ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Ένας κήπος στα όνειρα της Κατερίνας Καλούδη!

«Πέρασα μέσα από τον φωτογραφικό φακό μου σε έναν κόσμο όπου τα χρώματα χορεύουν και οι μορφές ψιθυρίζουν μυστικά ευαίσθητης ομορφιάς…»-Κατερίνα Καλούδη

Η Γκαλερί Σκουφά φιλοξενεί στο Electra Art Space, την ατομική έκθεση της Κατερίνας Καλούδη με τίτλο «Ένας κήπος στα όνειρά μου». Η έκθεση εγκαινιάζεται την Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 στις 19:30 – 21:30 και θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Ιουνίου 2024.

Όπως αναφέρει και η ίδια η καλλιτέχνης: «Πέρασα μέσα από τον φωτογραφικό φακό μου σε έναν κόσμο όπου τα χρώματα χορεύουν και οι μορφές ψιθυρίζουν μυστικά ευαίσθητης ομορφιάς» και συνεχίζει τη ξενάγηση της: «Ένας κήπος στα όνειρά μου» είναι μια σειρά έργων που σας προσκαλεί να περιπλανηθείτε ανάμεσα στις μαγικές δημιουργίες της φύσης — τα λουλούδια. Κάθε χρώμα, κάθε μορφή λέει μια ιστορία, προκαλώντας διάφορα συναισθήματα. Αλλά δεν είναι μόνο το χρώμα που με γοήτευσε· είναι η περίπλοκη δομή, οι λεπτές φλέβες που χαράσσουν το μονοπάτι της ζωής μέσα σε κάθε άνθος. Άγγιξα τα πέταλα με τη βελούδινη απαλότητά τους, θαύμασα τη γεωμετρία μιας τέλειας σπείρας και χάθηκα στη συμφωνία των μορφών που ανθίζουν σε άπειρη ποικιλία. Τα λουλούδια είναι το καταφύγιο της ψυχής μου, μια υπενθύμιση των εκλεκτών θαυμάτων που μπορούν να ανθίζουν στις μυστικές γωνιές της φαντασίας μου και με κάνουν να ονειρεύομαι».

Κατερίνα Καλούδη

It’s good to know: Η Κατερίνα Καλούδη γεννήθηκε, ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Σπούδασε Μαθηματικά και Τέχνη στο Hamilton College της Αμερικής και συνέχισε σπουδές Φωτογραφίας στο Royal College of Art του Λονδίνου (ΜFA) από όπου αποφοίτησε με το βραβείο της καλύτερης δουλειάς το 1986. Έχει δουλέψει για μεγάλες ελληνικές εταιρίες, έχει ταξιδέψει εκτενώς στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες και ηπείρους, και οι φωτογραφίες της έχουν δημοσιευθεί σε πολλά βιβλία, περιοδικά και εταιρικά έντυπα. Έργα της ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Electra Art Space by Skoufa Gallery
Μητροπόλεως 15, Αθήνα 10557

error: Content is protected !!