Στο Πάρκο Ελευθερίας για Αστική Αθηναϊκή κουζίνα !

04/11/2018 • GO

Βράδυ Παρασκευής, της περασμένης Παρασκευής όπου η χώρα γιορτάζει το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου και η πόλη γιορτάζει, γενικώς. Εμείς επιλέγουμε να παραμείνουμε, κατηφορίζουμε την Κηφισίας ακούγοντας τυχαίες επιλογές του ραδιοφώνου, από ότι φαίνεται από την κίνηση στον δρόμο, και η πλειοψηφία των Αθηναίων στο ίδιο mood είναι, σαν να έχουν όλοι ξεχυθεί στους δρόμους, σαν όλοι να βιάζονται να ανταμώσουν το ραντεβού τους, να πιουν το πρώτο παγωμένο ποτό, να συναντήσουν την παρέα για after office dinner, να μην αργήσουν εκεί που θα ήθελαν να βρίσκονται ήδη.

Και ξαφνικά, μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου, απότομη σιωπή. Ησυχία. Πράσινο παντού. Στρίβουμε σε ένα μικρό στενό της οδού Ευζώνων, δεξιά στο τέρμα του δρόμου, ανάμεσα στο Ναυτικό Νοσοκομείο και τα πέτρινα κτίρια, ανοίγει απαλά μία μπάρα, μπροστά μου ξεχωρίζει ένας καταπράσινος κήπος, με τον πλατύφυλλο πλάτανο στο κέντρο της αυλής και δύο κατακόκκινους ιβίσκους. Ακούω το τιτίβισμα των πουλιών, σαν να απολαμβάνουν την δική τους ξεχωριστή γιορτή. Κήποι που σχηματίζουν δάσος. Και κάπου εκεί, ανάμεσα στις ανταύγειες που δημιουργεί ο χαμηλός φωτισμός, διακρίνω τον Νίκο και την Μαρία. Τους νέους ιδιοκτήτες του Πάρκου Ελευθερίας, του “My Park”.

Με την φίλη μου Μαρία Τουμαζάτου και τον άντρα της Νίκο Λουκάκη

Του νέου χώρου του Πάρκου Ελευθερίας στο εμβληματικό Μέγαρο Μουσικής, που είναι γεμάτος μνήμες για μια ολόκληρη γενιά και δεν θα μπορούσε να μην αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς για το κέντρο της Αθήνας.
Η Μαρία Τουμαζάτου είναι φίλη από πολύ πολύ παλιά, γνωριστήκαμε από τότε που δούλευε στο γραφείο του Γιώργου Ντάβλα. Μιλούσαμε καθημερινά -λογικό-, ανταλλάσσαμε mail πιο συχνά από όσα αντάλλασσα με οποιονδήποτε άλλον. Ο άντρας της, ο Νίκος Λουκάκης, μετρώντας τριάντα χρόνια ενασχόλησης σ’ όλα τα επίπεδα στο χώρο της εστίασης, της εμπορίας κρασιού αλλά και της εκπαίδευσης, τον Ιούλιο του 2018 εκπληρώνει τη φιλοδοξία του να συμμετάσχει επιχειρηματικά σε ένα χώρο εστίασης και ψυχαγωγίας που δεν είναι άλλος από το «My Park» – A tailor made experience !

Μαγική όαση στο κέντρο της πόλης

Ο πλάτανος δεσπόζει στον κήπο

Προτελευταία βραδιά Οκτωβρίου και όλα θυμίζουν άνοιξη….

Follow me…

Λοιπόν, ο Νίκος είναι αριστούχος απόφοιτος του WSET® Advanced Certificate και Senior Lecturer στα Επίπεδα 1 & 2 του WSPC®, καθώς και του study program Οινοχοΐας/ Modern Sommelier, στη δημιουργία του οποίου και συμμετείχε. Υπήρξε ο πρώτος εισηγητής του WSPC® ήδη από την ίδρυση του οργανισμού στην Ελλάδα το 2004. Respect!
Eίναι ιδρυτικό μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων, ενώ στους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς του 1998 και του 2000 για την ανάδειξη του καλύτερου Έλληνα οινοχόου κατέκτησε την πρώτη θέση, με το δικαίωμα να εκπροσωπήσει τη χώρα μας σε πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο στους δυο αντίστοιχους διαγωνισμούς τις ίδιες χρονιές. Από το 2002 έως σήμερα είναι υπεύθυνος για την ετήσια διοργάνωση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού.
Με το χώρο της εστίασης ασχολείται επαγγελματικά εδώ και είκοσι πέντε χρόνια, αρχικά ως οινοχόος-sommelier στα Bajazzo, Island, Central, Βαρούλκο και Mezzo-Mezzo. Από το 2000 έως το 2015 έχει εργαστεί σε διευθυντικές θέσεις, στo Matsuhisa Mykonos, Nobu St Moritz, Island & DaVinci.  Respect, respect, respect!!!


Γοητεύομαι. Γοητεύομαι από την αισθητική του χώρου, από την αισθητική των υπόλοιπων θαμώνων, από τις επιλογές της μουσικής. Γοητεύομαι από την ιστορία των κρασιών που φιλοξενούνται στην κομψή κάβα. Και από το menu. Πολύ του στιλ μου.

Δοκιμάζουμε πιάτα υψηλής κουζίνας, με επιρροές από την ελληνική παράδοση και την avant-garde μεσογειακή και γαλλική κουζίνα, τα οποία επιμελείται η σεφ Πόλα Κουραβέλου δημιουργώντας γεύσεις γνώριμες που ξυπνούν αναμνήσεις.

Προτάσεις με ελληνικά παραδοσιακά ζυμαρικά, δροσερές σαλάτες, εμπνευσμένα πιάτα.
Οι δοκιμές, τα αρώματα, ο τρόπος και οι 93 συνδυασμοί σε διαφορετικά στυλ κρασιών συμπληρώνουν ιδανικά το φαγητό μας, συγκεντρωμένα σε ένα mini οδηγό με extra συμβουλές από τους οινοχόους  για ακόμη μεγαλύτερη απόλαυση.


Παγκόσμια γευστική τάση εδώ και χρόνια, η Αστική Αθηναϊκή κουζίνα συνεχίζει να εξελίσσεται μέσα από το My Park και τη σεφ Πόλα Κουραβέλου, η οποία αξιοποιώντας μοναδικά υλικά και πρώτες ύλες, δημιουργεί πιάτα που ενώνουν γαστρονομικούς πολιτισμούς μέσα από τις ρεαλιστικές γεύσεις τους.

Η Αθηναϊκή….

Τα Γιουβαρλάκια Γαρίδας με αυγολέμονο! Να έρθετε! Και όταν έρθετε, να τα παραγγείλετε! Οπωσδήποτε…

Η θρυλική Κοτολέτα του εστιατορίου! Μία Κοτολέτα για 4-6 άτομα, που (αν θυμάμαι καλά) δεν κοστίζει περισσότερο από 16 ευρώ! Συνοδέψτε την με ένα πορφυρό κρασί της πλούσιας συλλογής…. Οι οινοχόοι θα σας συστήσουν τα 93 διαφορετικά στυλ κρασιού, όλα σερβιρισμένα στο ποτήρι, για να απολαύσετε τον καλύτερο δυνατό συνδυασμό που ανταποκρίνεται άψογα στα προσωπικά σας γευστικά κριτήρια.

Prime cut Rib Eye που συνοδεύεται από έναν βουτυρένιο και βελούδινο πουρέ όλο αρώματα πατάτας!

Στα γλυκά τη σκυτάλη παίρνει η ζαχαροπλάστρια Ελένη Κοντονάσιου, προτείνοντας εκπληκτικά επιδόρπια που μοιάζουν να προκαλούν ψευδαισθήσεις.

“Το ταξίδι στις γεύσεις και η γνωριμία με τα αρώματα στα διάφορα στυλ κρασιού είναι δική μας ευθύνη. Σκοπός μας, να ικανοποιήσουμε κάθε επιθυμία σας. 93 διαφορετικά στυλ κρασιού, όλα σερβιρισμένα σε ποτήρι, με ποσότητες ανάλογες με τη διάθεση σας, είτε για εξερεύνηση σε νέες γευστικές εμπειρίες είτε για καθοδήγηση σε κάποιο συγκεκριμένου είδος κρασιού. Η εναλλαγή στις ετικέτες θα σας κρατά σε εγρήγορση και η εμπιστοσύνη στο εξειδικευμένο προσωπικό θα σας βοηθήσει να ανακαλύψετε νέους γευστικούς ορίζοντες” μας λέει τώρα ο Νίκος επιλέγοντας για εμάς, τα αρώματα και τις γεύσεις σε ένα μοναδικό pairing.

Με την Μαρία, αρκετά μετά τα μεσάνυχτα… Και ακόμη δεν προλάβαμε να πούμε όλες τις ιστορίες που θέλαμε…

Να πάτε στο “My Park”. Να πάτε καταρχήν γιατί είναι όμορφο. Να πάτε μετά το γραφείο. Χαλαρά. Και να πάτε με διάθεση να δοκιμάσετε όλα όσα θα σας προτείνουν. Η νέα εκδοχή του εστιατορίου του Πάρκου Ελευθερίας είναι πολύ φιλόξενη και φιλική, και με προτάσεις που θυμίζουν την παλιά καλή Αστική ζωή. Να πάτε τώρα τον χειμώνα που είναι ρομαντικά, και να πάτε και το καλοκαίρι, όταν θα στρωθούν τα λευκά λινά τραπεζομάντηλα στα φερφορζέ κάτω από το πλατάνι. Μαγεία σας λέω…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons