Η λαχταριστή Σπανακόπιτα μου, με τα εκλεκτότερα βιολογικά λαχανικά!

29/11/2017 • MAKE

Εντάξει, δεν λέω, πάντα χαίρεσαι όταν χτυπάει ο courier το κουδούνι σου και κουβαλάει όλα αυτά τα υπέροχα που μου στέλνουν συνήθως οι διάφοροι Οίκοι και brands να δοκιμάσω, και αν μου αρέσουν να τα αναφέρω στο Fay’s Control ή στα social media μου, συνήθως σπάνια αρώματα, ακριβά καλλυντικά, special edition σειρές μακιγιάζ (κάποιες συνοδευόμενες από ιδιόχειρες κάρτες της Victoria Beckham!) ή πανέμορφα ρούχα και αξεσουάρ, όμως… Όμως, την χαρά που πήρα σήμερα το πρωί, όταν έκπληκτη αντίκρισα τον courier να κουβαλάει ογκώδεις, τεράστιες σακούλες με ολόφρεσκα ζαρζαβατικά, δεν περιγράφεται! Όσες έχετε οικογένεια, με καταλαβαίνετε, έτσι? Και η χαρά δεν ήταν τόσο μεγάλη για τα 2kg σπανάκι, 1kg πράσα, για τις 2 γαλλικές σαλάτες και το ματσάκι φρέσκα κρεμμύδια. Η χαρά ήταν επειδή όλα αυτά τα greens προέρχονταν από το Αγρόκτημα Αργυρόπουλου, στο Πόρτο Ράφτη, ένα από τα καλύτερα Αγροκτήματα της Αττικής, που καλλιεργεί τα εκλεκτότερα βιολογικά εποχιακά λαχανικά πλούσιας διατροφικής αξίας.

“Γιατί η καλή νοικοκυρά είναι δούλα και κυρά!😜 Και λίγο πρίν βάλει τα όμορφα της για να παραβρεθεί στο charity lunch του «Δεσμού», μπαίνει στην κουζίνα της και σηκώνει μανίκια για να φτιάξει θεική σπανακόπιτα με τα βιολογικά λαχανικά από το Αγρόκτημα Αργυρόπουλου! Πεντανόστιμη πιτούλα από τα χεράκια μου, για το κοριτσάκι μου, με τα ολόφρεσκα #greens που μου έστειλε πρωί πρωί η αγαπημένη μου @sofiaplataki ” έγραφα σήμερα το πρωί στα social media μου…

Το τι ακριβώς θα έκανα με αυτά τα βιολογικά λαχανικά ήταν ηλίου φαεινότερον, φυσικά έπρεπε να φτιάξω την λαχταριστή Σπανακόπιτα μου, που η επιτυχία της έγκειται τόσο στα ολόφρεσκα υλικά της, όσο στα αρώματα των μυρωδικών και στο τραγανό φύλλο της. Ok, εγώ να ανοίξω φύλλο δεν είχα την ώρα -όχι ότι είναι καμία ιδιαίτερα δύσκολη δουλειά, απλά δεν ταίριαζε καθόλου με την ατζέντα της ημέρας 🙂  –lol!-, αλλά η πίτα βγήκε καλύτερη από κάθε άλλη φορά, και η χαρά είναι τεράστια όταν βλέπεις αυτούς που αγαπάς να τρώνε με τέτοιο ενθουσιασμό αυτά ακριβώς που είχες σχεδιάσει για τις διατροφικές τους συνήθειες!

Όταν λένε “μαγειρεύω με αγάπη” για όσους αγαπώ, εννοούμε να σχηματίζουμε καρδούλες με το σπανάκι, όχι?

Λοιπόν, για την ιστορία, το Αγρόκτημα Αργυρόπουλου, εκτός από τα βιολογικά εποχιακά λαχανικά, φτιάχνει και εκπληκτικές χειροποίητες μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού και λικέρ σε ιδιαίτερες γεύσεις, μπορεί να μας φτιάξει customized Χριστουγεννιάτικες και Πασχαλινές συσκευασίες κατόπιν παραγγελίας, ενώ τα προϊόντα τους ενδεικνύονται μοναδικά για ξεχωριστά εταιρικά δώρα!

Και τι δεν μου έστειλε η Σοφία σήμερα…

Απίθανα!

Πάρτε την οικοδέσποινα του Αγροκτήματος, την Σοφία Πλατάκη στο 6932432225 ή στείλτε της μήνυμα στο agroktima.argyropoulou@gmail.com και κάντε την δική σας παραγγελία για την δική σας οικογένεια και για όσους αγαπάτε, και θα με θυμηθείτε!

Η Σπανακόπιτα μου

Υλικά:
2 kg φρέσκο σπανάκι
8 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1/2 άνηθο ψιλοκομμένο
400 γρμ. φέτα τριμμένη
1/2 κούπα γάλα εβαπορέ
4 αυγά
1/4 κούπα λιωμένο βούτυρο
1/2 kg φύλλο ζύμης
1/4 κούπα ελαιόλαδο
αλάτι & πιπέρι

Καθαρίζω και πλένω το σπανάκι. Το ζεματίζω και το στραγγίζω πολύ καλά, να φύγουν όλα τα νερά του.
Το βάζω σε ένα μπολ και προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Αλείφω με λάδι ένα μεγάλο ταψί διαμέτρου 35×40 εκ.
Στρώνω το ένα φύλλο, αλείφω με λάδι και απλώνω την γέμιση.
Σκεπάζω με το δεύτερο φύλλο , αλείφω με λάδι και χαράσσω την πίτα σε κομμάτια.
Ψήνω στους 180 βαθμούς για μία ώρα περίπου.

Tattaahh!!

Καλή επιτυχία! xxx

PS. Όσο για τις συγκλονιστικές σαλάτες (απίστευτο κι όμως μοσχομύρισαν όλο το σπίτι!) θα τους προσθέσω κομμάτια αβοκάντο και μία ελαφριά vinaigrette με μουστάρδα, σαν την αγαπημένη μου σαλάτα στο Blue Pine…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons