τον δρόμο της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο και μας δείξατε το δρόμο της προσφοράς προς τους εαυτούς μας. Γι’ αυτό θέλω να καλωσορίσω κι εγώ από τη μεριά μου την κυρία Μαριάννα Γουλανδρή- Βαρδινογιάννη και να της ευχηθώ καλή επιτυχία στην καριέρα της που υπόσχεται πολλά απ’ ότι διαπίστωσα και ο ίδιος από την επίδειξη που έγινε πριν από λίγες μέρες και θέλω να της ευχηθώ το «Καλώς όρισε» στην «Ελπίδα». Πιστεύω ότι μέσα από αυτό το δρόμο της «Ελπίδας» θα βρει πολλά κρυμμένα μυστικά μέσα της όπως συνέβη και σε μένα… Προσωπικά ακούω πολλά ευχαριστήρια λόγια κάθε φορά… όμως οι πραγματικοί ήρωες της «Ελπίδας» είναι αυτά τα παιδιά και αυτοί οι γονείς οι οποίοι μόνο εκείνοι μπορούν πραγματικά να εκφράσουν το σπουδαίο έργο που επιτελείται εδώ μέσα. Κυρία Βαρδινογιάννη σας ευχαριστώ για ακόμη μία φορά!».

all
Εν συνεχεία η κυρία Βαρδινογιάννη απένειμε στον Σάκη Ρούβα και στη Μαριάννα Γουλανδρή την τιμητική πλακέτα του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ». Τέλος η Μαριάννα Γουλανδρή τοποθέτησε στον Ουρανό των Αστεριών ένα αστέρι με το όνομά της για να θυμίζει πως στην αρχή της καριέρας της, αφιέρωσε το έργο της στα παιδιά με καρκίνο.
Λίγο αργότερα όλοι μαζί επισκέφτηκαν το σχολείο που λειτουργεί στο νοσοκομείο, όπου έφτιαξαν ζωγραφιές μαζί με τα παιδιά και έβγαλαν αναμνηστικές φωτογραφίες, και βέβαια δεν παρέλειψαν να επισκεφτούν και θαλάμους όπου νοσηλεύονται παιδιά, να κουβεντιάσουν μαζί τους και να τους προσφέρουν δώρα.

error: Content is protected !!