ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

The Vintage Champagne Experience… (Let’s Pop Bottles!!!)

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου. Σήμερα είναι η 5η επέτειος του fayscontrol.gr και κανονικά, σε ένα παράλληλο σύμπαν που τα πάντα θα κυλούσαν σε μία “κανονικότητα”, εγώ θα έπρεπε να βρίσκομαι σε ένα εξωτικό μέρος και να γιορτάζω. Ίσως με μία Vintage Dom Perignon… Στο δικό μου σύμπαν η κανονικότητα δεν μου επιτρέπει χρόνο για παραπάνω γιορτές, αντί για το εξωτικό μέρος που θα άξιζα, μετά από μία εξαντλητική ημέρα γεμάτη υποχρεώσεις κάνω την πεζή, γκρι διαδρομή από το Ψυχικό που βρίσκεται το i.Train, το Γυμναστήριο μου, στην Μεσογείων, όπου έχω ραντεβού με τις αγαπημένες μου Αθηνά Αντύπα και Ανθή Αβραμέα, να παρακολουθήσουμε στο Miele Experience Center το Σεμινάριο του Master of Wine, Γιάννη Καρακάση “The Christmas Wine Experience”! Ok, μπορεί να μην είμαι στο παράλληλο σύμπαν που τα πάντα επιτρέπονται και τα πάντα μπορεί να συμβούν, αλλά Vintage Dom Perignon, θα πιω…


Follow me…

Η Μiele έχοντας ξεκινήσει από την αρχή της χρονιάς μία σειρά από εκδηλώσεις με στόχο την εμπειρία του καταναλωτή στο ανακαινισμένο Miele Experience Center, συνθέτει ένα νέο κύκλο βιωματικών σεμιναρίων με θεματολογία εμπνευσμένη από τον εκπληκτικό Ελληνικό Αμπελώνα και τις εκατοντάδες ποικιλίες σταφυλιών που διαθέτει.
Εγκαινιάζει λοιπόν ένα νέο κύκλο οινικών σεμιναρίων με την επιμέλεια του Master of Wine Γιάννη Καρακάση στον οποίο συμμετέχει και ο Σύμβουλος Οίνου Γρηγόρης Μιχαήλος. Στόχος των αυτόνομων, τρίωρων σεμιναρίων είναι να δοθεί στους συμμετέχοντες μία ολοκληρωμένη γευσιγνωστική εμπειρία μέσα από την ματιά, τις εμπειρίες και τις γνώσεις των πιο ειδικών στο χώρο του κρασιού. Οι αριθμός των θέσεων κάθε σεμιναρίου είναι ιδιαίτερα περιορισμένος, και κάθε φορά που ανακοινώνω μέσα από το Fay’s Control τα συγκεκριμένα σεμινάρια, γίνονται αμέσως Sold Out.

Ο οινικός κύκλος The Miele Wine Master Experience λοιπόν, περιλαμβάνει τρία ξεχωριστά σεμινάρια. Στα δύο πρώτα παρουσιάθηκαν οι λευκές και κόκκινες Ελληνικές ποικιλίες αντίστοιχα, ενώ ο κύκλος των σεμιναρίων κορυφώνεται σήμερα, με το σεμινάριο “The Christmas Wine Experience”, που περιλαμβάνει μια σύμπραξη κορυφής… Happy 5th birthday Fay’s Control! Cheers!

Μετά από μία γεμάτη back to back ραντεβού ημέρα και μία ώρα προπόνησης, μπαίνω στο Miele Experience Center, όπου με υποδέχεται η Αθηνά Αντύπα, και χαλαρώνω με μιας. Αυτός ο χώρος, έχει γίνει πλέον ιδιαίτερα αγαπημένος, στον οποίο έχω ζήσει πολλές ξεχωριστές στιγμές, όπως τo πάρτι που έκανε η Ελμίνα το περασμένο Πάσχα, η οποία προσκάλεσε όλους τους συμμαθητές της να ψήσουν κουλουράκια μαζί με τον Αλέξανδρο Παπανδρέου ώστε να τα προσφέρουν στα παιδιά των Χωριών SOS, ή το dinner δια χειρός Ντίνας Νικολάου με καλεσμένους τους Έλληνες σχεδιαστές που συμμετείχαν στο The Pop Up Project, πόσες και πόσες στιγμές να θυμηθώ…

Dream Team: Ανθή Αβραμέα, Αθηνα Αντύπα. Ναι, όλα αυτά τα υπέροχα που διαδραματίζονται στο Miele Experience Center, τα αισθητικά τα “ντύνει” πάντα η Ανθή και η Anthings! Και η υπογραφή της είναι πάντα συγκλονιστική…

Είναι ωραίο να ολοκληρώνεται κάπως έτσι μία χειμωνιάτικη Τρίτη γεμάτη υποχρεώσεις, δεν νομίζετε?

Γιάννης Καρακάσης, Ανθή Αβραμέα

Για όσους δεν το γνωρίζουν, ο Γιάννης Καρακάσης είναι ένας από τους μόλις 369 Masters of Wine στον κόσμο, τίτλος που θεωρείται ως ο κορυφαίος στον χώρο του κρασιού. Γράφει για το κρασί, συμβουλεύει και εκπαιδεύει, ενώ είναι κριτής στον σημαντικότερο οινικό διαγωνισμό στον κόσμο, το Decanter World Wine Awards. Είναι ο ιδρυτής του δυναμικού blog karakasis.mw που είναι το μοναδικό οινικό blog στην Ελλάδα που επικοινωνεί το ελληνικό κρασί σε εβδομαδιαία βάση και στα ελληνικά αλλά και στα αγγλικά με μόνο original content. Είναι επίσης ο συγγραφέας του ηλεκτρονικού βιβλίου The Vineyards and Wines of Greece edit. 2017 ενώ έχει ταξιδέψει από τους αμπελώνες της Αυστραλίας μέχρι αυτούς του Όρεγκον και της Washington. Respect…

O κύκλος των βιωματικών οινικών σεμιναρίων της Miele κορυφώνεται σήμερα λοιόν, με μία μοναδική διπλή εμπειρία οινογνωσίας με την επιμέλεια του Master of Wine Γιάννη Καρακάση, και του κορυφαίου Sommelier Νικόλα Γιαννόπουλου, ενώ μαζί μας, θα είναι και ο Μαρίνος Σουράνης με τα πιο σπάνια τυριά της Τήνου, από το εστιατόριο Μαραθιά. Μία εορταστική και άκρως απολαυστική εμπειρία με Θέμα “Vintage Champagnes” & “Cheese and Wine”, μόνο για εμάς τους λίγους, τυχερούς -και εκλεκτούς- που προλάβαμε και δηλώσαμε συμμετοχή. Σας είχα ενημερώσει, θυμάστε?

Ok, μπορεί να μην είμαι στο παράλληλο σύμπαν που τα πάντα επιτρέπονται και τα πάντα μπορεί να συμβούν, αλλά Vintage Dom Perignon, θα πιω…
Cheers Fay’s Control!

O κορυφαίος Sommelier Νικόλας Γιαννόπουλος, μας ξεναγεί στον μαγικό κόσμο του κρασιού και της σαμπάνιας…

Let’s pop bottles!!!

There is only one thing better than a glass of champagne… A bottle! Or more…

Kαι άλλος σταρ στο σημερινό Σεμινάριο!
Ο Μαρίνος Σουράνης, ο οποίος ήρθε με τα πιο σπάνια τυριά της Τήνου, από το εκπληκτικό εστιατόριο Μαραθιά…

Μαρίνος Σουράνης & Γιάννης Καρακάσης

Οι μοναδικές γεύσεις και φυσαλίδες από τις σαμπάνιες που δοκιμάσαμε σήμερα αλλά και όλα όσα μάθαμε για τα κρασιά στο τρίωρο αυτό Σεμινάριο, ολοκληρώνονται μοναδικά με τον εορταστικό μπουφέ που μας επιφυλάσσουν οι οικοδεσπότες μας. Η Miele…

Επισφράγισμα όλης αυτής της βραδιάς? Τα πέντε υπέροχα γλαστράκια με τα Αλεξανδρινά που μου χάρισε η φίλη μου, η Ανθή, ένα λουλούδι για κάθε χρόνο αυτού του blog…

Τελικά, δεν χρειάζεται να αλλάξω σύμπαν… Μια χαρά περνάμε και εδώ…

Thank you…

Champagne is like duct tape! It fixes everything….

error: Content is protected !!