ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Hummus from Amaryllis’ kitchen!

Δε νοείται grazing board, μικρό ή μεγάλο, απλό ή περίπλοκο, χωρίς κάποιο ντιπ – ή αλοιφή, που λένε και οι φίλοι μας από τη Θεσσαλονίκη. Το χούμους αρέσει σε όλους, είναι ιδανικό για να βουτάς
crudité λαχανικών ή κρακεράκια, γίνεται απίθανο spread για σάντουιτς, αν εκτός από χούμους προσθέσεις φρέσκα κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές ροδέλες ή μια ψημένη πιπεριά Φλωρίνης, ενώ συνοδευει ιδανικά και τα Λιβανέζικα μπιφτεκάκια – κεμπάμπ (δοκιμάστε τα την επόμενη φορά που θα επισκεφθείτε το Αμαρυλλίς της Κηφισιάς). Επιπλέον, είναι φορτωμένο με πρωτεϊνες και ιδανικό για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη ή αποφεύγουν τη γλουτένη.
Μπόνους; Είναι πανευκολάκι!

H Λίλλυ Γαλλή ετοιμάζοντας τα εντυπωσιακά πλατώ του Amaryllis!

ΥΛΙΚΑ Serves 12 / 12 Μερίδες
2 φλυτζάνια (400 γρ.) κίτρινα ρεβύθια
Λίγο από το νερό στο οποίο έβρασαν
1/2 φλυτζάνι (150 γρ.) ταχίνι
Χυμό από 2-3 λεμόνια
Λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1-2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά σούπας κύμινο
1 κουταλιά σούπας μπούκοβο
Αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Μουλιάζουμε τα ρεβύθια τουλάχιστον για λίγες ώρες αν όχι από την προηγουμένη.
2. Τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν εντελώς. Πιθανότατα θα μας πάρει ένα δίωρο.
3. Βάζουμε τα ρεβύθια, το ταχίνι, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού και τα μπαχαρικά μας στο μπλέντερ και προσθέτουμε λίγο από το νερό στο οποίο έβρασαν τα ρεβύθια. Είναι σημαντικό να τα πολτοποιήσουμε ενώ είναι ακόμα αρκετά ζεστά – αυτή τη συμβουλή μου την έδωσε κάποτε ένας Άραβας σεφ.
4. Δοκιμάζουμε και αν χρειάζεται διορθώνουμε.
5. Στο σερβίρισμα προσθέτουμε και λίγο ελαιόλαδο από πάνω, αν και προσωπικά το προτιμώ χωρίς καθόλου λάδι, ως πιο υγιεινή και ελαφριά εναλλακτική.
6. Σερβίρουμε με αραβική πίτα που έχουμε ψήσει ή τηγανίσει.

ΥΓ. Ή απλά καλέστε την Λίλλυ στο 210 6233 769 για να ετοιμάσει το Amaryllis Catering για λογαριασμό σας ένα killer grazing table που θα συζητείται από τους καλεσμένους σας για πολύ πολύ καιρό! 

error: Content is protected !!