ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Μόλις επέστρεψα από τις Σπέτσες…

Μόλις επέστρεψα από τις Σπέτσες. Από τις Σπέτσες που ήμουν από το βράδυ της Μ. Τρίτης, και ακόμα εκεί θα ήμουν αν δεν με προλάβαιναν τα γεγονότα, για να επιστρέψω σήμερα και να πω το τελευταίο “αντίο” στον καλύτερο μου φίλο…Σε αυτόν που μου έμαθε να αγαπάω αυτό το νησί, και όλους τους βασιλικούς του…Επέστρεψα, για να του φέρω μία γλάστρα με βασιλικό από τις Σπέτσες, να τον συνοδέψει το άρωμα του στην τελευταία του κατοικία… Καλό σου ταξίδι αγαπημένε μου…

Την πρώτη στιγμή κιόλας που έφτασα στο νησί, πήγα να δειπνήσω με την φίλη μου. Μου έλειψε και αυτή, και το νησί, και το Ποσειδώνιο...Όλα μου είχαν λείψει...

Την πρώτη στιγμή κιόλας που έφτασα στο νησί, πήγα να δειπνήσω με την φίλη μου. Μου έλειψε και αυτή, και το νησί, και το Ποσειδώνιο…Όλα μου είχαν λείψει…

Μόλις επέστρεψα από τις Σπέτσες. Από τις Σπέτσες που ήμουν από το βράδυ της Μ. Τρίτης, από τις Σπέτσες που μου είχαν λείψει έναν ολόκληρο, τεράστιο χειμώνα. Από τις Σπέτσες που μέσα σε μία μόλις εβδομάδα, ζήσαμε τέσσερις εποχές.

Το πρώτο βράδυ κιόλας της άφιξης μου, με υποδέχεται με degustation dinner η αγαπημένη μου φίλη και νέα διευθύντρια του Poseidonion Grand Hotel, Μαρία Στρατή. Για την Μαρία -φυσικά- σας έχω μιλήσει, και η λαμπρή έως τώρα πορεία της την οδήγησε μοιραία στο πιο αριστοκρατικό ξενοδοχείο της Μεσογείου, που η ιστορία του μετράει πλέον 100 χρόνια…

Με την Μαρία Στρατή, η οποία με υποδέχεται στο Ποσειδώνιο...

Με την Μαρία Στρατή, η οποία με υποδέχεται στο Ποσειδώνιο…

Follow me…

Έξω κάνει κρύο αλλά στο αριστοκρατικό lobby που διασχίζω, με υποδέχεται η άνοιξη...

Έξω κάνει κρύο αλλά στο αριστοκρατικό lobby που διασχίζω, με υποδέχεται η άνοιξη…

pos third

Μία σκάλα, μία ιστορία…

pos fourth

Όλαόσα χρειάζομαι μετά από έναν τεράστιο χειμώνα, μέσα σε αυτά εδώ τα κομψά σαλόνια...

Όλα όσα χρειάζομαι μετά από έναν τεράστιο χειμώνα, μέσα σε αυτά εδώ τα κομψά σαλόνια…

POS DINNER1

"Φιλενάδα,τι θέλεις να πιεις;" "The Opportunist!" Semillon-Sauvignon Blanc, South Australia, Adelaide...Cheers!

“Φιλενάδα,τι θέλεις να πιεις;” “The Opportunist!” Semillon-Sauvignon Blanc, South Australia, Adelaide…Cheers!

Ταρτάρ κολοκύθι, με καπνιστό χέλι, ροζ grapefruit και δυόσμο...

Ταρτάρ κολοκύθι, με καπνιστό χέλι, ροζ grapefruit και δυόσμο…

Μαζί με την Μαρία, οι Σπέτσες και το Ποσειδώνιο υποδέχθηκαν και τον βραβευμένο chef Σταμάτη Μαρμαρινό...

Μαζί με την Μαρία, οι Σπέτσες και το Ποσειδώνιο υποδέχθηκαν και τον βραβευμένο chef Σταμάτη Μαρμαρινό…

Μοσχαρίσιο carpaccio με Σπετσιώτικα καλούδια! Κρίταμο, τοματίνια, κρουτόν προπύρας, θρούμπι...

