ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Περιμένοντας την πτήση της Emirates για Ντουμπάι…

“Καλά, τώρα δεν έλεγες και σε εμένα, και τα έγραφες και στο Fay’s Control, πως μόλις έκανες το τελευταίο post μέχρι να επιστρέψουμε?” με ρωτάει με απορία ο Νικόλας καθώς με βλέπει να πληκτρολογώ με απίστευτη γρηγοράδα στο pc μου, περιμένοντας την πτήση της Emirates… Σιγά μην σπαταλούσα τον χρόνο μου χαζολογώντας στο Duty Free… LOL! 🙂 Θέλω να σας πω για τα βιβλία που μόλις αγόρασα και θα διαβάσω κατά την διάρκεια της τετράωρης περίπου πτήσης μου… Τα οποία επέλεξα με ιδιαίτερη προσοχή, μιας και τα είχα βάλει στο μάτι από καιρό, αλλά δυστυχώς δεν είχα ώρα να διαβάσω. Ε λοιπόν, τώρα έχω όλη την ώρα δική μου… Και νομίζω πως το ένα θα με διασκεδάσει περισσότερο από το άλλο. So Fay…

#GIRLBOSS
New York Times Bestseller & Goodreads Best Business Book of the Year

Λοιπόν, η Σοφία Αμορούζο πέρασε την εφηβεία της κάνοντας μικροκλοπές, ταξιδεύοντας με οτοστόπ και ψάχνοντας στα σκουπίδια για κάνα μισοφαγωμένο κουλούρι. Στα είκοσι δύο της είχε παρατήσει το σχολείο, ήταν άφραγκη και δούλευε στη γραμματεία μιας σχολής Καλών Τεχνών, απλώς για να έχει ασφάλιση. Στο λόμπι της σχολής πήρε την απόφαση να αρχίσει να πουλάει vintage ρούχα στο eBay.
Δέκα χρόνια μετά ήταν η ιδρύτρια και CEO του Nasty Gal, μιας εταιρείας με ετήσιο τζίρο 250 εκατομμύρια δολάρια και περισσότερους από 400 υπαλλήλους. Η Σοφία Αμορούζο δεν ήταν ποτέ συνηθισμένη, ούτε ως επιχειρηματίας ούτε ως οτιδήποτε άλλο. Έγραψε το #GIRLBOSS για κορίτσια σαν κι εκείνη: αουτσάιντερ που αναζητούν τον δρόμο προς την επιτυχία, ακόμα κι αν σ’ αυτόν τον δρόμο φυσάει λυσσασμένα και είναι γεμάτος επικριτές.


Το #GIRLBOSS αποδεικνύει ότι η επιτυχία δεν εξαρτάται από το πανεπιστήμιο που φοίτησες ή από το πόσο δημοφιλής ήσουν στο σχολείο. Για να πετύχεις πρέπει να έχεις κότσια και να εμπιστεύεσαι το ένστικτο σου. Να γνωρίζεις ποιους κανόνες να ακολουθήσεις και ποιους να σπάσεις. Να ξέρεις πότε να προφυλαχθείς και πότε να αφήσεις την εκκεντρικότητα σου ελεύθερη.


Τι έγραψαν για το #girlboss
«Αυτό το βιβλίο πρέπει να το αγοράσουν γυναίκες κάθε ηλικίας. Ποια δεν λατρεύει μια ιστορία που εμπνέει και ταυτόχρονα σου ρίχνει μια κλοτσιά στον πισινό;».
– RealSimple
«Όταν έπιασα στα χέρια μου το βιβλίο, ήμουν προετοιμασμένος για μια γερή δόση από κλισέ. Αφού το διάβασα, όμως, κατάλαβα γιατί το #girlboss έχει εμφανιστεί σε περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια posts του Instagram. Δεν είναι απλώς ένα βιβλίο με πιασάρικο τίτλο, είναι ένα κίνημα».
– Forbes
«H μαγκιά της Αμορούζο στο #GIRLBOSS είναι μεταδοτική».
-Fortune (Όταν η Σοφία μπήκε στη λίστα 40 under 40 του Fortune)

«Η ιστορία της Αμορούζο θα σε εμπνεύσει. Οι ειλικρινείς
συμβουλές της είναι χρήσιμες σε κάθε εργαζόμενη γυναίκα».
People
«Κάνε δώρο το #GIRLBOSS στην κόρη σου».
Bloomberg Businessweek
«H προστάτιδα αγία των ζόρικων #girlboss επί της Γης».
– Refinery29
«Έχει πλάκα να παίζεις με τους δικούς σου κανόνες και να καταφέρνεις να κερδίσεις σύμφωνα με τα στάνταρ των άλλων».
– Τhe New York Times Book Review
«Αντί να γράψει ένα εγχειρίδιο με οδηγίες για εύκολο κέρδος ή με επιχειρηματικές συμβουλές, η Αμορούζο μας δείχνει πώς να παίζουμε στα όριά μας, πώς να μαθαίνουμε από τα λάθη μας και πότε πρέπει να σπάμε τους παραδοσιακούς κανόνες».
– Vanity Fair
«Η αφήγηση είναι σπιρτόζικη και έξυπνη. Οι έντιμες συμβουλές μαζί με τα χιουμοριστικά περιστατικά από την πορεία της προς την κορυφή του ηλεκτρονικού εμπορίου κάνουν το βιβλίο ακαταμάχητο».
Los Angeles Times

Επίσης, θα διαβάσω την “Τέχνη της Ηρεμίας” του Pico Iyer!

«Το μεγαλύτερο όπλο κατά του στρες είναι η ικανότητά μας να επιλέγουμε μια σκέψη αντί μιας άλλης»
υποστηρίζει ο Πίκο Άγιερ, που ταξιδεύει μια ζωή και ενώ έχει πάει από τα Νησιά του Πάσχα και την Αιθιοπία έως την Κούβα και το Κατμαντού, θεωρεί ότι λίγες μόνο στιγμές ηρεμίας σε ένα δωμάτιο μπορεί να αποτελούν την απόλυτη περιπέτεια! Ίσως γιατί ο τρελός ρυθμός του σύγχρονου κόσμου γέννησε την ανάγκη να κατεβάσουμε ταχύτητα, να αποσυνδεθούμε και να επιτρέψουμε στον εαυτό μας να βιώσει την ηρεμία…
Λοιπόν, στην Τέχνη της Ηρεμίας, ο Άγιερ ερευνά τη ζωή ανθρώπων που αναζήτησαν την ηρεμία μέσω της ακινησίας. Οι απρόσμενες συναντήσεις του με τον Λέοναρντ Κοέν, τα χρόνια που ο τραγουδοποιός ακολούθησε τον δρόμο του Ζεν μοναχού, του αποκάλυψαν πως η ηρεμία μπορεί να διεγείρει τη δημιουργικότητα. Ο Άγιερ εξηγεί πως πολλοί -όπως ο Μαχάτμα Γκάντι, ο Μαρσέλ Προυστ και η Έμιλι Ντίκινσον– βρήκαν στην ακινησία μια αίσθηση πληρότητας. Και τελικά, μας δείχνει έναν τρόπο για να ανακαλύψουμε ξανά τη σοφία μίας παλαιότερης εποχής.
Και τα δύο βιβλία κυκλοφορούν από την Key Books, ελπίζω να με ταξιδέψουν μεταφορικά και κυριολεκτικά…

Λογικά, αυτό είναι το τελευταίο post έως την επιστροφή μου (αλλά δεν ορκίζομαι κιόλας…)

Καλά Χριστούγεννα guys,

Φαίη! xxx

error: Content is protected !!