Steamed Dumplings!

27/03/2013 • MAKE

Τα έφτιαξα, είναι πιο απλό από όσο φαντάζεστε, βγήκαν απίθανα, και θα τα ξαναφτιάξω σήμερα! Είναι ένα πιάτο εντυπωσιακό, οικονομικό, και αρέσει σε όλους. Ακόμη και στα παιδιά. Εννοείται πως μπορείτε να τα κάνετε και τηγανιτά, στον ατμό είναι η δική μου επιλογή. Ταιριάζουν απίθανα ως first course σε sushi dinner, αλλά αυτό δεν είναι δεσμευτικό, εγώ σήμερα θα τα φτιάξω ως main course για τον Νικόλα και εμένα, πριν φύγουμε για το θρυλικό Quiz Night που διοργανώνει το σχολείο της Ελμίνας…

steameddumplings-640x360

Τα έφτιαξα με κοτόπουλο αλλά μπορείτε να κάνετε με κρέας, με γαρίδες, με ό,τι θέλετε…

ΥΛΙΚΑ:

300 γρμ κιμά κοτόπουλο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
γλυκιά πάπρικα
κάρυ
1 αβγό/ ξεχωριστά ο κρόκος από το ασπράδι
30 τεμάχια won ton
Soya Sauce
αλάτι/πιπέρι
λευκό σουσάμι για πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε μία γαβάθα ρίχνω τον κιμά, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι, την πάπρικα και το κάρυ , τον κρόκο του αυγού, και ζυμώνω.
Αφήνω το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να “τραβήξει” όλα του τα αρώματα.
Στρώνω τα φύλλα Won Ton στον πάγκο εργασίας μου και με ένα πινέλο αλείφω στις άκρες το ασπράδι του αβγού.
Με ένα κουταλάκι βάζω λίγο από τη γέμιση, και κλείνω καλά με το δάχτυλο μου, δημιουργώντας μικρά πουγκάκια.
Τα ψήνω στον ατμό για περίπου 8 λεπτά, πασπαλίζω με το σουσάμι και τα σερβίρω με Soya.

Καλή επιτυχία!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons