ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Lagom: Από τις Σπέτσες στην Βουλιαγμένη!

Με φόντο την πιο όμορφη θέα της Αθηναϊκής Ριβιέρας, στην καρδιά της Βουλιαγμένης, το Lagom αποτελεί τη νέα εστιατορική άφιξη με την υπογραφή του συνιδιοκτήτη και chef Σταμάτη Μαρμαρινού και της ομάδας του Poseidonion Grand Hotel στις Σπέτσες.

Σε μια από τις πιο προνομιακές τοποθεσίες της πόλης, το Lagom έρχεται να μυήσει τον επισκέπτη σε ένα πρωτόγνωρο ταξίδι απόλαυσης μέσα από μια ολιστική κουλτούρα ισορροπίας και γαλήνης που έχει τις ρίζες της στη Σουηδία. Το όνομά του άλλωστε σημαίνει “ούτε λίγο, ούτε πολύ, ακριβώς τόσο όσο χρειάζεται”, μια έννοια που περιγράφει ένα lifestyle αποδοχής και ικανοποίησης, ώστε να νιώθει κανείς την ευτυχία σε κάθε στιγμή της καθημερινότητας.

Σταμάτης Μαρμαρινός

Το εστιατόριο εναρμονίζει ιδανικά το κλασικό με το μοντέρνο τόσο στον χώρο όσο και στο μενού του, συνθέτοντας μια ξεχωριστή εμπειρία που θα γίνει αγαπημένη συνήθεια για τους λάτρεις του καλού φαγητού και των οινικών εξερευνήσεων. Ένα ελληνικό bistro που μυεί τους καλεσμένους του στην παραδοσιακή κουζίνα με δημιουργικές προεκτάσεις και τις εμπνευσμένες προτάσεις του chef Σταμάτη Μαρμαρινού, o οποίος έχει καταφέρει να χτίσει τη δική του ξεχωριστή γαστρονομική ταυτότητα μέσα από την βραβευμένη πορεία του ως executive chef του Poseidonion Grand Hotel.

Το μενού του, το οποίο είναι αφιερωμένο αποκλειστικά στην ελληνική κουζίνα, φέρει την υπογραφή του chef Σταμάτη Μαρμαρινού, ενώ οι συνεργάτες του, με chef de cuisine τον Δημήτρη Γιαννόπουλο, φροντίζουν καθημερινά για μια ξεχωριστή γαστριμαργική εμπειρία. Φρέσκες πρώτες ύλες από κάθε γωνιά της Ελλάδας συνθέτουν συνταγές που αναδεικνύουν τη μαγειρική παράδοση του τόπου με μια δημιουργική νότα, ανασύροντας γευστικές μνήμες του παρελθόντος.

Η αρχή γίνεται με πιάτα που μπορεί να μοιραστεί όλη η παρέα όπως η ντοματοσαλάτα με πολύχρωμα ντοματίνια, φράουλες, φέτα σαγανάκι, αβοκάντο Κρήτης και baby ρόκα, τα ρεβίθια Δομοκού με προσούτο προβατίνας, κύμινο και κατσικίσιο τυρί γκρατινέ, το πεϊνιρλί Βουλιαγμένης με μπολονέζ γαρίδας και βαρελίσια φέτα ή τα τραγανά μουσακαδάκια με τσάτνεϊ ντομάτας.

Τη σκυτάλη παίρνουν καλομαγειρεμένες προτάσεις σε κρέας και ψάρι όπως το χταπόδι παστίτσιο με χοντρό μακαρόνι, τσορίθο, λιαστή ντομάτα και ελιές, το rib-eye Black Angus με χωριάτικες τηγανητές πατάτες, γραβιέρα και μαγιονέζα κάππαρης αλλά και το ψάρι ημέρας α λα Σπετσιώτα με χόρτα γιαχνί και ψητό αβοκάντο Κρήτης.

Τον επίλογο γράφουν ιδανικά επιδόρπια όπως η γλυκιά παντζαροσαλάτα με λευκή σοκολάτα, γιαούρτι, baby ρόκα, καραμελωμένα καρύδια και σορμπέ πράσινο μήλο ή το baba au tsipouro με κρέμα ανθότυρο, παλαιωμένο τσίπουρο, βύσσινο και παγωτό φιστίκι.

Λεωφ. Ποσειδώνος 17, Βουλιαγμένη
Τηλέφωνο κρατήσεων: +30 210 9670099

error: Content is protected !!