Ας ξεκινήσω από το τέλος. Από τις 9 να ήτανε, το βράδυ του Σαββάτου, όπου τα συνεργεία μας ξεστήνουν την γιορτή. “Αχ, τι όμορφα που ήταν… Μακάρι να κρατούσε κι άλλο…” ακούω έναν άνθρωπο από την ασφάλεια του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας να ψιθυρίζει στην κυρία που είχε αναλάβει την καθαριότητα της διοργάνωσης, και, κοίτα τώρα!
Κοίτα που αυτή την μεγάλη γιορτή δεν την απολαμβάνουμε μόνο εμείς που την στήνουμε, δεν την απολαμβάνουν μόνο οι εκθέτες μας ούτε μόνο οι επισκέπτες μας. Δεν την ζουν στο έπακρο μόνο όσοι την ονειρεύτηκαν και την σχεδίασαν σε μία κόλα χαρτί, και με προσοχή και σεβασμό της έδωσαν ζωή. Αυτή η γιορτή τους αφορά όλους τελικά. Όλους όσους -για οποιοδήποτε λόγο ο καθένας- ήταν εκεί.
Στο The Pop Up Project “Under the Greek Sun”, το Σάββατο που μας πέρασε, από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή…
Και τώρα ας ξεκινήσω όπως πρέπει, από την αρχή. Ας ξεκινήσω με 4.000 “ευχαριστώ”, ένα για καθέναν από εσάς που μας επισκεφθήκατε. Γιατί, όσα κι αν έχουμε ετοιμάσει εμείς, όσο άρτια κι αν είναι η γιορτή, τι νόημα έχει χωρίς εσάς; Ποια η επιτυχία της χωρίς την παρουσία σας, τον ενθουσιασμό σας;
Μιας που εγώ τυγχάνει να γράφω αυτές εδώ τις αράδες, θέλω να ευχαριστήσω το partner-aki μου, την Ιλεάνα, που είναι συνοδοιπόρος της κάθε προετοιμασίας, της κάθε ιδέας, του κάθε “θέλω” και “μπορώ” μας. Του κάθε Pop Up Project που χάρη στην επιτυχία του, έγινε κιόλας θεσμός. Σαν χθες ήταν που σηκώσαμε τα ποτήρια ψηλά και τσουγκρίσαμε με την ευχή “να ανέβει ο πήχης ακόμη πιο ψηλά”, και κοίτα που τον φτάσαμε βρε φιλενάδα…
Ένα τεράστιο “ευχαριστώ” στους Χορηγούς μας. “Ευχαριστώ” ηχηρό, όχι τυπικό και ξερό στο τέλος ενός Δελτίου Τύπου. Γιατί δίχως την δική τους στήριξη, δίχως το δικό τους κύρος, την δική τους επιτυχία, εμπειρία, δύναμη, και φυσικά, δίχως την δική τους εμπιστοσύνη, τίποτα δεν θα ήταν το ίδιο. Και η χαρά και η ευτυχία είναι ακόμη μεγαλύτερη, γιατί εμείς στο The Pop Up Project τους Χορηγούς μας δεν τους τιμάμε απλά που μας τιμούν με την εμπιστοσύνη τους. Τώρα που το σκέφτομαι, κοίτα πλάκα, αλλά τελικά αγαπιόμαστε βαθιά. Γιατί δενόμαστε, δουλεύουμε παρέα, δημιουργούμε μήνες ολόκληρους μαζί, ονειρευόμαστε, το διασκεδάζουμε, παίζουμε ένα win win game που το απολαμβάνουμε περισσότερο και από το ίδιο το event, τελικά. (Μου λείπετε κιόλας Αθηνά και Ανθή, θέλω κι άλλα Miele Moments!)
Και όταν φέτος -παρά την οικονομική κρίση που όλοι καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε- πήραμε το ρίσκο και αποφασίσαμε με την Ιλεάνα πως πλέον, το The Pop Up Project θέλει, αξίζει και μπορεί να έχει έναν μεγάλο, κορυφαίο στο είδους του Χορηγό, αντί να ζητάμε την Χορηγική βοήθεια από πολλούς μικρότερους, αν και κρατήσαμε την αναπνοή μας έως ότου δικαιωθεί η απόφαση μας, μόλις η Miele μας τίμησε με την συνεργασία της, επιβεβαιώσαμε για άλλη μία φορά πως ναι, οι καλύτεροι θα είναι πάντα με τους καλύτερους.
Πως ναι, Makers gonna Make, no matter what. Πως ναι, πέρα κάθε εμποδίων και δυσκολιών που καλούμαστε όλοι μας να ξεπεράσουμε καθημερινά, όταν μένεις σταθερός στις απόψεις, στις αξίες και στην αισθητική σου, μπορείς να ανεβάσεις τον πήχη ακόμη πιο ψηλά…
Συνοδοιπόρος στο δημιουργικό αυτό ταξίδι της διοργάνωσης του The Pop Up Project “Under the Greek Sun” ήταν και η La Roche-Posay. Η οποία επέλεξε το δικό μας κοινό, όλους εσάς, και ως Χορηγός Προστασίας, να επικοινωνήσει το My UV Patch και το σλόγκαν του καλοκαιριού “τα ωραιότερα πράγματα μπορούν να συμβούν Under the Greek Sun, αρκεί να προστατεύουμε το δέρμα μας από τον ήλιο”…
Ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στην Heineken Light που μόνο με 86 θερμίδες, 3,3% αλκοόλ και όλη τη γεύση, στάθηκε η ιδανική, premium επιλογή από νωρίς το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ, κατά τη διάρκεια του The Pop Up Project “Under the Greek Sun”, για να ευχηθούμε για το καλύτερο καλοκαίρι του κόσμου, το Ελληνικό.
Ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στο πραγματικό Ελληνικό παγωμένο Γιαούρτι από την Kayak, που έδωσε άρωμα και γεύση Ελληνικού καλοκαιριού στην διοργάνωση μας, που και αυτή την φορά μας κέρασε την γλυκιά υγιεινή, φρέσκια, ανάλαφρη, εναλλακτική πρόταση που ανασχεδιάστηκε, ανανεώθηκε, φόρεσε τα καλά της και κάνει το ντεμπούτο της στις αγορές του κόσμου.
Ελληνικό στραγγιστό γιαούρτι, φυτικές ίνες, super foods, βιταμίνες και η τεχνογνωσία της Kayak συνθέτουν το πλέον υγιεινό παγωτό του φετινού καλοκαιριού.
Πολλά “ευχαριστώ” στην Αντουανέτα Κουτσουράδη που με την τεχνογνωσία της και τα ολόφρεσκα λουλούδια της, έδωσε το ομορφότερο χρώμα του Ελληνικού καλοκαιριού στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, στο StyleBox Rentals που έντυσε με τα ομορφότερα του την διοργάνωση, στο “Δειπνοσοφιστήριον”, την ξεχωριστή εταιρία catering που εμπιστεύονται οι καλύτεροι για τα καλύτερα τους και που για άλλη μία φορά κέρασε τα νοστιμότερα τους εκθέτες και τους επισκέπτες μας. Και φυσικά ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στο Blond Con(fusion) που επικοινώνησε με τον καλύτερο τρόπο το 4ο και μεγαλύτερο Pop Up Project μας.
Τέλος, το μεγαλύτερο “ευχαριστώ” είναι για τους 55 Pop Uppers μας, τους Έλληνες σχεδιαστές και τα brands που επέλεξαν και αυτή την φορά να παρουσιάσουν τις SS’17 Συλλογές τους στο The Pop Up Project, που μαζί ζήσαμε την ομορφότερη διαδρομή της προετοιμασίας, που μαζί ζήσαμε ένα απόλυτα επιτυχημένο Press Event που έγινε στην κυριολεξία talk of the town, μία αξέχαστη βραδιά που δειπνήσαμε όλοι μαζί με τις ελληνικές γαστρονομικές δημιουργίες της Ντίνας Νικολάου στις εγκαταστάσεις της Miele, που μαζί ζήσαμε χαρές και επιτυχίες και που μαζί ελπίζουμε να ζήσουμε ακόμη πιο πολλά.
Γιατί ο πήχης θα ανέβει ψηλότερα…
Και άλλες αναμνήσεις, πολλές….
Photo Credits: Studio Panoulis