Πασχαλινά Κουλουράκια: Η Συνταγή του Αλέξανδρου Παπανδρέου

15/04/2017 • MAKE

Ok! Σας τα είπα όλα για το Πασχαλινό πάρτι που διοργανώσαμε με την Miele και τον Αλέξανδρο Παπανδρέου, όπου η Ελμίνα προσκάλεσε όλους τους φίλους της για να φτιάξουν Πασχαλινά Κουλουράκια με σκοπό να τα προσφέρουν στα παιδιά που φιλοξενούνται στα Παιδικά Χωριά SOS της Βάρης. Την ανεπανάληπτη εμπειρία “Experience the Joy of Giving” που ζήσαμε και μοιραστήκαμε στους χώρους της “My Miele Moments”!
Αυτό που παρέλειψα να σας πω, είναι η ίδια η συνταγή του Αλέξανδρου για τα θρυλικά Κουλουράκια!
Και το αντιλήφθηκα μόλις χθες, που πλάσαμε άλλη μία φουρνιά, εδώ στις Σπέτσες, για να προσφέρουμε αυτή την φορά στα καλέσματα της Κυριακής του Πάσχα, εδώ στο νησί. Και μπορεί να πρόκειται για την Συνταγή-Θρύλος για τα Πασχαλινά Κουλουράκια, αλλά τρώγονται με την ίδια απόλαυση καθ’όλη την διάρκεια του χρόνου, οπότε και σήμερα αν δεν προλαβαίνετε να τα ψήσετε -λόγω της μεγάλης διαδικασίας της Μαγειρίτσας-, κρατήστε την συνταγή και φτιάξτε την οποιαδήποτε μέρα του χρόνου. Θα εκτιμηθεί το ίδιο…

Πασχαλινά Κουλουράκια

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος ξεκούρασης: 30 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 20-25 λεπτά

Υλικά:

400 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
80 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
120 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
2 αυγά
1/2 κουταλάκι baking powder
75 γραμμάρια γάλα
1/2 φρέσκια βανίλια
1 αυγό με λίγο γάλα για επάλειψη

Εκτέλεση:

Στο μπολ ενός μίξερ τοποθετείτε το βούτυρο μαζί με την ζάχαρη και τα χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει τι μείγμα.
Χαμηλώνετε την ταχύτητα και προσθέτετε ένα ένα τα αυγά περιμένωντας να ενσωματωθεί το καθένα στο μείγμα πριν προσθέτετε το επόμενο.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε καλά το αλεύρι μαζί με το baking powder.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε πολύ λίγο το γάλα, προσθέτετε την βανίλια και ανακατεύετε καλά.
Αποσύρετε το κατσαρολάκι από την φωτιά, αφήνετε το γάλα να κρυώσει και αφαιρείτε την βανίλια.
Το αλεύρι μαζί με το γάλα και συνεχίζετε το ζύμωμα, με το φτερό, μέχρι να δημιουργηθεί ένα ζυμάρι το οποίο να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου.
Αποσύρετε την ζύμη από τον κάδο του μίξερ και αφήνετε την ζύμη να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Πλάθετε την ζύμη σας σε κουλουράκια τα οποία τοποθετείτε σε ταψί στο οποίο έχετε τοποθετήσει αντικολλητικό χαρτί, τα περνάτε με ένα πινέλο με το μείγμα αυγού και γάλακτος και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 Βαθμούς Κελσίου για 20-25 λεπτά.
Εάν τα κουλουράκια είναι μεγάλα ενδέχεται να χρειάζονται περισσότερο χρόνο.

Καλή επιτυχία, χρόνια πολλά! xxx

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons