ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Στο Αλάτσι για Μαύρο Βούδι Νάξου και λουκουμάδες!

Πήγαμε για φαγητό με τις φίλες μου στο “Αλάτσι”.

1383769_529612397122874_453048297_nΚατ’ αρχήν, δεν ξέραμε που θέλουμε να πάμε. Ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια το ένα εστιατόριο μετά το άλλο, οι επιλογές είναι άπειρες, αλλά όταν αποφασίζεις ότι θέλεις να πας με δύο φίλες σου για φαγητό, δεν σου αρέσει τίποτα. Καταλήξαμε πως όσα εστιατόρια και αν ανοίξουν, δεν υπάρχει ένα πραγματικό “στέκι” πια. Πως είχαμε κάποτε το “Rock n’ Roll” και αργότερα το “Beau Brummel”; Τώρα οι επιλογές αφορούν all day restaurants που τρως φιλέτο και ο διπλανός σου πίνει φραπέ, asian κουζίνες που την μία σεζόν παρακαλάς για τραπέζι και την άλλη δεν υπάρχουν, trendy tapa bars για after office ή after shopping drinks, ή τα πάντα αγαπημένα “Abreuvoir” στο Κολωνάκι και “Blue Pine” στην Κηφισιά, που για κάποιο λόγο πάμε πάντα ζευγάρια, όχι με τις φίλες μας.
Το “Αλάτσι” μας ήρθε σαν ιδέα για δύο λόγους. Πρώτον στο εστιατόριο του Σταύρου Θεοδωράκη μεταφέρθηκε o chef του απέναντι “Milos” , Περικλής Κοσκινάς και όλο το basic team του, πράγμα καλό. Δεύτερον πεινούσαμε. Πολύ.

chairsbarolive treebeermenu photoalatsi photo
“Τίμιο” εστιατόριο. Δεν σου πουλάει μεταξωτές κορδέλες, δεν παριστάνει κάτι που δεν είναι, η ταραμοσαλάτα είναι ταραμοσαλάτα και όχι “ροζ μους με χαβιάρι σολωμού, η τσιπούρα carpaccio σου αφήνει όλες τις μυρωδιές του Αιγαίου στο στόμα σου, η σούπα με κοτόπουλο από τη φάρμα του Μπράλου, με αυγό, σύγκλινο και καπνιστό χέλι είναι μία αποκάλυψη…

omo ii

omo

Ταρτάρ σολωμού με κρεμμυδάκι, τσίλι, κάπαρη...

Ταρτάρ σολωμού με κρεμμυδάκι, τσίλι, κάπαρη και πατάτες…

 

Η σούπα κοτόπουλο...

Η σούπα κοτόπουλο…

Για πρώτα, εκτός από όλα τα παραπάνω, διαλέξαμε ακόμα Ταρτάρ σολωμού, Σαλάτα ντομάτα με παξιμάδι, ξινομυζήθρα, και αυγά τραχανά, ραγού από μαύρο χοίρο… Ορκιστήκαμε πως και μόνο για αυτά τα αυγά, αξίζει να ξαναπάμε…

Αποκάλυψη...

Αποκάλυψη…

Είπαμε, πεινούσαμε, και η βραδιά εξελίχθηκε σε γαστρονομική εμπειρία μέσα από τις επόμενες επιλογές μας: Φιλέτο σφυρίδα πλακί με πουρέ πατάτας, Τσιπούρα τηγανιτή με μαγιονέζα με σκόρδο, Σταμναγκάθι -αν δεν το φας εδώ, τότε που;-, και ο Σταύρος επέμενε να δοκιμάσουμε “ο-πωσ-δή-πο-τε” την Μπριζόλα “Μαύρο Βούδι Νάξου”

mayionaisefish
Η Μπριζόλα εμφανίστηκε μαζί με τον Κοσκινά, όπου ενώ από τα διπλανά τραπέζια άρχισαν να τον χειροκροτούν, εγώ προτίμησα να τον φιλήσω…

Όλα τα χειροκροτήματα για τον chef, Περικλή Κοσκινά!

Όλα τα χειροκροτήματα για τον chef, Περικλή Κοσκινά!

 

Τέσσυ Γκούμα, Έλλη Αλεξάνδρου

Τέσσυ Γκούμα, Έλλη Αλεξάνδρου

 

Το Τεσσάκι

Το Τεσσάκι

 

Βραχιόλια που έχει σχεδιάσει η Έλλη για την Oxette...

Βραχιόλια που έχει σχεδιάσει η Έλλη για την Oxette…

Και φυσικά, δεν υπάρχει δείπνο κοριτσοπαρέας που να μην ολοκληρώνεται με τουλάχιστον τρεις επιλογές γλυκών: Λουκουμάδες to die, Μους Σοκολάτας με καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς, και Cheesecake με γλυκό του κουταλιού βύσσινο, που για κάποιο λόγο μου θύμισε Κυριακάτικα γεύματα στην τραπεζαρία της γιαγιάς μου…Απλά, υπέροχο.

loukoumadeschocolatecheese cake
Τύψεις για όλες τις παραπάνω θερμίδες ούτε για πλάκα, εδώ ξεχνάς και Dukan, και ζυγαριές, και τα πάντα, και απλά αρκείσαι στους όρκους πως την επόμενη θα την βγάλεις με ένα μήλο. Ή, με τις 500 θερμίδες της “5:2”…Κάτι είναι και αυτό…

error: Content is protected !!