Lavender Cookies!

28/05/2013 • MAKE

Την προηγούμενη Πέμπτη ήμουν καλεσμένη σε Tea Party στον υπέροχο κήπο της Σίας Ξαναλάτου, στην Κηφισιά. Γνωστή -μεταξύ άλλων- για τις μαγικές της ικανότητες στην κουζίνα η Σία, ενθουσιάστηκα μόλις είδα στα κομψά της μπολ τα μπισκότα λεβάντας. Και ενθουσιάστηκα ακόμη πιο πολύ όταν τα δοκίμασα. Η Σια επέμενε πως πρόκειται για μία πολύ απλή συνταγή με λεβάντες που είχε κόψει από τον κήπο της. Παρασκευή πρωί, έβαλα την Ελμίνα να κόψει τις δικές μας λεβάντες

elmina

Δευτέρα πρωί, η Σια μου στέλνει με μία υπέροχη κάρτα τη συνταγή….Mυρίζει και αυτή λεβάντα ή μου φαίνεται;

sias card

Τρίτη πρωί, την φτιάχνω! Τρίτη μεσημέρι και το σπίτι μου όλο μυρίζει λεβάντα

Τα υλικά μου...

Τα υλικά μου…

Χρειαζόμαστε: 175 γρμ. μαλακό βούτυρο unsalted σε θερμοκρασία δωματίου.
Δύο κουταλάκια του γλυκού από το πράσινο μέρος της λεβάντας κομμένο σε πάρα πολύ μικρά κομματάκια
Ένα κουταλάκι του γλυκού από το λουλούδι της λεβάντας κομμένο σε πάρα πολύ μικρά κομματάκια.
100 γρμ. Caster sugar
25 γρμ. Demerara sugar (μην σας τρομάζει η ονομασία, θα την βρείτε στα μεγάλα super markets, εγώ την βρήκα στον Θανόπουλο. Παρόλα αυτά, νομίζω πως μία απλή καστανή ζάχαρη κάνει την ίδια δουλειά.
225 γρμ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις.

Χτυπάμε το βούτυρο με τα κομμάτια της λεβάντας -το πράσινο μέρος- ώστε να αρωματιστεί όσο το δυνατόν περισσότερο.

 

kovo levandarixnw levanda

Προσθέτουμε την ζάχαρη και συνεχίζουμε να χτυπάμε στο mixer.

mixer flower
Προσθέτουμε το αλεύρι και τα λουλούδια της λεβάντας και τα ανακατεύουμε πλέον με το χέρι.

add floweradd levanda

Προσέξτε, μην βάλετε πάρα πολύ λεβάντα γιατί τα αρώματα της είναι έντονα. Το ιδανικό είναι να νιώθουμε διακριτικά το λουλούδι.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο.
Δίνουμε στα μπισκότα μας ό,το σχήμα θέλουμε και προσθέτουμε caster sugar.
Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 15′-20′ λεπτά.

shapetapsi

Προσθέτουμε την Demerara Sugar

Προσθέτουμε την Demerara Sugar

 

Σερβίρουμε με τσάι….

tray

Καλή επιτυχία!

Καλή επιτυχία!

 

6 Responses to Lavender Cookies!

  1. Αμαλία says:

    Μου αρέσει που έχεις φωτογραφίσει όλη τη διαδικασία!! Θα τη δοκιμάσω τη συνταγή!
    Σ’ευχαριστούμε που τη μοιράστηκες!!
    Λεβαντένια φιλιά!

  2. fay bei says:

    Μμμμμ…..Λεβαντένια φιλιά? Αυτά είναι φιλιά!

    Σε ευχαριστώ Αμαλία μου, η συνταγή είναι πράγματι φανταστική, δοκίμασε την! xxx

  3. Fm says:

    Αν δεν έχουμε φρέσκια λεβάντα μπορούμε να τα φτιάξουμε και με αποξηραμένη? Καλημέρα!!

    • faybei says:

      Καλημέρα Fm!
      Φυσικά και μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αποξηραμένη λεβάντα!
      Πάντως δεν είναι καθόλου δύσκολο να βρεις φρέσκια για πιο έντονο άρωμα, σε οποιοδήποτε φυτώριο ή ανθοπωλείο κι αν πας, θα μπορέσεις να προμηθευτείς δύο κλαδιά φρέσκιας λεβάντας!
      Καλή εβδομάδα και καλή επιτυχία!

  4. elena says:

    Καλημέρα & Καλή εβδομάδα και μόνο που διάβασα τη συνταγή, μου μύρισε η λεβάντα.
    Σε ευχαριστούμε που τη μοιράστηκες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons