ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Στου “Ψαρά” με τις κολλητές μας και τις κόρες μας…

Πέμπτη μεσημέρι, και έχω ραντεβού με την Σάντυ και την Ιωάννα να πάμε με τα παιδιά μας για ψάρι στου “Ψαρά”, στην Κάτω Κηφισιά. Τα σχολεία και οι εξωσχολικές υποχρεώσεις έχουν τελειώσει, τα παιδιά μας είναι τόσο φίλες όσο και εγώ με την Σάντυ Μπήτρου και την Ιωάννα Μουτσίδη, το διατροφικό πρόγραμμα που προστάζει “οπωσδήποτε μία φορά την εβδομάδα ψάρι” δεν έχει λασκάρει λόγω διακοπών, απεναντίας, στου “Ψαρά” πηγαίναμε και εμείς με τους γονείς μας μικρά για φρέσκο ψάρι, στου “Ψαρά” πάμε και εμείς τα δικά μας παιδιά. Πόσω μάλλον τώρα, που το ένδοξο αυτό εστιατόριο των Κυριακών μας, πέρασε στην ιδιοκτησία της οικογένειας Μπήτρου, και έχουμε την πολυτέλεια να ξέρουμε από πρώτο χέρι, την προέλευση των ψαριών, των θαλασσινών, ακόμα και των κάρβουνων που ψήνονται (!!!), όλων των πρώτων υλών που σερβίρονται σε αυτά τα ανανεωμένα τετραγωνικά στο νούμερο 54 της Ελαιών…

Πέμπτη μεσημέρι...Με τις φίλες μου και τις κόρες μας...

Πέμπτη μεσημέρι…Με τις φίλες μου και τις κόρες μας…

Follow me…

Μπορεί να απολαμβάνουμε τις μεσημεριανές στιγμές με τις φίλες μας και τις κόρες μας, όμως συγχρόνως έχουμε δουλειά. Η Σάντυ έχει παραγγείλει από το Type Center και την Ιωάννα τους νέους καταλόγους και όλα τα sous plat του “Ψαρά” και τα δειγματίζουν, και εγώ, βρίσκω ευκαιρία να φτιάξω ένα post για το αγαπημένο εστιατόριο των Κυριακών μας. Να σας τα πω όλα.

ps3a

ps3b

Γιατί μπορεί, η οικογένεια Μπήτρου να αποφάσισε να αποκτήσει το δικό της αγαπημένο εστιατόριο γιατί “το είχαμε μεράκι” αλλά δεν αστειεύεται. Μιας και η κύρια δουλειά τους δεν είναι η εστίαση, πρόκειται απλά για την μεγάλη τους αγάπη, αποφασίζουν τα καλύτερα. Γιατί όταν μιλάμε για “μεγάλες αγάπες” τότε όντως μιλάμε για τα εκλεκτότερα…
Οι αλλαγές είναι κάτι περισσότερο από εμφανείς. Ναι, όλα τα πιάτα έχουν γίνει με την πολύτιμη συμβουλή του Γιάννη Μπαξεβάνη.

ps2

ps3

“Η προπαρασκευή των πρώτων πιάτων γίνεται εξ’ ολοκλήρου στο μαγαζί και το μεράκι μας είναι τέτοιο που η χορτόπιτα που ψήνεται στα κάρβουνα και δεν περιέχει καθόλου λάδι, έχει χόρτα και μυρωδικά από ειδικό παραγωγό της Κρήτης που μας στέλνει σπανάκι, σέσκουλα, μυρώνια και καυκαλίθρες…” μας λέει η Σάντυ και πέρα από την χορτόπιτα εγώ μένω άναυδη με την καβουρόπιτα με την φρέσκια γαρίδα. Και μένω άναυδη, γιατί ενώ θα περίμενε κανείς πως ok, μέσα σε μία πίτα αποκλείεται να βρούμε φρέσκα καβούρια και φρέσκες γαρίδες, κι όμως είναι φρεσκότατα, της ημέρας!

ps9

Μέσα στην πίτα υπάρχουν γαρίδες οι οποίες έφτασαν σήμερα το πρωί στον "Ψαρά", ζωντανές!

Μέσα στην πίτα υπάρχουν γαρίδες οι οποίες έφτασαν σήμερα το πρωί στον “Ψαρά”, ζωντανές!

“Δεν υπάρχει περίπτωση να φας οτιδήποτε δεν είναι της ημέρας” συνεχίζει η Σάντυ, και της λέω πως έχω και εγώ έναν ψαρά στην αγορά που προμηθεύομαι χρόνια το ψάρι της Ελμίνας και ναι, είναι της ημέρας. “Αποκλείεται!” είναι κάθετη η φίλη μου και μου εξηγεί πως, όταν στην αγορά λένε “της ημέρας” συνήθως εννοούνε τουλάχιστον τέσσερις ημέρες αφού η διαδρομή τους από το νησί έως τον πάγκο τόσο διαρκεί. Μου λέει και άλλα πολλά τα οποία δεν γνώριζα όπως την σημασία του κάρβουνου στο ψήσιμο. “Το οποίο για να είναι καλής ποιότητας πρέπει να κοστίζει περίπου όσο το ίδιο το ψάρι…” Πλάκα μου κάνεις…

ps6

 Eιδικός παραγωγός της οικογένειας Μπήτρου στέλνει σπανάκι, σέσκουλα, μυρώνια και καυκαλίθρες από την Κρήτη...

Eιδικός παραγωγός της οικογένειας Μπήτρου στέλνει σπανάκι, σέσκουλα, μυρώνια και καυκαλίθρες από την Κρήτη…

Κατευθείαν από τον Ευοϊκό, με sauce μουστάρδας και φέτα...

Κατευθείαν από τον Ευοϊκό, με sauce μουστάρδας και φέτα…

ps12

Ιωάννα Σακελλαρίου-Μουτσίδη, Σάντυ Μπήτρου

Ιωάννα Σακελλαρίου-Μουτσίδη, Σάντυ Μπήτρου

“Όλα τα ψάρια στον «Ψαρά» είναι ελληνικά και οι ψαροντουφεκάδες μας τα φέρνουν κατευθείαν στο μαγαζί κάθε μα κάθε μέρα. Συνήθως, τα ψάρια έρχονται από το Γύθειο, την Πύλο, τον Νότιο Ευβοικό και το Αιγαίο. Με δική μας μεταφορά -το αυτοκίνητο μου!- για να είμαστε απόλυτα σίγουροι πως όντως είναι σημερινά. Τα …χθεσινά τα κάνουμε σούπα. Προχθεσινά, απλά δεν υπάρχουν”.
Δεν έχω φάει καλύτερη Κακαβιά με ολόφρεσκα ψάρια στη ζωή μου…Ούτε στο σπίτι μου!

Η νοστιμότερη και πιο φρέσκια Κακαβιά που έχω φάει ποτέ στη ζωή μου. Σας το ορκίζομαι!

Η νοστιμότερη και πιο φρέσκια Κακαβιά που έχω φάει ποτέ στη ζωή μου. Σας το ορκίζομαι!

“Τα περισσότερα θαλασσινά είναι από τον Ευβοϊκό και οι γαρίδες , η ποικιλία γάμπαρη που είναι από την Πρέβεζα όπως και οι καραβίδες που συνήθως έρχονται από την Κύμη είναι ζωντανές. Τα χταπόδια και τα καλαμάρια έρχονται φρέσκα από το Αιγαίο…”

Οι κόρες μας, που άλλες φορές τις παρακαλάμε για μία μπουκιά ψάρι, δεν αφήνουν ούτε ένα κομματάκι...Ούτε ένα...

Οι κόρες μας, που άλλες φορές τις παρακαλάμε για μία μπουκιά ψάρι, δεν αφήνουν ούτε ένα κομματάκι…Ούτε ένα…

Η Ιωάννα επιμένει να παραγγείλουμε και….πατάτες τηγανιτές! Την κοιτάζω με στραβό μάτι και μου λέει πως θα θυμηθώ τις πατάτες της γιαγιάς μου. Έχει δίκιο…Μόνο που όταν έτρωγα τις εξαίσιες πατάτες της γιαγιάς μου έως τα 18μου αντί να παχαίνω, αδυνάτιζα…

ps13

Την ώρα του γλυκού προειδοποιώ τις φίλες μου πως θα φύγω. Και εγώ, και η κόρη μου μαζί. Πριν τελειώσω όμως την “απειλή” μου, φτάνει το ολόφρεσκο εκμέκ -ναι, φτιάχτηκε την ώρα που τρώγαμε το ψάρι!-, το cheese cake καρύδας με ζελέ λεμοντσέλο και ανανά, καθώς και παρφέ μαστίχας σε φύλλο καταϊφι με βύσσινο…

Η μία Ελληνική γεύση διαδέχεται την άλλη...

Η μία Ελληνική γεύση διαδέχεται την άλλη…

Cheers!

Cheers!

Όλα φτιαγμένα στο χέρι, μισή ώρα πριν…

error: Content is protected !!