Lunch στον μπουφέ των ξενυχτιών της νιότης μας, για Κυπριακή κουζίνα!

19/10/2014 • GO

Από το συγκλονιστικό δείπνο της Παρασκευής δια χειρός Στέλλας Έλληνα-Περβανά στο υπέροχο σπίτι της στην Εκάλη, που γιορτάσαμε τους Λουκάδες της οικογένειας με Τάρτα Κολοκύθι και “πειραγμένο” Σολωμό, στην Κυπριακή κουζίνα του Hilton χθες Σάββατο, στο εστιατόριο των ξενυχτιών της νιότης μας, στο “Βυζαντινό”

12

Cheers!

Cheers!

Σας το είχα πει πως αυτές τις ημέρες, ο θρυλικός μπουφές του ξενοδοχείου, μετά την Κρητική, την Πελοποννησιακή, την Πολίτικη και την Κυκλαδίτικη κουζίνα,  συνεχίζει την περιπλάνηση στις παραδοσιακές γεύσεις με άρωμα Ελλάδας κάνοντας μια στάση στο νησί της Αφροδίτης.

2a2b2c3a45
Στο πλαίσιο του γαστρονομικού αυτού αφιερώματος, ο executive chef του Hilton Αθηνών Κώστας Αθανασίου σε συνεργασία με τον συνάδελφό του από το Hilton Κύπρου Στέλιο Στυλιανού ετοίμασαν πάνω από 50 διαφορετικά πιάτα, τα οποία θα εναλλάσσονται καθημερινά, προκειμένου να μας μυήσουν σε παραδοσιακές γεύσεις από τη Μεγαλόνησο.

6 with glasses
Σιγά μην δεν πήγαινα με την πρώτη ευκαιρία…Και σιγά, μην δεν έκανα κανονική εισβολή στην open kitchen του Στέλιου Στυλιανού, να μάθω από πρώτο χέρι την μυστική συνταγή του για Σεφταλιές, και να τις ψήσουμε κιόλας παρέα! “Κυρία Μπέη, σας διάβασα όταν γράψατε για τον μπουφέ μας, και μου άρεσε πολύ που μας στείλατε φιλούθκια, παρακαλώ, ελάτε στην κουζίνα μου” με υποδέχεται ο επί 30 συναπτά χρόνια σεφ του Χίλτον της Κύπρου. Χαρά μου!!!

Με υποδέχεται ο επί 30 χρόνια chef του Χίλτον Κύπρου, Στέλιος Στυλιανού

Με υποδέχεται ο επί 30 χρόνια chef του Χίλτον Κύπρου, Στέλιος Στυλιανού

89

Grilling Sheftalies with Hilton's chef Stylianos Stylianou! 400 grm mince meat (pork), 50gr chopped onions, handfull chopped parsley, pinch of cinammon powder (optional), salt & pepper, 40 gr maie de pain, net fat (mpolia)...ποστάρω κατευθείαν την συνταγή στους φίλους μου στο facebook...

Grilling Sheftalies with Hilton’s chef Stylianos Stylianou! 400 grm mince meat (pork), 50gr chopped onions, handfull chopped parsley, pinch of cinammon powder (optional), salt & pepper, 40 gr maie de pain, net fat (mpolia)…ποστάρω κατευθείαν την συνταγή στους φίλους μου στο facebook…

2122

Kαι εγώ θέλω τέτοια κουζίνα!

Kαι εγώ θέλω τέτοια κουζίνα!

Και τι δεν δοκιμάσαμε….Βαζάνια γιαχνί, λουβιά με λάχανα, πατάτες αντιναχτές, πιλάφι με ποσυρτή, ραβιόλες με χαλούμι, μουτζέντρα, ταλατούρι, φλαούνες, αρκατένα, ταβά λευκαρίτικο, αφέλια, κούπες, σεφταλιές…. Και για επιδόρπιο,  Δάκτυλα κυριών, σουτζούκος, κυπριακός χαλβάς, αναρότουρτα, πίτα της Σάτζιης, πουρέκια με αναρή, μαχαλεπί, λουκουμάδες με σοκολάτα….

6710111213

Χαλούμι!

Χαλούμι!

Η Ελμίνα δοκιμάζει μία βελουτέ σούπα από φακές και στο διπλανό τραπέζι συναντάει συμμαθητές!

Η Ελμίνα δοκιμάζει μία βελουτέ σούπα από φακές και αρνάκι φρικασέ,  και στο διπλανό τραπέζι συναντάει συμμαθητές!

1616a16b

Χειροποίητες Ραβιόλες με Χαλούμι...

Χειροποίητες Ραβιόλες με Χαλούμι…

1718

Παραδοσιακός Χαλβάς Κύπρου...

Παραδοσιακός Χαλβάς Κύπρου…

Λουκουμάδες με μέλι & σοκολάτα...

Λουκουμάδες με μέλι & σοκολάτα…

2526

Αυτό είναι lunch Σαββάτου!!!

Αυτό είναι lunch Σαββάτου!!!

30

Αν θέλετε και εσείς να ζήσετε αυτό το συναρπαστικό ταξίδι στην κουζίνα της Κύπρου, προλαβαίνετε έως τις 25 Οκτωβρίου!!!

3132

Φιλούθκια!!!xxx

3 Responses to Lunch στον μπουφέ των ξενυχτιών της νιότης μας, για Κυπριακή κουζίνα!

  1. tessy gouma says:

    η εισβολή σου στην κουζίνα με ενθουσίασε!

  2. dora says:

    Θα το επισκεφθώ σίγουρα. Λατρεύω την κυπριακή κουζίνα.. Ευχαριστούμε Φαίη!

  3. Iphigenia V. says:

    Υπέροχη παρουσίαση του Hilton και της εξαιρετικής κυπριακής κουζίνας του που λέω να το επισκεφτώ.
    Λατρεμένο το απέριττο αλλά και τόσο στυλάτο ντύσιμο συνδυασμένο άψογα με το φανταστικά υπερμοντέρνο και ασυνήθιστο κόσμημα στο λαιμό ότι πρέπει για lunch at the Hilton 😉
    Τέτοιες στιγμές είναι που μας κάνουν να λέμε ότι η ζωή είναι γλυκιά !!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons