ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

O Χαλβάς είναι Chic!

Greek is Chic!

Greek is Chic!

Τι ήταν να μου φέρουν οι γονείς μου πέντε -ναι, πέντε!- συσκευασίες Μακεδονικού Χαλβά σήμερα το μεσημέρι; Όλη μέρα παίζουμε , αυτοσχεδιάζουμε , δημιουργούμε και δοκιμάζουμε με την Ελμίνα! Η αρχική σκέψη της μητέρας μου πως “μέρες που είναι, πρέπει να έχεις σπίτι σου χαλβά…”, εκτοξεύθηκε μέσα από την φαντασία μας με την κόρη μου, η οποία ναι μεν τον δοκίμαζε για πρώτη φορά στη ζωή της, αποφάνθηκε όμως πως “μμμ!!!! είναι πολύ πιο νόστιμος ακόμα και από τα cupcakes!” Μεγάλη δήλωση, όχι αστεία. Και σιγά μην το άφηνε η μητέρα μου να περάσει έτσι… “Εμείς πάντως με Χαλβά μεγαλώσαμε και όχι με cupcakes!” Anyway, στο θέμα μας: Η αρχική μου ιδέα, ήταν να φτιάξω μία συνταγή η οποία θα ήταν άκρως ελκυστική για τα γούστα της πέντε ετών Ελμίνας.

Έτσι, την έκανα κορμό σοκολάτας!

kormos halvaok

 

Υλικά:

500 γρμ. Κουβερτούρα
450 γρμ. Μακεδονικό Ταχίνι
50 γρμ. Παρθένο Σησαμέλαιο
100 γρμ. Ψίχα καβουρδισμένα και ανάλατα Φιστίκια Αιγίνης
200 γρμ. Μακεδονικό Χαλβά κομμένο σε κύβους
Φλούδα από ένα πορτοκάλι , ψιλοκομμένη και ζεματισμένη

Εκτέλεση:
Λιώνω την κουβερτούρα και την δουλεύω μαζί με το ταχίνι και το σησαμέλαιο σε μπεν μαρί. Προσθέτω τη φλούδα του πορτοκαλιού.
Στην φόρμα μου για τον κορμό στρώνω χαρτί ζαχαροπλαστικής και απλώνω λίγη σοκολάτα.
Βάζω τους κύβους του χαλβά και το φιστίκι.
Προσθέτω ξανά σοκολάτα και ξανά χαλβά και φιστίκι εναλλάξ , μέχρι να γεμίσει η φόρμα μου.
Όταν κρυώσει ο κορμός, τον κόβω σε φέτες.
Μπορώ να τον κόψω και σε σχήμα καριόκας για πιο όμορφο αποτέλεσμα. Piece of art στο τραπέζι μου!

Δοκιμάστε την , θα πάθετε εμμονή! Και στείλτε μου εντυπώσεις. Και σχόλια! Και φωτογραφίες!!!!

Τώρα δουλεύω πάνω σε μία άλλη έμπνευση μου πάνω στον χαλβά που αφορά το αυριανό τραπέζι μου, μόλις την τελειοποιήσω I’ll let you know!

error: Content is protected !!