ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Το Σαββατόβραδο των παντρεμένων με παιδιά, και η Τάρτα Μανταρίνι…

Με δεδομένο πως το βράδυ του Σαββάτου είναι το πλέον α-κα-τά-λλη-λο βράδυ για να βγεις, ένα βράδυ που προτιμούν πολύ συγκεκριμένες κατηγορίες συνανθρώπων μας -Τίνα!-, καθώς επίσης, πως είναι το βράδυ που οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε βοήθεια στο σπίτι καθότι είναι το επίσημο day off, από τότε που γίναμε γονείς, είναι το βράδυ “σιγουράκι” πως θα μείνουμε σπίτι…Προσωπικά, και πριν γίνω μαμά ήταν το χειρότερο μου να βγαίνω Σάββατο βράδυ, τώρα απλά, έχω και άλλοθι!

Και είναι τα ομορφότερα, καλύτερα και πιο επιτυχημένα βράδια της εβδομάδας, που είτε καθόμαστε σπίτι και απολαμβάνουμε ατελείωτες ώρες cocooning, είτε πάμε σε σπίτια φίλων -παντρεμένων με παιδιά-, με ιδιαίτερη προτίμηση αυτά αγαπημένων και σε κοντινή χιλιομετρική απόσταση.
Όπως το σπίτι του Νίκου, της Ιωάννας και της κόρης τους, Κέλλυς Μουτσίδη, που θα πάμε σήμερα, για μαραθώνιο ταινιών…
Και εγώ, φτιάχνω το γλυκό που θα τους προσφέρουμε, Τάρτα Μανταρίνι...Όχι οποιαδήποτε Τάρτα Μανταρίνι…Αυτή, την συνταγή της οποίας βρήκα στο πελώριο κουτί που μας έκανε δώρο ο Μακεδονικός Χαλβάς πριν λίγες ημέρες, στο Salon de Bricolage, που γιόρτασε τα 90 του χρόνια!

THE BOXTHE PRODUCTSTHE BOOKTHE RECIPE BOOK

Σας είχα πει ότι τρελαίνομαι κάθε τέτοια εποχή και έως το Πάσχα να ανακαλύπτω ευφάνταστες συνταγές με Μακεδονικό Χαλβά, Ταχίνι και Σησαμέλαιο. Oh, it’s so chic to be Greek…Ε, σήμερα βρήκα την ευκαιρία -καθώς και όλα τα υλικά που χρειαζόμουν μέσα στο πολύτιμο κουτί μου- για να φτιάξω αυτή την Τάρτα που μυρίζει Άνοιξη, φρεσκάδα, Χαλβά και δροσιά.

mantarinia

Υλικά:
500 γρμ. Μαλακό αλεύρι
130 γρμ. Παρθένο Σησαμέλαιο
400 γρμ. Μακεδονικό Χαλβά βανίλια
125 γρμ. Ζάχαρη άχνη
6 γρμ. Μπέικιν Πάουντερ
6 γρμ. Μαγειρική σόδα
160 ml χυμό μανταρίνι & ξύσμα μανταρινιού
κρύο νερό όσο χρειαστεί για να αποκτήσουμε μία εύπλαστη ζύμη

Ελαφρύ και αρωματικό άριστο λάδι υψηλής διατροφικής αξίας, ανθεκτικό στις υψηλές θερμοκρασίες και το μοναδικό που μπορεί να σταθεί επάξια δίπλα στο ελαιόλαδο...

Ελαφρύ και αρωματικό άριστο λάδι υψηλής διατροφικής αξίας, ανθεκτικό στις υψηλές θερμοκρασίες και το μοναδικό που μπορεί να σταθεί επάξια δίπλα στο ελαιόλαδο…

 

SESAME OIL CLOSER

Ο Μακεδονικός Χαλβάς, το Μακεδονικό Ταχίνι και το Παρθένο Σησαμέλαιο αποτελούν τροφές υψηλής διατροφικής αξίας, που μπορούν να συνοδεύουν την καθημερινή μας διατροφή

Ο Μακεδονικός Χαλβάς, το Μακεδονικό Ταχίνι και το Παρθένο Σησαμέλαιο αποτελούν τροφές υψηλής διατροφικής αξίας, που μπορούν να συνοδεύουν την καθημερινή μας διατροφή

Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε το αλεύρι, την σόδα, το μπέϊκιν και την άχνη και τα δουλεύουμε με το σησαμέλαιο και τον χυμό, προσθέτοντας το ξύσμα και το νερό μέχρι να γίνει μία μέτρια και εύπλαστη ζύμη.

flour

Άχνη!

Άχνη!

 

sodaoilorange juiceorange juice2zimi
Φορμάρουμε τη ζύμη σε λαδωμένη φόρμα ανοιχτής τάρτας, σκεπάζουμε με χαρτί κουζίνας-βάζοντας επάνω από το χαρτί ρεβίθια ή φασόλια-και την ψήνουμε για 30′ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.

bake
Αφαιρούμε το χαρτί με τα φασόλια, και τοποθετούμε την τάρτα ξανά στο σβηστό φούρνο για 10 λεπτά.
Χτυπάμε στο mixer τον χαλβά μέχρι να γίνει μία αφράτη μάζα.

halvas for mixer2mixer
Όταν η τάρτα κρυώσει, την ξεφορμάρουμε και απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια της την κρέμα του χαλβά και σκεπάζουμε με τα “φιλιά” μανταρινιού.

strono halvastrono halva2decor1decor2decor4

Συνεχίζουμε κάνοντας μία κρέμα με:
4 tea cups χυμό μανταρίνι
50 γρμ. νισεστέ (corn flour)
ως εξής:

Ζεσταίνουμε 2 φλιτζάνια από τον χυμό του μανταρινιού, χωρίς όμως να τον βράσουμε.
Ανακατεύουμε το corn flour με τ’ άλλα 2 φλιτζάνια χυμού πάρα πολύ καλά, ώστε να μην υπάρχουν αδιάλυτοι σβόλοι.

mix2juicesBETTER
Ρίχνουμε το δεύτερο μείγμα στο πρώτο και συνεχίζουμε το ζέσταμα, αναδεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα.
Χλιαρή όπως είναι η κρέμα την ρίχνουμε πάνω από την τάρτα, ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά στην επιφάνεια της.

Tattaahh!!!!

Tattaahh!!!!

 

Έτοιμη για το Σαββατόβραδο μας!

Έτοιμη για το Σαββατόβραδο μας!

Καλή επιτυχία και καλό Σαββατόβραδο!!!!
ΥΓ. Την Δευτέρα, θα σας δείξω το healthy & yummy snack της Ελμίνας που παίρνει μαζί της στο Σχολείο…

error: Content is protected !!