Με μια λαμπερή βραδιά, η Αθήνα υποδέχθηκε τη Ruby RB1, την πιο απίθανη σοκολατένια ανακάλυψη των τελευταίων 80 χρόνων, από την Callebaut. Chefs, γευσιγνώστες, social media influencers καθώς και επώνυμοι φίλοι του Fresh, είχαν την ευκαιρία να ζήσουν πρώτοι μια ξεχωριστή γευστική εμπειρία στην παρουσίαση της Ruby RB1 που πραγματοποιήθηκε στο flagship store του FRESH, στη Λεωφόρο Συγγρού 96.
Με έμπνευση το χρώμα και τη μοναδική, φρουτώδη γεύση της Ruby RB1, ο executive pastry chef Νεκτάριος Βουρίκης και ο chef του FRESH Μιχάλης Μερζένης σε συνεργασία με τον Krsto Radovic, ambassador chef της Callebaut, ετοίμασαν ένα μενού υψηλής γαστρονομίας, προσφέροντας στους καλεσμένους έντονες γευστικές απολαύσεις. Ιδιαίτεροι συνδυασμοί γεύσεων, εντυπωσιακές γλυκές και αλμυρές δημιουργίες και pairings με ροζέ Σαμπάνια και κόκκινο Μοσχάτο, ήταν μερικές μόνο από τις γευστικές εκπλήξεις που περιλάμβανε η βραδιά. Παράλληλα, οι καλεσμένοι είχαν τη δυνατότητα να «μυηθούν» στον κόσμο της Ruby RB1 μέσα από το pop-up Μουσείο Σοκολάτας, με εκθέματα από τη διαδρομή του κακάο από τους ιθαγενείς λαούς της Κεντρικής Αμερικής έως σήμερα.
Ο Mathieu Brunfant, Global Brand Manager της Callebaut, είπε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης: «Η ruby είναι μια απίθανη ανακάλυψη που θα σας κάνει να ξεχάσετε ό,τι ξέρατε για τη σοκολάτα. Η μοναδική και έντονη γεύση της είναι ιδανική για νέους ευφάνταστους γλυκούς και αλμυρούς συνδυασμούς, επιτρέποντας στους σεφ να αναδείξουν τη δημιουργικότητά τους και να προσφέρουν νέα απολαυστικά προϊόντα»
It’s good to know: Η Ruby αποτελεί το 4ο είδος σοκολάτας μετά τη μαύρη, τη γάλακτος και τη λευκή. Το λαμπερό χρώμα της και η φρέσκια, γλυκόξινη γεύση της χαρίζουν μια έντονα φρουτώδη αίσθηση σε όσους τη δοκιμάζουν, προσφέροντας παράλληλα μια μοναδική γευστική εμπειρία που μαγεύει τις αισθήσεις. Μια εμπειρία που θα λατρέψουν οι millennials, που επιθυμούν να ισορροπούν το υγιεινό lifestyle με τις έντονες απολαύσεις. Χωρίς προσθήκη γλυκαντικών ή χρωστικών ουσιών η Ruby RB1 είναι το φυσικό αποτέλεσμα προσεκτικής συλλογής και εξειδικευμένης επεξεργασίας των κόκκων Ruby. Ένα ακόμα καταπληκτικό χαρακτηριστικό της Ruby είναι το πόσο ταιριάζει με συστατικά όπως η ροζέ Σαμπάνια, το foie gras, το blue cheese και άλλα αλμυρά στοιχεία. Μετά από 10 χρόνια έρευνας η Callebaut® δημιούργησε την πρώτη σοκολάτα Ruby που ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις των artisans της σοκολάτας αλλά και των σεφ, χαρίζοντάς τους ένα νέο πεδίο δημιουργικότητας και ένα νέο τρόπο για να εκφράσουν την μαεστρία και την δεξιοτεχνία τους.
Φωτογραφίες: Studio Panoulis