Sweet Symphony: Cocktails & Deserts, τι παραπάνω δηλαδή…;

21/01/2015 • LIFESTYLE

Ok! το έχετε καταλάβει, η παρέα μας αποτελείται ίσως από τους πιο φανατικούς fans των Γαστρονομικών θεματικών events που διοργανώνει κάθε τόσο το The Food & Leisure Guide. Προσπαθούμε να μην χάνουμε κανένα, έως στιγμής το έχουμε καταφέρει, έστω κι αν πρέπει να πετάξουμε αεροπορικώς για να παραβρεθούμε με την ψυχή στο στόμα. Ναι, το έχω κάνει και αυτό. Ξέρουμε, πως κάθε τέτοια βραδιά αποτελεί και μία εμπειρία. Και όχι μόνο γευστική. Οι γεύσεις, είναι η αφορμή και η έμπνευση για ατελείωτες συζητήσεις, για ευφάνταστες συνταγές για μελλοντικά δείπνα, για ταξίδια. Άλλα τα κάνουμε, άλλα όχι, τι σημασία έχει; Πάντα αποχαιρετιζόμαστε χορτασμένοι. Και δεν μιλάω απαραίτητα για το φαγητό…

Ο Γιάννης Φλουτάκος έρχεται να μας συναντήσει στο Salon de Bricolage

Ο Γιάννης Φλουτάκος έρχεται να μας συναντήσει στο Salon de Bricolage

Προχθές βράδυ, άλλη μία τέτοια βραδιά του FnL. Στο Salon de Bricolage. Όλα συνηγορούν για μία ασύγκριτη βραδιά. Το ίδιο το θέμα, “Cocktails & Sweets”, το venue, το αγαπημένο μας club. Η σύνθεση της παρέας, πάντα η ίδια. Δεν την αλλάζω με τίποτα…
Ο Πάνος Δεληγιάννης και η Εύη Φέτση μας υποδέχονται με μεγάλη αγκαλιά, με ρουφηχτό φιλί, και με όλα τα συναρπαστικά νέα τους από το Λονδίνο. Το προσωπικό της Λέσχης, μας υποδέχεται με Tartar Λαβράκι με Passion Fruit & Beverage από cascara, St. Jermain και περγαμόντο…Θεέ μου, κάτι πολύ καλό πρέπει να έκανα για να αξίζω τέτοια χαρά…Βλέπω και άλλους φίλους, όλοι ανυπομονούμε για να απολαύσουμε τη γλυκιά συμφωνία που θα συνθέσει σήμερα για εμάς ο κορυφαίος Έλληνας Pastry Chef, Δημήτρης Χρονόπουλος, σε συνδυασμό με τους πιο εμπνευσμένους Bartenders, τον Βασίλη Κυρίτση και τον Νίκο Μπάκουλη -aka The Clumsies-!

10937668_10152762447993558_955803299_n
Είμαστε ακόμα στο lounge της Λέσχης, και μας προσφέρουν Φουά Γκρα με Framboise και Ινδικό Καφέ, Καρπάτσιο Μοσχαριού με Καπνιστή Μαγιονέζα & Smoked Orgeat, δηλαδή πικραμύγδλο με σιτάρι μαγειρεμένο με Lagavulin! Σκέψου τι έχουν να μας προσφέρουν όταν ανέβουμε στο Premiere Etage για το Menu του Sweet Symphony

10942810_10152762449168558_746390347_n

p19c5qnmrg7u39mod52anm1g6fv_750x500photo: Panos Smirniotis
Cremeux Mascarpone αρωματισμένη με Μανταρίνι, συνοδευόμενη από Sorbet Άγριας Φράουλας και Τραγανό Pate A Cigarre Κανέλας & The Gimlet. Δηλαδή, Tanqueray Ten infused με…blue cheese & mastic cordial! Αν δεν δοκίμαζα το απεριτίφ με τη γεύση του blue cheese, αποκλείεται να το παρήγγειλα. Και δεν θα είχα απολαύσει ποτέ αυτή την τόσο ξεχωριστή γεύση…

10947786_10152762449953558_1715948500_n
Στο δεύτερο πιάτο ήταν που το μαγικό team της βραδιάς δέχτηκε τα χειροκροτήματα μας. Ναι, το δοκιμάσαμε, και σαν υπνωτισμένοι όλοι, αφήσαμε κάτω τις πετσέτες μας, σηκωθήκαμε από τις καρέκλες μας και ξεσπάσαμε σε ένα θερμό , ατελείωτο χειροκρότημα.

10934485_10152762452553558_189786106_nphoto: Panos Smirniotis
Ήταν για το Πούρο Gran Couva με τραγανές πέρλες Σοκολάτας, συνοδευόμενο από Aristocracy-Sherry Pedro Jimenez, cherry tomatos, Cardhu Amber Rock!

10945145_10152762449948558_832504459_n

Του οποίου ακολούθησε η Πάπια με Καπνιστή Σάλτσα Κόκκινων Φρούτων και Σελινόριζα, συνοδευόμενη από Nobility-Bulleit Rye whiskey, floral elixir & βιολέτα…

photo: Panos Smirniotis

H παρέα μας απολαμβάνει άλλο ένα Γαστρονομικό ταξίδι...Νικόλας Κατσαρός, Μαρίλυ Καλαβρού, Χρίστος Φίλιος,  Μάκης Σαββίδης, Τίνα Στεφάνου, Γιάννης Φλουτάκος, Σαλώμη Σταυρίδου. Όλοι έχουν ιδιαίτερη άποψη και γνώση, πραγματικοί ευζωιστές, ενώ η Σαλώμη φτιάχνει τα καλύτερα παγωτά του κόσμου, τα Kayak, και η Τίνα διαθέτει την καλύτερη εταιρία catering Sushi, την Nori. Respect...

H παρέα μας απολαμβάνει άλλο ένα Γαστρονομικό ταξίδι…Νικόλας Κατσαρός, Μαρίλυ Καλαβρού, Χρίστος Φίλιος, Μάκης Σαββίδης, Τίνα Στεφάνου, Γιάννης Φλουτάκος, Σαλώμη Σταυρίδου. Όλοι έχουν ιδιαίτερη άποψη και γνώση, πραγματικοί ευζωιστές… Η Σαλώμη φτιάχνει τα καλύτερα παγωτά του κόσμου, τα Kayak, ενώ η Τίνα διαθέτει την καλύτερη εταιρία catering Sushi, την Nori. Respect…

10934225_10152762452018558_1637366116_n10937626_10152762448688558_655367904_n

Με το Ευάκι μου, την Εύη Φέτση

Με το Ευάκι μου, την Εύη Φέτση

Οι οικοδεσπότες μας, Πάνος Δεληγιάννης & Εύη Φέτση

Οι οικοδεσπότες μας, Πάνος Δεληγιάννης & Εύη Φέτση

Η Εύη με τον Ιασωνάκο της...

Η Εύη με τον Ιασωνάκο της…

Πάνος Δεληγιάννης, Νεκτάριος Ντάλας

Πάνος Δεληγιάννης, Νεκτάριος Ντάλας

Και φτάνει η ώρα του παγωτού…Και όλοι κρεμόμαστε από τα χείλη της Σαλώμης μας, της Σαλώμης Σταυρίδου, η οικογένεια της οποίας φτιάχνει τα καλύτερα παγωτά του κόσμου, τα δικά μας Kayak! Και φτάνει στο τραπέζι μας το πεντανόστιμο παγωτό Grue de Cacao Venezuela το οποίο σερβιρίστηκε με μπόλικη ζεστή σοκολάτα και ανατρεπτικά μαζί με μαύρη τρούφα!!!

photo: Panos Smirniotis

Οι Clumsies εδώ, αποφάσισαν να συνδυάσουν την πρόταση του Δημήτρη Χρονόπουλου με ένα σπουδαίο cocktail, το Magnetism το οποίο μάλιστα έδωσε το εισιτήριο στον Νίκο Μπάκουλη για τον φετινό ελληνικό τελικό του παγκόσμιου διαγωνισμού Cocktail World Class. Το Magnetism περιέχει ρούμι Zacapa 23, χαρούπι, λικέρ από σταφύλι Μοσχάτο και ελαιόλαδο αρωματισμένο με κόλιανδρο και είναι πράγματι όσο ιδιαίτερο όσο ακούγεται. Η Σαλώμη χαμογελάει, το σχολιάζει ως “υπέροχο”, ζητάμε με μιας να έρθει στη παρέα μας ο Δημήτρης Χρονόπουλος, κρατιέμαι πολύ για να μην του ξεστομίσω πως σχεδόν, τον αγαπώ!

10922074_10152762454928558_1516423249_n

Στην  παρέα μεταξύ άλλων και ο Κρις Γραμματίδης και ο Αύγουστος Κορτώ

Στην παρέα μεταξύ άλλων και ο Κρις Γραμματίδης και ο Αύγουστος Κορτώ

Μα το ταξίδι μας δεν σταματά εδώ, συνεχίζεται με…Για το τέλος…γλυκά! Στο τραπέζι έρχονται αφράτα marshmallow με τριαντάφυλλο, γλειφιτζούρια σοκολάτας αρωματισμένα με κάρδαμο και γλυκάνισο και τρουφάκια σοκολάτας γάλακτος αρωματισμένα με κόκκους espresso. Μαζί τους ήρθε και ο «καφές», ένα cocktail φτιαγμένο με κρύα απόσταξη specialty blend καφέ από τη Γουατεμάλα και την Αιθιοπία, μαζί με Johnnie Walker Platinum Reserve, Samos Vin Doux και ελάχιστο μέλι.

10877747_10152762455698558_1658872705_n10950957_10152762448108558_1059142368_n
Είμαστε γεμάτοι γεύσεις και μιλάμε ήδη για την επόμενη γαστρονομική μας βραδιά. Η οποία ορίζεται για την Τρίτη 3 Φεβρουαρίου, ένα πολύ exclusive event του FnL, στην Σπονδή για 50 μόνο άτομα, και για το οποίο έρχεται για δυο μόνο μέρες ο Arnauld Bignion, ο προηγούμενος chef της και θα μαγειρέψει ένα συγκεκριμένο μενού που θα το συνδυάσουμε με cocktails βασισμένα στο Cardhu

Can’t wait! xxx

 

Φωτογραφίες:  Πάνος Σμυρνιώτης

One Response to Sweet Symphony: Cocktails & Deserts, τι παραπάνω δηλαδή…;

  1. Christian says:

    Η αλήθεια ειναι οτι ενα τετοιο event σπανια βρισκεις. Οι συνδυασμοι απιθανοι και τα coctails εντυπωσιακα. Το μασκαρπονε ήταν απιθανο και ο τολμηρος συνδυασμος με την βοτκα με blue cheese πολυ πρωτοτυπος και ταιριαστά spicy. Το πιο εντυπωσιακο, κατα την αποψη μου, ηταν το πουρο με τις περλες και γεμιση. Εντυπωσιακο, και αν δεν ντρεπομουν κατι αγγλοσπουδασμενους φιλους με στυλ και τροπους απο house of Lords θα το ετρωγα με τον παραδοσιακο τροπο, ητοι με το χερι, τουλαχιστον οσο ηταν κρυο… Το coctail με το sherry Himenez με αφησε αφωνο, ιδιως οπως συνδυαστηκε με το cardhou και το ξυλακι κανελλας για αρωμα και ανακατεμα, και θεωρω οτι ηταν η εκπληξη της βραδιας αν κρινω οτι το δοκιμασα και με το πουρο και με την παπια που ήταν απιθανη, και με καποιο τροπο πρεπει να την ξαναδοκιμασουμε καπου σε μεγαλυτερη ποσοτητα…. Το κλεισιμο εντυπωσιακο με το παγωτο μεσα στην σοκολατα με λεπτοκομενη μαυρη τρουφα (δεν ειμαι 100% βεβαιος αν ηταν η λεγομενη melano), ενω οι τρουφες σοκολατας ηταν συμπαθητικες, ενοψει του οτι οι truffes du jour του sprüngli μου εχουν αφησει κουσουρι και ολες τις εκδοχες τις συγκρινω με αυτες.
    Στον Πανο την Ευη και ολους τους συντελεστες αξιζουν πολλα μπραβο για το σπανιο απο αποψη ποιοτητας, συνδυασμων και υλικων event σε μια εποχη που θελουμε ολοι μια ακτινα φωτος να γεμιζει τις ψυχες μας απο κατι αισιοδοξο και γλυκο, οπως αυτο το γλυκο event…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons