ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

«Ένα κόσμημα για την Καρυάτιδα»: Το Α Jewel made in Greece επιστρέφει στο Ζάππειο Μέγαρο!

Το AJMIG επιστρέφει στο Ζάππειο Μέγαρο, δίνοντας ακόμα περισσότερο χώρο στην τέχνη και τη μόδα, οργανώνοντας παράλληλα ένα συμβολικό εικαστικό αφιέρωμα στην Καρυάτιδα!

Α Jewel made in Greece είναι το όνομα της πολύ-επίπεδης και διαρκώς αναβαθμιζόμενης πλατφόρμας που εμπνεύστηκε και δημιούργησε πριν αρκετά χρόνια η Μαίρη Σαμόλη. Η ίδια, σχεδιάστρια και μικρό-γλύπτρια, μιλά για «όχημα τέχνης και επιχειρηματικότητας ταυτόχρονα», που έχει ταξιδεύσει με μεγάλη επιτυχία σε τέσσερις ηπείρους, εννέα χώρες και σε πάνω από πενήντα προορισμούς.

Κάθε χρόνο η AJMIG ομάδα των Ελλήνων σχεδιαστών κοσμήματος, εκθέτει με επιτυχία τις νέες δημιουργίες της. Έτσι και φέτος, πενήντα Έλληνες καλλιτέχνες συναντώνται και πάλι στο Ζάππειο Μέγαρο, στην 10η  συνάντηση δημιουργών δίνοντας για μία ακόμα φορά χώρο στην Τέχνη και υποστηρίζοντας ταυτόχρονα έναν εθνικό σκοπό, καθώς φέτος η έκθεση συνδέεται και με ένα αφιέρωμα στην Καρυάτιδα που λείπει…

Από 23 έως και 26 Φεβρουαρίου, πενήντα σχεδιαστές κοσμήματος και αντίστοιχα brands, μας οδηγούν σε ένα μοναδικό ταξίδι, σε μία γοητευτική συνύπαρξη, όπου η τέχνη είναι ο μόνος άξονας, εκεί όπου συνυπάρχουν ταυτόχρονα πολύτιμα με ευτελή αλλά σημαίνοντα υλικά και διαμάντια με κεραμικά αλλά πλασμένα με ψυχή. Όλα κοσμήματα υψηλής αισθητικής και αξίας, μοναδικών υφών, υλικών και σχεδίων. Στη διοργάνωση του Α Jewel made in Greece, που πλέον αποτελεί θεσμό και σημείο αναφοράς, οι Έλληνες σχεδιαστές κοσμημάτων παρουσιάζουν το όραμά τους, προτείνουν τις δημιουργίες τους στο κοινό και σε επιχειρηματίες, σε καταστήματα, art shop Μουσείων, γκαλερί κ.α.

Παράλληλα αυτή τη χρονιά το Α Jewel made in Greece, θα παρουσιάσει ένα εικαστικό συμβολικό αφιέρωμα με τίτλο «Ένα κόσμημα για την Καρυάτιδα», πάνω σε μία ιδέα και σχεδιασμό της Μαίρης Σαμόλη, καθώς και επιμέλεια και θεωρητική υποστήριξη από την Ίριδα Κρητικού.

Οι ίδιες σημειώνουν: «Εμείς ως AJMIG, δεν επιδιώκουμε να γίνουμε θεσμικό μέρος της διεκδίκησης της Καρυάτιδας. Δεν ζητούμε μέσα από ένα επίσημο πλαίσιο τον επαναπατρισμό της, υπάρχουν οι καθ’ ύλην αρμόδιοι που το πράττουν με ολοένα και πιο αισιόδοξα αποτελέσματα. Ενώνουμε τη φωνή μας με τη διεθνή αυτή συζήτηση, ώστε σύντομα η Καρυάτιδα που δεν είναι κινητό γλυπτό, αλλά οργανικό μέρος του Ερεχθείου, συμβόλου παγκόσμιου πολιτισμού, επιστρέψει εκεί όπου ανήκει. Έτσι, με σύνθημα «Καρυάτιδα -την Ωραία των Ωραίων» προσκαλέσαμε τους Έλληνες δημιουργούς μέσα από τον δρόμο της Ιστορίας, της Τέχνης και της Δημιουργίας αλλά και μέσω των δικών τους εκφραστικών και τεχνικών μέσων και υλικών, να τιμήσουν το διάσημο αυτό γλυπτό. Την πεντάμορφη πτυχωτή «Κόρη από τις Καρυές» που εξακολουθεί να ανασαίνει έμψυχη και μόνη…»

Το αφιέρωμα στην Καρυάτιδα, θα εξελιχθεί σε διάρκεια 12 μηνών σε 10 σταθμούς ξεκινώντας από το Ζάππειο και θα συνεχίσει σε διάφορους ιστορικούς και όχι μόνο χώρους στην Ελλάδα αλλά και εκτός συνόρων.

Φέτος, στη 10η έκθεση A Jewel made in Greece, ο έγκριτος επιστημονικός συνεργάτης Γιώργος Σπυρομήλιος, από 23 έως και 26 Φεβρουαρίου, θα ξεναγεί το κοινό και τους εν γένει επισκέπτες της διοργάνωσης, στο συναρπαστικό και συνάμα ελκυστικό κόσμο του κοσμήματος, των διαμαντιών και των πολύτιμων λίθων, ενώ θα δίνει και πληροφορίες εκτίμησης κοσμημάτων για όποια ή όποιον το επιθυμεί.

Στο πλαίσιο των εγκαινίων της έκθεσης A Jewel made in Greece για μία ακόμα χρονιά θα παρουσιαστεί επίδειξη μόδας με τίτλο EN PORTANT MES BIJOUX by Alice Dikeos.

error: Content is protected !!