“Βανίλια Σοκολάτα” μία μυστηριακή εμπειρία στα τοπία της Μαδαγασκάρης, από τον Στέλιο Παρλιάρο!

13/12/2014 • LIFESTYLE

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Στέλιου Παρλιάρου “Βανίλια Σοκολάτα” στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη – Multiple Event Loft.

ÐÁÑÏÕÓÉÁÓÇ ÂÉÂËÉÏÕ "ÂÁÍÉËÉÁ - ÓÏÊÏËÁÔÁ" ÓÔÅËÉÏÕ ÐÁÑËÉÁÑÏÕ (ÄÔ)

Οι καλεσμένοι μυήθηκαν σε μία μυστηριακή εμπειρία στα τοπία της Μαδαγασκάρης, με εξωτικά αρώματα και γεύσεις του παραδείσου. Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη μεταμορφώθηκε σε ένα μαγικό σκηνικό με πρωταγωνιστές τις δημιουργίες του γνωστού chef patissier σερβιρισμένες στα χειροποίητα σκεύη του οίκου Astier de Villate. Για το βιβλίο μίλησαν αγαπημένοι φίλοι του Στέλιου: ο δημοφιλής παρουσιαστής του ANT-1 Γιώργος Παπαδάκης, η ραδιοφωνική παραγωγός του ΣΚΑΙ Χριστίνα Βίδου και ο Αλέκος Βασιλάκος μόνιμος κάτοικος Μαδαγασκάρης.

cover323
Ο κορυφαίος Έλληνας ζαχαροπλάστης, μετά από πέντε χρόνια απουσίας από τα βιβλιοπωλεία, κυκλοφορεί το νέο του βιβλίο. Αφορμή γι’ αυτό υπήρξε ένα ταξίδι που έκανε πρόσφατα στη Μαδαγασκάρη, έναν τόπο μαγικό και εύφορο, στον οποίο καλλιεργούνται εκατοντάδες μπαχαρικά, εξωτικά φρούτα και αρωματικά φυτά. Ανάμεσα σε αυτά η βανίλια και το κακαόδεντρο. Ταξίδεψε από την πρωτεύουσα μέχρι το αποικιακό θέρετρο Ντιέγκο Σουάρεζ στο Βορρά και από τις ανατολικές ακτές μέχρι το παραδεισένιο νησί Νόζι Μπε στα δυτικά, ακολουθώντας τους δρόμους της βανίλιας και της σοκολάτας. Φιλοξενήθηκε σε φυτείες, παρακολούθησε τη διαδικασία συγκομιδής και επεξεργασίας και για δύο εβδομάδες έγινε αγρότης και ρεπόρτερ.

Πέγκυ Ζουμπουλάκη, Στέλιος Παρλιάρος

Πέγκυ Ζουμπουλάκη, Στέλιος Παρλιάρος

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, τον πρώτο λόγο πήρε πάλι ο ζαχαροπλάστης Στέλιος Παρλιάρος. Οι εικόνες του ταξιδιού μετουσιώθηκαν σε συνταγές και γεύσεις. Ο ίδιος μας λέει: “Τόσο μαγική ήταν αυτή η εμπειρία που δεν θα μπορούσα να την κρατήσω για τον εαυτό μου. Σαν ατμός που έψαχνε διέξοδο έγινε η γενεσιουργός ιδέα για αυτό το βιβλίο το οποίο θεωρώ το πιο προσωπικό από όλα όσα έχω γράψει μέχρι σήμερα”. Στις 192 σελίδες του, περιλαμβάνει 68 συνταγές με σοκολάτα και βανίλια φωτογραφημένες ατμοσφαιρικά από τον Άλκη Καλούδη με food styling του Στέλιου Παρλιάρου.
Το βιβλίο διανθίζεται από κείμενα για τη Μαδασκάρη και φυσικά από τις υπέροχες φωτογραφίες που τράβηξε ο Στέλιος στο ταξίδι του…

Στέλιος Παρλιάρος, Κορντήλια Μάντεν

Γρηγόρης Υτιανταφύλλου, Κορντήλια Μάντεν

4

Μαργαρίτα Σαραντοπούλου, Έλενα Σύρακα

Μαργαρίτα Σαραντοπούλου, Έλενα Σύρακα

Ολυμπία Κρασαγάκη, Κατερίνα Μισιχρόνη

Ολυμπία Κρασαγάκη, Κατερίνα Μισιχρόνη

Μαρίνα Κουταρέλλη, Δάφνη Ζουμπουλάκη

Μαρίνα Κουταρέλλη, Δάφνη Ζουμπουλάκη

Έλλη Φλέγγα, Θοδωρής Ζουμπουλάκης

Έλλη Φλέγγα, Θοδωρής Ζουμπουλάκης

Χαρά Καίσαρη, Λίλα Δρίτσα

Χαρά Καίσαρη, Λίλα Δρίτσα

Γρηγόρης Τριανταφύλλου, Χαρά Καίσαρη, Δημήτρης Αλεξάκης

Γρηγόρης Τριανταφύλλου, Χαρά Καίσαρη, Δημήτρης Αλεξάκης

Κορντήλια Μάντεν, Παύλος Κανελλόπουλος

Κορντήλια Μάντεν, Παύλος Κανελλόπουλος

Δάφνη Ζουμπουλάκη, Στέλιος Παρλιάρος, Κορντήλια Μάντεν

Δάφνη Ζουμπουλάκη, Στέλιος Παρλιάρος, Κορντήλια Μάντεν

Εβίτα Παπαχαραλάμπους, Στέλιος Παρλιάρος

Εβίτα Παπαχαραλάμπους, Στέλιος Παρλιάρος

Μάνος Κατσίπης, Δάφνη Βαλέντε

Μάνος Κατσίπης, Δάφνη Βαλέντε

Φωτογραφίες: Studio Panoulis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons