ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Σήμερα ξεκινάμε πάλι το μπαλέτο, και το γιορτάζουμε με Μάφιν με Μπανάνα & Μούρα!

Σήμερα εγκαινιάζεται και τυπικά η εβδομάδα που ξεκινάμε το σχολείο και όλες τις εξωσχολικές δραστηριότητες που έχει επιλέξει η Ελμίνα. Σήμερα, ξεκινάμε και την τρίτη (κιόλας…) χρονιά εκμάθησης Μπαλέτου, στο Dance Factory 

Και μπορεί να είθισται οι μπαλαρίνες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές με την διατροφή τους, σε σημείο ενοχλητικό και οπωσδήποτε ανησυχητικό, εγώ όμως είμαι ακόμη πιο προσεκτική στο να μην οικειοποιηθεί τις παραπάνω ακρότητες, και ως snack αμέσως μετά το μάθημα της προσφέρω από ένα Muffin! Εννοείται πως φροντίζω να είναι άκρως υγιεινό, και να αποτελεί την καλύτερη επιλογή αφού τα υλικά του είναι όλα σπιτικά και χαμηλών θερμίδων. Πάντα όμως, χωρίς υστερίες…

Μάφιν με Μπανάνα & Μούρα από το εκπληκτικό βιβλίο "Sweets and Treats"

Μάφιν με Μπανάνα & Μούρα από το εκπληκτικό βιβλίο “Sweets and Treats”

Σήμερα, right now, ψήνω Μάφιν με Μπανάνα & Μούρα για την Ελμίνα και τις φίλες της, μία συνταγή που βρήκα στο α-πί-θα-νο βιβλίο “Sweets & Treats-From the Kitchen of the Poseidonion Grand Hotel”, ένας βίβλος αισθητικής υπεροχής που περιλαμβάνει όλες τις συνταγές που δοκιμάζαμε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, στις βεράντες του “Ποσειδωνίου”…

4

5
Σας την προτείνω α-νε-πι-φύ-λα-κτα είτε για τα playdates των παιδιών είτε για το tea time με τις φίλες σας:

1

Υλικά -για δώδεκα Μάφιν-

¾ της κούπας σπορέλαιο
1 ½ κούπα καστανή ζάχαρη
½ κούπα γάλα με 0% λιπαρά
3 μέτρια αυγά
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
½ κούπα κουάκερ
3 λιωμένες ώριμες μπανάνες
250 γρμ. μούρα , φρέσκα ή κατεψυγμένα
1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη για πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Τοποθετούμε το σπορέλαιο, τη ζάχαρη, το γάλα και τα αυγά σε ένα μέτριο μπολ και χτυπάμε με τον αυγοδάρτη.
Αναμειγνύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το κουάκερ σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέτουμε τα φρούτα και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το μείγμα με το γάλα και ανακατεύουμε πολύ απαλά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα για Μάφιν δώδεκα θέσεων. Πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη, και ψήνουμε για 25 λεπτά.
Δοκιμάζουμε αν έχουν ψηθεί με ένα μαχαίρι.

Tα Μάφιν μου, έτοιμα για τις μπαλαρίνες...

Tα Μάφιν μου, έτοιμα για τις μπαλαρίνες…

Καλή επιτυχία, είναι…piece of cake!

error: Content is protected !!