ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Überness : Στην pop up καντίνα του Βασίλη Καλλίδη!

Η pop up καντίνα του Βασίλη Καλλίδη, μέσα στη λαχαναγορά του Ρέντη σερβίρει street food απ’ όλο τον κόσμο, σε ένα πρωτότυπο location. Κανείς δε φανταζόταν μέχρι πρόσφατα πως θα έτρωγε ζουμερά burgers, πικάντικες εντσιλάδες και τραγανά spring rolls μέσα στο «στομάχι» της πόλης, τη μεγαλύτερη αγορά της χώρας. Εκεί, που ξεκινάνε νταλίκες για να μεταφέρουν τα πιο φρέσκα λαχανικά και φρούτα στις τέσσερις γωνιές της χώρας.
Το παλιό εργοστάσιο επεξεργασίας κρέατος με τους φθαρμένους τοίχους, οι λάμπες φθορίου των καφενείων, οι πλαστικές λευκές καρέκλες και οι σόμπες που καίνε κούτσουρα συνθέτουν ένα σουρεάλ “mad max” σκηνικό, απ’ αυτά που λατρεύει ο Βασίλης Καλλίδης. Η αισθητική της καντίνας της εθνικής οδού μπλέκεται με σύμβολα από πανηγύρια της επαρχίας, τα λαϊκά παζάρια με μπόλικη τσίκνα και ένα παράλληλο, άγνωστο πρόσωπο μιας άλλης Αθήνας που παραμένει άγνωστο. Το ιδανικό σκηνικό για να ξεδιπλώσει την έμπνευσή του, τις ιδέες που φέρνει πίσω,  από τα ταξίδια του σ’ όλο τον κόσμο.

3

Για την περίοδο της Σαρακοστής η κουζίνα του Überness σερβίρει vegan και νηστίσιμα πιάτα όπως βελουτέ κολοκύθας, για όσο κρατήσουν ακόμα τα κρύα, τραγανά spring rolls με γέμιση samosas από πατάτα, ginger και αρακά και στο πλάι πικάντικη chilli sauce. Το  τεράστιο burger που σερβίρεται σε νηστίσιμο brioche, μόνο για σαράντα μέρες, είναι γεμισμένο με χειροποίητα φαλάφελ από ελληνικά ρεβύθια που μοσχοβολάνε κύμινο και κόλιανδρο, δροσερή ντομάτα, κρεμμύδι, αγγούρι τουρσί kimchi και μια πλούσια σάλτσα από ταχίνι και λεμόνι. Τις τελευταίες μέρες της νηστείας στο μενού θα προσθέτουν τηγανητά φρέσκα καλαμάρια σε τραγανή κρούστα με vegan μαγιονέζα σκόρδου και σουβλάκια από γαρίδες πασπαλισμένες με κορεάτικα μπαχαρικά.
Το Σάββατο 25 Μαρτίου, το Überness «μπαίνει» σε κούτες και στη θέση του θα βρείτε, για μια μόνο μέρα, μια pop up ταβέρνα. Η αυλή γεμίζει τραπέζια, οι σερβιτόροι παίρνουν παραγγελίες και η dj παίζει Μαίρη Λίντα, Μαρινέλα και τραγούδια του ελληνικού κινηματογράφου. Το μενού κάτω από τα σημαιάκια περιλαμβάνει: ψωμί ζυμωτό και ελιές, σαλάτα με μαρούλι, κρεμμυδάκι κι άνηθο, ταραμοσαλάτα, ρεβυθοκεφτέδες και για κύριο πιάτο μπακαλιάρο τηγανητό σε κουρκούτι από Σουρωτή κι αλεύρι από πετρόμυλο και σκορδαλιά είτε με ψωμί είτε πατατάτη. Για γλυκό προσφέρεται πλούσια σοκολατόπιτα με παγωτό κρέμα.

2
ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ: Κάθε Σάββατο και Κυριακή παιδαγωγός αναλαμβάνει την απασχόληση των παιδιών. Η γωνιά του μαγαζιού, δίπλα στην είσοδο μετατρέπεται σε χώρο δημιουργικής απασχόλησης. Μικρές καρέκλες, κηρομπογιές και μαρκαδόροι, τέμπερες μπλοκ ζωγραφικής, πινέλα και διάφορα παιχνίδια δημιουργούν μια ευχάριστη εστία κεφιού όπου τα παιδιά παίρνουν το χρόνο τους ξένοιαστα. Αρχή του καταστήματος είναι πως τα παιδιά πρέπει να είναι ελεύθερα να εκφραστούν, όποτε ενισχύεται η καλλιτεχνική τους ελευθερία. Με ειδικούς μαρκαδόρους υγρής κιμωλίας ζωγραφίζουν στις τζαμαρίες ή σε κόλλες χαρτιού και στη συνέχεια μαζί με την παιδαγωγό στήνουν μια μικρή έκθεση.

Κατόπιν συνεννόησης ο σεφ και η ομάδα του, ετοιμάζουν ειδικό μενού για παιδικά πάρτυ, τούρτα, καλούν ξυλοπόδαρους ή κλόουν και η παιδαγωγός να αναλάβει μια ξενάγηση των παιδιών, με ή χωρίς τη συνοδεία των γονέων, μέσα σε συνεργαζόμενα μανάβικα της Κεντρικής Λαχαναγοράς για ένα μίνι κυνήγι θησαυρού!

error: Content is protected !!