Thanksgiving Dinner & the Pumpkin Soup!

29/11/2013 • GO, MAKE

Συνήθως μαγειρεύω εγώ το δείπνο για το Thanksgiving κάθε χρόνο, σπίτι μας. Χθες αποφασίσαμε να γιορτάσουμε την πρώτη γαλοπούλα της σεζόν, στο St. George Lycabettus. Σαν το σπίτι μας είναι και εκεί, και με καλύτερη θέα…Και μάλλον και με καλύτερη Margarita…

margaritas

Στο La Suite Lounge δεν υπάρχει ούτε ένα άδειο τραπέζι. Μία η all time classic θέα σε όλη την Αθήνα που απλώνεται στα πόδια σου και η Ακρόπολη στην αγκαλιά σου, μία το σημερινό menu, λογικό…

Mε τους δύο κολλητούς μου: Τον Χάρη Τσιμόγιαννη, και την Σάντρα Μανιουδάκη, συμμαθήτριες και καλύτερες φίλες από το Νηπιαγωγείο της Χιλλ...

Mε τους δύο κολλητούς μου: Τον Χάρη Τσιμόγιαννη, και την Σάντρα Μανιουδάκη, συμμαθήτριες και καλύτερες φίλες από το Νηπιαγωγείο της Χιλλ…

 

 

flower

Δε νοείται Thanksgiving Dinner χωρίς Αλεξανδρινά…

haris
Κολοκυθόσουπα…Σαλάτα με καλαμπόκι και ξηρούς καρπούς…Ψητή γαλοπούλα με γέμιση , πατάτες, μπρόκολο, cranberry & gravy…Για το τέλος, Μηλόπιτα με παγωτό! Μαζί με το lemoncello , choco pops!

soupsaladgalopoula1galopoula2applepieapplepie2

chocopopschocopops2

Και η συνταγή του maitre για την Pumpkin Soup, σε σκονάκι…

Υλικά:

1 κιλό κολοκύθα
2 καρότα
1 πράσο
1 πατάτα
1 λίτρο ζωμός λαχανικών
100 ml κρέμα γάλακτος
κάρδαμο
αλατοπίπερο
ξύσμα και χυμό από ένα πορτοκάλι
λίγο λευκό κρασί
100 ml ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

kolokithosoupa2

Εκτέλεση:

Πλένω και κόβω τα λαχανικά μου σε κυβάκια και τα σοτάρω στο λάδι.
Σβήνω με το κρασί και προσθέτω τα μυρωδικά, το ξύσμα και το χυμό και ανακατεύω. Προσθέτω και το ζωμό.
Κλείνω την κατσαρόλα και αφήνω να βράσει η σούπα σε χαμηλή φωτιά για μισή ώρα με 40 λεπτά. Πολτοποιώ τη σούπα και τη βάζω να πάρει μια βράση. Προσθέτω την κρέμα κι ανακατεύω. Μόλις ξαναπάρει βράση προσθέτω το βούτυρο.
Σερβίρουμε, happy thanksgiving!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons