ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

It’s all Greece to me!

I’m back! Μετά από τέσσερις υπέροχες ημέρες για σκι, στο Καρπενήσι. Θα γράψω, θα γράψω…

Προς το παρόν όμως, σημειώστε μία επίσης υπέροχη συνταγή για Muffins! Muffins Χαλβά με Γλάσο Ταχινιού. Πιο επίκαιρη από ποτέ, και εκτελεσμένη με τα πιο θρεπτικά leftovers από το πρωινό της Ελμίνας! Μυρίζει Ελλάδα…Και τα φωτογράφισα…Μυρίζει Χαλβά, πορτοκάλι, κανέλα, γαρύφαλλο…Και έχει γλύκα από ταχίνι. Για όσους νηστεύουν, για όσους επιμένουν στις φίνες γεύσεις για να συνοδέψουν το τσάι και τον καφέ, για όσους πιστεύουν πως…It’s Chic to be Greek!

It's Chic to be Greek!

It’s Chic to be Greek!

 

 

Το σημερινό πρωινό της Ελμίνας, ό,τι πιο θρεπτικό...

Το σημερινό πρωινό της Ελμίνας, ό,τι πιο θρεπτικό…

Θα χρειαστείτε:

100 γρμ. Ζάχαρη
150 γρμ. Παρθένο Σησαμέλαιο
220ml Χυμό Πορτοκάλι
40 ml Κονιάκ
200 γρμ. Μακεδονικό Χαλβά
100 γρμ. Καρύδι ψιλοκομμένο
500 γρμ. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλάκι κανελογαρύφαλλο τριμμένο
1 κουταλάκι σόδα

Εκτέλεση:

Muffins Χαλβά με Γλάσο Ταχινιού!

Muffins Χαλβά με Γλάσο Ταχινιού!

Χτυπάμε τη ζάχαρη, το χαλβά και το σησαμέλαιο μέχρι ν’ αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το κονιάκ και το χυμό πορτοκαλιού και στη συνέχεια το αλεύρι με τη σόδα και το κανελογαρύφαλλο και ανακατεύουμε απαλά.
Τέλος, προσθέτουμε αλευρωμένα τα καρύδια και μοιράζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένες και αλευρωμένες φόρμες για muffin.
Ψήνουμε για 25-30 λεπτά στους 170-180 βαθμούς και αφήνουμε να κρυώσουν.
Στη συνέχεια, τα βουτάμε σε γλάσο ταχινιού.

Για το Γλάσο Ταχινιού:

500 γρμ. Ζάχαρη
500 ml νερό
500 γρμ. Μακεδονικό Ταχίνι

Εκτέλεση:

Φτιάχνουμε σιρόπι και αφού προσθέσουμε το Ταχίνι , χτυπάμε το μείγμα και το διατηρούμε σε μπεν μαρί.

Με το γλάσο αυτό μπορούμε να καλύψουμε κέικ, muffins, μπισκότα, τούρτα, τσουρέκια, κρουασάν, και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Το έχω δοκιμάσει για εκλαίρ και ντόνατς!
Επίσης, αν το κάνουμε λίγο πιο δυνατό, γίνεται φανταστική sauce καραμέλας ταχινιού και μπορεί να συνοδέψει παγωτά και βάφλες!

Καλή Σαρακοστή!

error: Content is protected !!