Η Μαγειρίτσα -με Μοσχάρι- της Σοφίας!

20/04/2015 • MAKE

Δεν είναι άκαιρη. Έχει όλη τη νοστιμάδα της Μαγειρίτσας, χωρίς τα εντόσθια, το συκώτι, και τη χοληστερίνη τους. Είναι η Μαγειρίτσα-Θρύλος της Σοφούλας μας, που μπορεί να την φτιάχνει παραδοσιακά κάθε Μεγάλο Σάββατο για την οικογένεια και τους φίλους της -lucky us!- αλλά τρώγεται με όρεξη όλο το χρόνο. Πολλά τα αρώματα…

Η Μαγειρίτσα με μοσχάρι της Σοφίας!

Η Μαγειρίτσα με μοσχάρι της Σοφίας!

Έως και η πιο – περίεργη- με- τις- γεύσεις- δεν- γίνεται κόρη μου έφαγε δύο πιάτα, στου Ορλώφ όπου κουβαλούσαμε τις κατσαρόλες το βράδυ της Ανάστασης.
Μου την ζητήσατε, και εγώ την έφτιαξα σήμερα για να δείτε την πανεύκολη συνταγή step by step…

Υλικά:

Ενάμισι κιλό μοσχάρι, Ελιά
3 Μαρούλια
4 φρέσκα κρεμμύδια
2 ματσάκια άνηθο
2 κύβους λαχανικών
για το αυγόκομα:
2 αυγά
4 λεμόνια -ή όσα θέλετε

Συνταγή:

mag1

mag2

Αρώματα...

Αρώματα…

mag6

Κόβουμε το Μοσχάρι μας σε πολύ μικρές μπουκίτσες.

Όταν λέμε μικρές μπουκίτσες, εννοούμε πολύ μικρές...

Όταν λέμε μικρές μπουκίτσες, εννοούμε πολύ μικρές…

Ακόμη πιο μικρές...

Ακόμη πιο μικρές…

Σε Extra Virgin Olive Oil, διαλύουμε τους κύβους λαχανικών. Χρησιμοποιήστε το καλύτερο λάδι που διαθέτετε ή μπορείτε να βρείτε. Είναι κρίμα όλα αυτά τα αρώματα να εξαφανιστούν από ένα κακής ποιότητας και οξύτητας λάδι. Εγώ χρησιμοποιώ το Organic Extra Olive του The Kotsonis Estate που προμηθεύομαι από τον Θανόπουλο.

Η γεύση του γλυκιά, φρουτώδης και απαλή στον ουρανίσκο. Η επίγευσή του αφήνει μια ευχάριστη αίσθηση φρεσκάδας χάρη στις «νότες» από αμύγδαλο και αγκινάρα...

Η γεύση του γλυκιά, φρουτώδης και απαλή στον ουρανίσκο. Η επίγευσή του αφήνει μια ευχάριστη αίσθηση φρεσκάδας χάρη στις «νότες» από αμύγδαλο και αγκινάρα…

Το όνομα του αλλά και η εικόνα του, πηγάζουν από την ιστορία της περιοχής όπου βρίσκεται το Κτήμα Κοτσώνη, τις Αρχαίες Μυκήνες. Οι Μυκηναϊκής προέλευσης διακοσμήσεις που βρέθηκαν σε αμφορείς λαδιού, αποτέλεσαν την έμπνευση γι’ αυτό το εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδο που συνεχίζει τη μακραίωνη παράδοση της περιοχής στην καλλιέργεια της ελιάς και την παραγωγή ελαιολάδου...

Το όνομα του αλλά και η εικόνα του, πηγάζουν από την ιστορία της περιοχής όπου βρίσκεται το Κτήμα Κοτσώνη, τις Αρχαίες Μυκήνες. Οι Μυκηναϊκής προέλευσης διακοσμήσεις που βρέθηκαν σε αμφορείς λαδιού, αποτέλεσαν την έμπνευση γι’ αυτό το εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδο που συνεχίζει τη μακραίωνη παράδοση της περιοχής στην καλλιέργεια της ελιάς και την παραγωγή ελαιολάδου…

Το 3000 B.C. – Organic, με τη συμπαγή και κρεμώδη υφή του, είναι ένα ελαιόλαδο που επιβάλλει την παρουσία του στο καθημερινό τραπέζι, αφού είναι γεννημένο από ελιές μιας μόνο ποικιλίας, Μανάκι (Monovarietal), που μεγαλώνουν σε Ενιαίο Κτήμα (Single Estate), εξασφαλίζοντας πλήρη έλεγχο της παραγωγής του και σταθερή γεύση και ποιότητα. 3000 B.C. – Organic: Παράδοση και βιολογική καλλιέργεια συναντώνται στη μοναδική του γεύση...

Το 3000 B.C. – Organic, με τη συμπαγή και κρεμώδη υφή του, είναι ένα ελαιόλαδο που επιβάλλει την παρουσία του στο καθημερινό τραπέζι, αφού είναι γεννημένο από ελιές μιας μόνο ποικιλίας, Μανάκι (Monovarietal), που μεγαλώνουν σε Ενιαίο Κτήμα (Single Estate), εξασφαλίζοντας πλήρη έλεγχο της παραγωγής του και σταθερή γεύση και ποιότητα. 3000 B.C. – Organic: Παράδοση και βιολογική καλλιέργεια συναντώνται στη μοναδική του γεύση…

mag6a

Σοτάρω ελάχιστα τα φρέσκα κρεμμύδια και τον άνηθο, και προσθέτω το κρέας, κομμένο σε μικρές μπουκίτσες.

mag6b

mag6c

mag10

mag11

mag12

mag13

Μόλις σοταριστεί, προσθέτω όλα τα μαρουλόφυλλα, ολόκληρα.

mag14

mag15

mag16

Μόλις ετοιμαστεί το κρέας, αυγοκόβω…

AVGOKOMA1

AVGOKOMA2

Η Σοφία δεν προσθέτει ούτε πιπέρι ούτε καν αλάτι. Ακολουθώ τη συνταγή της, μιας και το αποτέλεσμα της το δοκιμάζω χρόνια τώρα….

NICE1

Tataahh!!!!!

Έτοιμη!

Έτοιμη!

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Thank you Sofaki! xxx

4 Responses to Η Μαγειρίτσα -με Μοσχάρι- της Σοφίας!

  1. katia says:

    Σας ευχαριστούμε για την υπέροχη, όπως απεικονίζεται στις φωτογραφίες,συνταγή!Μία διευκρίνιση θα ήθελα.Τα μαρούλια είπατε πως τα βάζουμε ολόκληρα.Όταν μαγειρεύονται όμως δεν είναι μεγάλα στο πιάτο;Ή τα κοβετε κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος;Σας ευχαριστώ.Καλό απόγευμα☺

    • faybei says:

      Kαλησπέρα Κάτια!
      Η Μαγειρίτσα είναι όντως υπέροχη, φτιάξτην σήμερα κιόλας!
      Όσον αφορά τα μαρουλόφυλλα, τα βάζεις ολόκληρα ξαπλωτά στην κατσαρόλα πάνω από το κρέας και πάρα πολύ γρήγορα μαλακώνουν και μένει ο μισός όγκος τους. Όλα τα υγρά που θα βγάλουν τα μαρούλια θα αποτελέσουν τον ζωμό της σούπας της Μαγειρίτσας! Μόλις είναι έτοιμο το φαγητό, τα μαρούλια θα είναι σχεδόν λιωμένα, όπως τα βλέπεις και στην τελευταία φωτογραφία.
      Καλή επιτυχία, περιμένω εντυπώσεις! xxx

      • katia says:

        Το μενού για το κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι θα περιλαμβάνει μαγειρίτσα inspired by Φαίη και Σοφία λοιπόν!Σας ευχαριστώ!Καλή σας δημιουργική συνέχεια☺

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons