ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Η πιο εκλεκτή γαστρονομική πρόταση της Μυκόνου που υπογράφει ο διεθνής Έλληνας chef, Νίκος Ζερβός.

Το  Belvedere Restaurant, το εστιατόριο του εμβληματικού ξενοδοχείου Belvedere στο κέντρο της Χώρας της Μυκόνου, φέτος το καλοκαίρι υποδέχεται το κοινό στον ανανεωμένο του χώρο, με ένα νέο, εμπλουτισμένο menu που υπογράφει ο διεθνώς αναγνωρισμένος chef Νίκος Ζερβός.

Nίκος Ζερβός

Nίκος Ζερβός

Στο εστιατόριο Belvedere Restaurant, όσοι αγαπούν τη σύγχρονη μεσογειακή κουζίνα, απολαμβάνουν αυθεντικές γεύσεις με σύγχρονη προσέγγιση. Με έμπνευση από τη μυκονιάτικη παράδοση, ο chef Νίκος Ζερβός επιλέγει αυστηρά τις πιο φρέσκες πρώτες ύλες καθώς και οργανικά προϊόντα, αναμειγνύοντας τις διεθνείς γαστρονομικές τάσεις και συνθέτει δημιουργικά πιάτα, με έμφαση στο γευστικό αποτέλεσμα, όπου τα συστατικά ισορροπούν και η φαντασία κυριαρχεί.

Menu_3
Από τις γευστικές προτάσεις του Belvedere Restaurant ξεχωρίζουν μεταξύ άλλων: το carpaccio τόνου με αυγοτάραχο Μεσολογγίου, η πανακότα κόκκινης πιπεριάς με χτένι, καβούρι & σάλτσα σπανάκι με πορτοκάλι, η σαλάτα σπανακόπιτα με φύλλο ψημένο με στακοβούτυρο και βινεγκρέτ μέλι, τα ντολμαδάκια με μαρούλι γεμιστά με καραβίδα, με πουρέ πατζαριού, μους αυγολέμονου και σιρόπι μαϊντανού, ο μαύρος μπακαλιάρος με ρύζι basmati, βασιλικό, quinoa salsa, μάνγκο και στα γλυκά, η μους μοσχολέμονο και η μους σμυρναίικο κουλούρι, με γαλάκτωμα ελληνικού καφέ και παγωτό λουκούμι.

Menu_1Menu_2
Ο Νίκος Ζερβός έχει αναγνωριστεί ως ένας από τους πιο σημαντικούς Έλληνες chefs της γενιάς του, με πολυετή πείρα και μεγάλη εξέλιξη. Έχει εργαστεί στις μεγαλύτερες κουζίνες διακεκριμένων ξενοδοχείων και εστιατορίων στην Ευρώπη, δίπλα σε κορυφαίους, πολυβραβευμένους με αστέρια Michelin chefs, όπως οι Ferran Adrià και Joel Robuchon. Έχοντας διατελέσει sous-chef στο βραβευμένο με 2 αστέρια Michelin ‘L’ atelier de Joel Robuchon’ στο Παρίσι, φέτος, ο Νίκος Ζερβός έρχεται στο Belvedere Restaurant στη Μύκονο, όπου συνδυάζει τη δημιουργικότητα και την εμπειρία που έχει αποκομίσει με το Μεσογειακό πνεύμα και τη συνεχή αναζήτηση των πιο αγνών πρώτων υλών.

error: Content is protected !!