Polpette di pollo!

23/06/2015 • MAKE

Polpette di pollo! Ή αλλιώς, κεφτέδες κοτόπουλο. Όμως οι Ιταλικές ρίζες των αδελφών Chiappa στις οποίες ανήκουν άλλωστε και τα συγχαρητήρια για αυτή την συγκλονιστική συνταγή, μας επιβάλει να σεβαστούμε την Ιταλική κληρονομιά τους…

Ένα καλοκαιρινό, φίνο, πεντανόστιμο πιάτο από την Β. Ιταλία...

Ένα καλοκαιρινό, φίνο, πεντανόστιμο πιάτο από την Νότια Ιταλία…

Την κρατούσα καλά φυλαγμένη την συγκεκριμένη συνταγή για το καλοκαίρι στις Σπέτσες. Έκλεινα τα μάτια και εύκολα μας φανταζόμουν στο μεγάλο τραπέζι της βεράντας, αργά το μεσημέρι αμέσως μετά την θάλασσα. Όλοι συγκεντρωμένοι, να δροσιζόμαστε κάτω από την πέργκολα με ένα ποτήρι καλό λευκό κρασί έως να ετοιμαστεί η κόκκινη σάλτσα. Οι μυρωδιές της ελιάς, της κάπαρης και του σκόρδου, να ανακατεύονται με αυτές του ήλιου και της θάλασσας….
Φευ. Είμαι ακόμη στην πόλη, όμως ο σημερινός καιρός είναι ιδανικός για να φτιάξουμε Polpette di pollo. Ανοίξτε ένα μπουκάλι κρασί και ακολουθήστε με…

Σκόρδο και φίνο ελαιόλαδο...Δώρο από την φιλεναδίτσα μου, την Μαρίνα Βερνίκου

Σκόρδο και φίνο ελαιόλαδο…Δώρο από την φιλεναδίτσα μου, την Μαρίνα Βερνίκου

Υλικά:

300 γρμ. κοτόπουλο, το οποίο θα έχετε πρώτα βράσει
3 φέτες μαύρο ψωμί, χωρίς την κόρα
50 ml φρέσκο γάλα
50 γρμ. ελιές
2 κ.σ. Κάπαρη
1 σκελίδα σκόρδο, καθαρισμένη
4 κ.σ. Παρμεζάνα, τριμμένη
1 αυγό
Ελαιόλαδο
Μία χούφτα φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκκομένος

Για την σάλτσα ντομάτας

2 κ.σ. Ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες και τριμμένες
800 γρμ ντομάτες ψιλοκομμένες, κονκασέ
1/2 κ.γ. Ζάχαρη

Βράζω το κοτόπουλο με ό,τι λαχανικά το κάνω συνήθως. Μόλις είναι έτοιμο το βγάζω, το ξεκοκαλίζω και συνεχίζω να βράζω τον σκελετό του κοτόπουλου του οποίου τον ζωμό φυλάω στο ψυγείο για όλες τις υπόλοιπες συνταγές μου. Ο ζωμός είναι η αρχή και το τέλος μίας συνταγής, όχι?

kef2

Να φτιάχνεις μόνος σου κιμά από βιολογικό κοτόπουλο που βράζεις στο σπίτι….Αυτή είναι πολυτέλεια…

Σε ένα μπολ βάζω το ψωμί και το περιχύνω με το γάλα, μέχρι να το πιει όλο.

kef5

kef6

kef7

kef8

Χτυπάω στο mixer το εμποτισμένο με το γάλα ψωμί, τις ελιές, την κάπαρη, το σκόρδο και την παρμεζάνα έως ότου έχω ένα ωραίο ομοιογενές μείγμα.

kef9

Προσθέτω το κοτόπουλο και το αυγό και πλάθω. Ζυμώνω τα κεφτεδάκια σε ό,τι μέγεθος θέλω…

kef4

Καθαρό, πεντανόστιμο κοτόπουλο…

kef10

kef11

Κιμάς...

Κιμάς…

Τα αραδιάζω σε ένα ταψί που έχω αλείψει ελαιόλαδο και τα ραντίζω με λίγο ελαιόλαδο ακόμα. Ψήνω για 30′ γυρίζοντας τα κατά διαστήματα για να πάρουν ωραίο χρώμα όλες τις τους οι πλευρές.

kef13

kef14

Όσο ψήνονται τα κεφτεδάκια, φτιάχνω την σάλτσα ντομάτας. Ζεσταίνω το ελαιόλαδο και σοτάρω για 2′ το σκόρδο μέχρι να μαλακώσει.

kef3

Προσθέτω την ντομάτα και μισό ποτήρι καυτό νερό. Μαγειρεύω σε δυνατή φωτιά μέχρι να ετοιμαστεί προσθέτοντας αλατοπίπερο, και αν θέλω λίγη ζάχαρη.

saltsa1saltsa2

Πέντε-δέκα λεπτά πριν ετοιμαστεί το φαγητό στον φούρνο προσθέτω την σάλτσα για να ολοκληρωθεί το μαγείρεμα.

Γαρνίρω με φρέσκο, ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Ένα καλοκαιρινό, φίνο, πεντανόστιμο πιάτο από την Β. Ιταλία...

Ένα καλοκαιρινό, φίνο, πεντανόστιμο πιάτο από την Β. Ιταλία…

Μπορείτε να σερβίρετε το φαγητό σας ζεστό όπως είναι με ρύζι -έτσι το προσέφερα στην Ελμίνα- ή και κρύο με πράσινη σαλάτα και chilly sauce… Yummy!!!

Ή...

Ή…

...Με fresh pasta με ελαιόλαδο, ελάχιστο σκόρδο και φρέσκο μαϊντανό...

…Με fresh pasta με ελαιόλαδο, ελάχιστο σκόρδο και φρέσκο μαϊντανό…

Καλοκαίρι...

Καλοκαίρι…

KEFCOVER

Καλή επιτυχία & μην ξεχάσετε να κάνετε Polpette di pollo και στις καλοκαιρινές διακοπές! xxx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons