ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Tattaaah!!!! Όταν ο Χαλβάς γίνεται gourmet!

Λοιπόν, το ‘χω! Τι σας έλεγα πως πειραματίζομαι πάνω στις πέντε συσκευασίες Μακεδονικού Χαλβά που εισέβαλαν στο σπίτι μου; Και πως να τις εκμεταλλευτώ για τους αυριανούς μου καλεσμένους; Tataaah!!!! Το ‘χω! Και το ονόμασα “Μπαλίτσες σε τέσσερις γεύσεις”! Gourmet Halvas, όχι αστεία! Σας έχω και φωτογραφία! Πάρτε χαρτί και μολύβι και γράψτε:

FOTINI

ΥΛΙΚΑ:

250 γρμ. Μακεδονικό Χαλβά
80 γρμ. Φρέσκο βούτυρο

για τις γεύσεις:
1η γεύση: Ξύσμα από δύο limes και χοντροτριμμένο πράσινο πιπέρι
2η γεύση: Φλούδα από ένα μανταρίνι ζεματισμένη και ψιλοκομμένη καθώς και 30 γρμ. Αμύγδαλο φιλέ καβουρδισμένο
3η γεύση: 30 γρμ. Ινδοκάρυδο
4η γεύση: 80 γρμ. Κουβερτούρα λιωμένη , 40 γρμ. Καρύδι ψιλοκομμένο και 30 γρμ. Τρούφα

Εκτέλεση:

Ζυμώνω όλα τα υλικά στο mixer.
Τυλίγω τη ζύμη σε μεμβράνη και την βάζω στο ψυγείο.
Μετά από μία ώρα πλάθω μπαλίτσες, περίπου 1,5 εκατοστών και τις ρολάρω σε μία από τις παραπάνω γεύσεις.
Τίποτα όμως δεν είναι ολοκληρωμένο χωρίς το τελικό αισθητικό αποτέλεσμα! Εγώ, πέρασα τις μπαλίτσες από κλαδάκι δεντρολίβανου σαν σουβλάκι , αφήνοντας την κορυφή ελεύθερη. Nice!

error: Content is protected !!