ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Tattaahh!!! Η πορτοκαλόπιτα!

Σας την είχα υποσχεθεί -μία βόλτα στην Ντάπια χθες βράδυ και εισέπραξα δεκάδες παράπονα αναμονής!-, αλλά η ιντερνετική μου επικοινωνία ήταν αδύναμη, σχεδόν αδύνατη…Σήμερα το πρωί, φτιάχνω καφέ, κόβω ένα γενναιόδωρο κομμάτι από την Πορτοκαλόπιτα μου, και γράφω…

Καλημέρα!

Καλημέρα!

Υλικά:

για το σιρόπι:

Φλούδα από ένα πορτοκάλι
Δύο ποτήρια νερό
Δύο ποτήρια ζάχαρη

1

Εκτέλεση για το σιρόπι δεν χρειάζεστε, είναι αυτονόητη, απλά το φτιάχνουμε πρώτα γιατί το θέλουμε κρύο όταν το χύσουμε στην ζεστή Πορτοκαλόπιτα…

για την Πορτοκαλόπιτα:

Δύο πορτοκάλια με την φλούδα τους
Τρία αβγά
Ένα φλιτζάνι ζάχαρη

Ένα φλιτζάνι γάλα

1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα, ανάλατα

1/2 φλιτζάνι σιμιγδάλι, ψιλό
Ένα κουταλάκι του γλυκού baking powder

2

Μην περιμένετε, φτιάξτε την τώρα, σε μισή ώρα με σαράντα λεπτά θα είναι έτοιμη!

Σπάμε τα αμύγδαλα στο mixer. Μην τα χτυπήσετε πολύ, όσο πιο χοντρό είναι το αμύγδαλο τόσο πιο καλά στην μπουκιά...Μία βόλτα στο mixer είναι αρκετή...

Σπάμε τα αμύγδαλα στο mixer. Μην τα χτυπήσετε πολύ, όσο πιο χοντρό είναι το αμύγδαλο τόσο πιο καλά στην μπουκιά…Μία βόλτα στο mixer είναι αρκετή…

4

Κόβουμε τα πορτοκάλια μαζί με την φλούδα τους σε χοντρά κομμάτια και τα βάζουμε στο mixer...

Κόβουμε τα πορτοκάλια μαζί με την φλούδα τους σε χοντρά κομμάτια και τα βάζουμε στο mixer…

Η φλούδα θα γίνει ένα υπέροχο ξύσμα μέσα στην πίτα...

Η φλούδα θα γίνει ένα υπέροχο ξύσμα μέσα στην πίτα…

7

Σπάμε τα αβγά μέσα στο μπολ που θα δουλέψουμε...

Σπάμε τα αβγά μέσα στο μπολ που θα δουλέψουμε…

Αν είναι από το χωριό ή από το νησί, ακόμα καλύτερα...

Αν είναι από το χωριό ή από το νησί, ακόμα καλύτερα…

Προσθέτουμε την ζάχαρη...

Προσθέτουμε την ζάχαρη…

Χτυπάμε...

Χτυπάμε…

12

Προσθέτουμε το σιμιγδάλι...

Προσθέτουμε το γάλα…

Το σιμιγδάλι...

Το σιμιγδάλι…

Και το baking...

Και το baking…

16

Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί...

Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί…

Προσθέτουμε το μείγμα του πορτοκαλιού...

Προσθέτουμε το μείγμα του πορτοκαλιού…

Και τα αμύγδαλα...

Και τα αμύγδαλα…

Ανακατεύουμε...

Ανακατεύουμε…

Και μεταφέρουμε στο ταψί μας...

Και μεταφέρουμε στο ταψί μας…

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς πάνω-κάτω, για μισή ώρα με σαράντα λεπτά, και προσθέτουμε γρήγορα το σιρόπι...

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς πάνω-κάτω, για μισή ώρα με σαράντα λεπτά, και προσθέτουμε γρήγορα το σιρόπι…

Έτοιμη!

Έτοιμη!

Αν θέλουμε, την σερβίρουμε με παγωτό! Καλή επιτυχία xxx

Αν θέλουμε, την σερβίρουμε με παγωτό! Καλή επιτυχία xxx

ΥΓ. Συνταγή αφιερωμένη στην αγαπημένη μας Αθηνά Ζήνα, που ήρθε και φέτος στο νησί με υπέροχες συνταγές που εκτελούνται κάτω από την πέργκολα του κήπου…

error: Content is protected !!