Μοσχαρίσιο carpaccio με Σπετσιώτικα καλούδια! Κρίταμο, τοματίνια, κρουτόν προπύρας, θρούμπι…

Όλα όσα χρησιμοποιεί στο menu του ο Μαρμαρινός έχουν άρωμα Ελλάδας, και δη Σπετσών...

Όλα όσα χρησιμοποιεί στο menu του ο Μαρμαρινός έχουν άρωμα Ελλάδας, και Σπετσών…

Μανιτάρια με άρωμα Ελλάδας, σύγκλινο και κατσικίσιο τυρί Τραχειάς...

Μανιτάρια με άρωμα Ελλάδας, σύγκλινο και κατσικίσιο τυρί Τραχειάς…

Τραγανό λαβράκι a la Σπετσιώτα...

Τραγανό λαβράκι a la Σπετσιώτα…

Με μαρμελάδα τομάτας και χλιαρή πατατοσαλάτα...

Με μαρμελάδα τομάτας και χλιαρή πατατοσαλάτα…

Τέλος, δοκιμάσαμε τα Μοσχαρίσια μάγουλα με πουρέ από πατάτα φούρνου με φέτα, αρωματισμένος με μαντζουράνα...

Τέλος, δοκιμάσαμε τα Μοσχαρίσια μάγουλα με πουρέ από πατάτα φούρνου με φέτα, αρωματισμένος με μαντζουράνα…

Με τη νέα διευθύντρια του Poseidonion Grand Hotel, Μαρία Στρατή και τον chef Σταμάτη Μαρμαρινό, μπροστά στο πιάνο, στο library...Πόσες στιγμές...

Με τη νέα διευθύντρια του Poseidonion Grand Hotel, Μαρία Στρατή και τον chef Σταμάτη Μαρμαρινό, μπροστά στο πιάνο, στο library…Πόσες στιγμές…

Ο Σταμάτης Μαρμαρινός ασχολείται πάνω από 12 χρόνια με την γαστρονομία και έχει αφήσει ανεξίτηλη την υπογραφή του σε μερικά από τα καλύτερα ξενοδοχεία και εστιατόρια της Ελλάδας, όπως το Βαρούλκο,  το 1800, το sea u up, το Grand Resort Aqua Blu και το Myconian Ambassador.

Ο Σταμάτης Μαρμαρινός ασχολείται πάνω από 12 χρόνια με την γαστρονομία και έχει αφήσει ανεξίτηλη την υπογραφή του σε μερικά από τα καλύτερα ξενοδοχεία και εστιατόρια της Ελλάδας, όπως το Βαρούλκο, το 1800, το sea u up, το Grand Resort Aqua Blu και το Myconian Ambassador.

Το εκπληκτικό αυτό δείπνο, ολοκληρώνεται με Mousse γιαούρτι με κρέμα από Σπετσιώτικα λεμόνια και sorbet φράουλα...

Το εκπληκτικό αυτό δείπνο, ολοκληρώνεται με Mousse γιαούρτι με κρέμα από Σπετσιώτικα λεμόνια και sorbet φράουλα…

Μυρίζει Σπέτσες...

Μυρίζει Σπέτσες…

Πίνουμε ένα ποτήρι παγωμένης γκράπας σε όλες τις αναμνήσεις μας, και σε όλα όσα θα έρθουν...

Πίνουμε ένα ποτήρι παγωμένης γκράπας σε όλες τις αναμνήσεις μας, και σε όλα όσα θα έρθουν…

Είναι μεσάνυχτα, και αφήνοντας πίσω μου το αγαπημένο μου Ποσειδώνιο που έχει ταυτιστεί απόλυτα με τα καλοκαίρια μου, ανυπομονώ να περπατήσω τα σοκάκια του νησιού, να μυρίζω όλα τα αρώματα του, να αφήσω τον βοριά του να με παρασύρει στις ιστορίες του...

Είναι μεσάνυχτα, και αφήνοντας πίσω μου το αγαπημένο μου Ποσειδώνιο που έχει ταυτιστεί απόλυτα με τα καλοκαίρια μου, ανυπομονώ να περπατήσω τα σοκάκια του νησιού, να μυρίζω όλα τα αρώματα του, να αφήσω τον βοριά του να με παρασύρει στις ιστορίες του…

Συνεχίζεται…

error: Content is protected !!