Λίγες ημέρες πριν μπει για τα καλά στην καθημερινότητα -και στο menu μας- η κολοκυθόσουπα & η γαλοπούλα…

23/11/2014 • MAKE

Βράδυ Παρασκευής, στις σάλες υπέροχου και αγαπημένου σπιτιού κάπου στα βόρεια προάστια η -ακόμη πιο αγαπημένη- οικοδέσποινα υποδέχεται την παρέα που μαζεύεται σιγά σιγά, τους δώδεκα καλεσμένους της για ένα δείπνο μεταξύ φίλων, στην τετράγωνη τραπεζαρία της, εγώ “ξεγλιστράω” σιγά σιγά στην κουζίνα, μιας και η πληροφορία πως σήμερα θα φάμε Γιαπωνέζικες δημιουργίες από τα χέρια των “Nori”, είναι υπέρ αρκετή για να με ενθουσιάσει.

Mε την Τίνα και την Sharon στην κουζίνα αγαπημένης φίλης, το βράδυ της Παρασκευής

Mε την Τίνα και την Sharon στην κουζίνα αγαπημένης φίλης, το βράδυ της Παρασκευής

1

Οι “Nori” είναι η Τίνα Στεφάνου και η Sharon Benmayor , και αν μη τι άλλο, για την πρώτη σας έχω μιλήσει τουλάχιστον καμιά δεκαριά φορές. Όπως και για την ίδια τη “Nori”, την εταιρία Catering που ειδικεύεται στη Γιαπωνέζικη κουζίνα. Το κύριο χαρακτηριστικό της είναι ότι εκτός από τις κλασσικές γιαπωνέζικες γεύσεις, μας δίνει την δυνατότητα να δοκιμάσουμε γεύσεις sushi με μεσογειακά υλικά, και μερικές από τις καλύτερες οικοδέσποινες της Αθήνας έχουν εμπιστευτεί πολλές φορές την εμπειρία αλλά και την φαντασία τους στα menu που ετοιμάζουν.

Πριν σερβιρηστούν τα πιάτα, οκιμάζουμε το menu και μοιραζόμαστε μυστικά...

Πριν σερβιριστούν τα πιάτα, δοκιμάζουμε το menu και μοιραζόμαστε τα μυστικά του…

Η οικοδέσποινα της Παρασκευής είχε ζητήσει από την Τίνα και την Sharon να ετοιμάσουν για εμάς, sasimi salad with goma dressing, wakame salad, seared scallops with pistachio sauce, salmon sasimi, shrimp sasimi, new style seabass with yuzu & soy, new style salmon carpaccio, golden maki-salmon, mango, avocado, seabass roll- marinated seabass, avocado shrimp roll-boiled shrimp, avocado wakame, black cod in den miso sauce & teriyaki fillet served with steamed spinach…

3

Υπέροχες γεύσεις, κομψή παρουσίαση, και πάνω από όλα, σωστή επιλογή menu, για το πρώτο από μία ατελείωτη σειρά δείπνων δίπλα σε Χριστουγεννιάτικα δέντρα και εορταστική ατμόσφαιρα, που οι οικοδέσποινες θα σερβίρουν κολοκυθόσουπα και γαλοπούλα

2 Responses to Λίγες ημέρες πριν μπει για τα καλά στην καθημερινότητα -και στο menu μας- η κολοκυθόσουπα & η γαλοπούλα…

  1. κλειω says:

    Καλές όλες οι προσπάθειες και μπράβο καλύτερο όμως το να μην υποτιμούμε τίποτα!δεν ξέραμε οι Ελληνες οτι για να γίνουμε in θα πρέπει να τρώμε γιαπωνέζικο….συγχωρήστε μας που είμαστε πιο παραδοσιακοί….

    • faybei says:

      “In”? Αδυνατώ να καταλάβω την ενόχληση σας, σας εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να έχετε όμορφα, παραδοσιακά Χριστούγεννα, με αγάπη, Φαίη

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons