Happiness is BBQ, Martinis, Friends & Backyard…

bb19

13/07/2016 • MAKE

Είναι το πρώτο καλοκαίρι που παραμένω έως τα μέσα του Ιουλίου στην πόλη κι έτσι μαθαίνω -από την αρχή- τις χαρές του. Ένα θερινό σινεμά στην Φιλοθέη -έστω κι αν με εκνεύρισε αφάνταστα η πλοκή και οι αναπάντητοι προβληματισμοί του υπαρξιακού “A Hologram for the King” του Τομ Τίκβερ, με τον Τομ Χανκς-, ένα lunch σε δροσερό κήπο με τις κολλητές μου, με τις ώρες στο βιβλιοπωλείο για να βρω τα αναγνώσματα του καλοκαιριού -πάντα τα προμηθευόμουν από την έκθεση βιβλίου στην Μπουμπουλίνα-, μία καλή συναυλία ή ένα BBQ στην βεράντα. Αν εξαιρέσουμε τα μνημειώδη ψησίματα του Νικόλα, συνήθως στην κουζίνα και -για κάποιον περίεργο λόγο- σπανίως στο BBQ, “τσίκνα” στο σπίτι μας δεν πολύ μυρίζεις. Έτσι, η πρόταση της τελευταίας στιγμής του Γιάννη Μπαρδή και του Florian Leibfried να ψήσουμε στο Monolith -την Jaguar των BBQ!- όχι μόνο με κατενθουσιάζει, αλλά το βρίσκω ως την καλύτερη αφορμή για να στήσω το απόλυτο σκηνικό για να υποδεχθώ τους φίλους μου που θα μοιραστούν μαζί μας την απόλυτη Monolith εμπειρία. Τηλέφωνο πρώτο στους συνδαιτυμόνες μου: “Σας περιμένουμε για BBQ, βάλτε τις φόρμες σας και ελάτε. Τις φόρμες σας είπαμε!”. Τηλέφωνο δεύτερο στην Αντουανέτα Κουτσουράδη: “Έχουμε BBQ, θέλω ένα ολόφρεσκο σκηνικό για το τραπέζι της βεράντας. Και βρώσιμο!”. Το καλύτερο της Αντουανέτας, δώσε της τέτοια θέματα και μπορεί να φανταστεί τα ομορφότερα και πιο…spicy για εσένα!

bb2

Follow me…

The Power Team: Όταν έχεις στην βεράντα σου τον Γιάννη Μπαρδή, τον Florian Leibfried, τον chef του Artisanal Γρηγόρη Πολυχρονόπουλο και ένα... Monolith, τι μπορεί να πάει στραβά?

The Power Team: Όταν έχεις στην βεράντα σου τον Γιάννη Μπαρδή, τον Florian Leibfried, τον chef του Artisanal Γρηγόρη Πολυχρονόπουλο και ένα… Monolith, τι μπορεί να πάει στραβά?

To monolith είναι ένα πολυσκεύος καθώς ενσωματώνει τις δυνατότητες άλλων συσκευών όπως είναι οι josper, smoker, grill και πέτρινος φούρνος σε μία. Μπορεί κάποιος δηλαδή να ψήσει, να σιγοψήσει, να καπνίσει και να φουρνίσει από premium κομμάτια κρέατος, ψάρι, λαχανικά, pizza έως και ψωμί...

To monolith είναι ένα πολυσκεύος καθώς ενσωματώνει τις δυνατότητες άλλων συσκευών όπως είναι οι josper, smoker, grill και πέτρινος φούρνος σε μία. Μπορεί κάποιος δηλαδή να ψήσει, να σιγοψήσει, να καπνίσει και να φουρνίσει από premium κομμάτια κρέατος, ψάρι, λαχανικά, pizza έως και ψωμί…

“Το Monolith επιτρέπει, επίσημα, τη διακύμανση της θερμοκρασίας από 70ο C έως και 450οC, ανεπίσημα όμως έχει την δυνατότητα να φτάσει έως τους 800οC. Πρόκειται για κεραμικό σκεύος με διπλό εσωτερικό τοίχωμα και τεχνολογία που επιτρέπει την ρύθμιση της θερμοκρασίας με μία κίνηση. Διαθέτει ενσωματωμένο μετρητή θερμοκρασίας ενώ στα ατού του είναι ο ηλεκτρονικός θερμοστάτης ο οποίος διατηρεί τη θερμοκρασία σταθερή για ώρες.

bb3aa

Στα χαρακτηριστικά του θα πρέπει να προστεθεί πως ψήνει κλειστό χωρίς το φαγητό να έρχεται σε επαφή με τον αέρα, έτσι το κρέας δεν στεγνώνει, δεν δημιουργείται φλόγα καθώς δεν υπάρχει αέρας, ενώ τα λίπη συγκεντρώνονται στον πάτο της συσκευής, και το κυριότερο, εξοικονομεί ενέργεια ψήνοντας ταυτόχρονα καλύτερα και με λιγότερες επιπτώσεις από χημικές ουσίες. Για την λειτουργία του monolith χρησιμοποιούνται νέου τύπου, καθαρά κάρβουνα που ανάβουν αμέσως, δεν χρειάζονται «χώνεμα», καίγονται ολόκληρα, δεν αφήνουν στάχτες και κυρίως δεν περιέχουν χημικές ενώσεις τέτοιες που να αλλοιώνουν τη γεύση του φαγητού από τις καύσεις. Επιπλέον, με μια φουρνιά κάρβουνα η θερμοκρασία μπορεί να παραμείνει έως και 48 ώρες για περισσότερη οικονομία. Πρόκειται λοιπόν για έναν νέο τύπο ψησταριάς που δίνει στους επαγγελματίες την δυνατότητα να επιτύχουν εξαιρετικά αποτελέσματα για ψημένα, καπνισμένα, ζουμερά και καθαρά κρέατα και όχι μόνον. Οι επαγγελματίες chef έχουν την δυνατότητα πλέον να τελειώσουν ένα πιάτο μπροστά στο τραπέζι, να καπνίσουν αλλαντικά, να ζεστάνουν υλικά, να σιγοψήσουν και να προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία στους πελάτες τους αναβαθμίζοντας την κουζίνα τους.

bb3b

Το concept είναι άλλωστε από μόνο του more than interesting. Έχουν επιλέξει τα πιο «ταπεινά» κομμάτια του ζώου –pork belly, spare ribs και brisket– έτσι για να μας δείξουν πως με το σωστό ψήσιμο στο σωστό εργαλείο, δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν σε γεύση και νοστιμιά από τα άλλα, της πρώτης κοπής.

Το concept της βραδιάς είναι ένα “στοίχημα” που παίζει πολύ worldwide και από τους αναγνωρίσημους chef,  να επιλέξουμε τα πιο «ταπεινά» κομμάτια του ζώου –pork belly, spare ribs και brisket– ώστε να αποδείξουμε πως με το σωστό ψήσιμο στο σωστό bbq, δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν σε γεύση και νοστιμιά από τα άλλα, της πρώτης κοπής…

Για τους οικιακούς χρήστες όπως εγώ, πρόκειται για την χαρά του μπάρμπεκιου καθώς δεν χρειάζεται ιδιαίτερη τεχνική, δεν επηρεάζεται από τον καιρό [αέρα, βροχή], είναι κομψό αλλά το κυριότερο δίνει τον απόλυτο έλεγχο στον ψήστη χωρίς άγχος για ένα τέλειο αποτέλεσμα. Το Monolith κυκλοφορεί σε 3 μεγέθη και δύο χρώματα.” διαβάζω από πριν το editorial του Χάρη Τζαννή, ώστε να καταλάβω πλήρως τις ικανότητες του Monolith…

bb4

Όσο σιγοκαίνε τα κάρβουνα εγώ στρώνω το τραπέζι με τις υπέροχες συνθέσεις της Αντουανέτας Κουτσουράδη. Όσο πιο απλό και casual το τραπέζι, τόσο πιο ενδιαφέρον το στήσιμο του… Για δωράκια στους καλεσμένους μου, έχω αφήσει στα πιάτα τους από μία σύνθεση αλάτι για τις κυρίες και πιπέρι για τους κυρίους. Η Αντουανέτα, δένει τις συνθέσεις με Ελληνικά βότανα

Ό,τι υπάρχει στα center pieces τρώγονται! Μπαχαρικά, βότανα, μυρωδικά...

Ό,τι υπάρχει στα center pieces τρώγονται! Μπαχαρικά, βότανα, μυρωδικά μέσα σε σέσουλες…

...Εννοείται πως αν θελήσει κάποιος από τους καλεσμένους μου, μπορεί να ψήσει και το καλαμπόκι....

…Εννοείται πως αν θελήσει κάποιος από τους καλεσμένους μου, μπορεί να ψήσει και το καλαμπόκι….

Σαλάτες για διακόσμηση και για φαγητό...

Σαλάτες για διακόσμηση και για φαγητό…

bb8

bb9

bb10

Join us...

Join us…

O Γρηγόρης Πολυχρονόπουλος μαγειρεύει στο Artisanal. Ε, σήμερα μαγειρεύει στης Φαίης...

O Γρηγόρης Πολυχρονόπουλος μαγειρεύει στο Artisanal. Ε, σήμερα μαγειρεύει στης Φαίης…

Δεν νοείται bbq βραδιά χωρίς Martinis. Σε ποτήρια που έχουμε παγώσει από νωρίς...

Δεν νοείται bbq βραδιά χωρίς Martinis. Σε ποτήρια που έχουμε παγώσει από νωρίς…

We've never met a heel too high or a martini too strong!

We’ve never met a heel too high or a martini too strong!

Έτοιμη να υποδεχθώ τους φίλους μου!

Έτοιμη να υποδεχθώ τους φίλους μου!

Μαρίλη Καλαβρού-Φίλιου, Εύη -Ευούλα- Φέτση

Μαρίλη Καλαβρού-Φίλιου, Εύη -Ευούλα- Φέτση

The Man, The Grill, the Legend...Keep Calm & Grill on babe!

The Man, The Grill, the Legend…Keep Calm & Grill on babe!

Ο Χρήστος Φίλιος, εκτός από το εκπληκτικό Rose et Or, μας φέρνει και πιπεριές από το Περού που προμηθεύτηκε από το super market της Φλώρας στην Μύκονο. ..

Ο Χρίστος Φίλιος, εκτός από το εκπληκτικό Rose et Or, μας φέρνει και πιπεριές από το Περού που προμηθεύτηκε από το super market της Φλώρας στην Μύκονο…

Οι οποίες ενθουσιάζουν τους καλεσμένους ενώ ταιργιάζουν απόλυτα στο σκηνικό μου!

Οι οποίες ενθουσιάζουν τους καλεσμένους ενώ ταιριάζουν απόλυτα στο σκηνικό μου!

bb27

Εν τω μεταξύ στην κουζίνα ετοιμάζεται το ριζότο με φρέσκα σπαράγγια... Είναι μία από τις σπεσιαλιέ μου, σήμερα όμως αναλαμβάνει ο Γρηγόρης...

Εν τω μεταξύ στην κουζίνα ετοιμάζεται το ριζότο με φρέσκα σπαράγγια… Είναι μία από τις σπεσιαλιέ μου, σήμερα όμως αναλαμβάνει ο Γρηγόρης…

bb49

Τις ίδιες στιγμές έξω...

Τις ίδιες στιγμές έξω…

...Οι άντρες κοιτάζουν και θαυμάζουν το Monolith όπως δεν έχουν κοιτάξει ποτέ καμιά γυναίκα... Άντρες...

…Οι άντρες κοιτάζουν και θαυμάζουν το Monolith όπως δεν έχουν κοιτάξει ποτέ καμιά γυναίκα… Άντρες…

Γιάννης Μπαρδής, Πάνος Δεληγιάννης

Γιάννης Μπαρδής, Πάνος Δεληγιάννης

Και άλλα Martinis...

Και άλλα Martinis…

bb33

bb34

To ροζέ...

To ροζέ…

...Πόσες ιστορίες να πρωτο πει κανείς...

…Πόσες ιστορίες να πρώτο πει κανείς…

Η Ευούλα με τον γιο της, Ιάσονα Δεληγιάννη-Φέτση

Η Ευούλα με τον γιο της, Ιάσονα Δεληγιάννη-Φέτση

bb38

bb39

bb40

Το Μαριλάκι

Το Μαριλάκι

bb42

Τα spare ribs τρώγονται με τα χέρια

Τα spare ribs τρώγονται με τα χέρια

Ο σεφ μας κλείνει το μάτι...

Ο σεφ μας κλείνει το μάτι…

Όταν το bbq παει σε άλλο επίπεδο...

Όταν το bbq παει σε άλλο επίπεδο…

Σε καλοκαιρινή βεράντα...

Σε καλοκαιρινή βεράντα…

bb47

Ο Πάνος Δεληγιάννης με τον Global Sales Director της Diageo, Τάσο Ευαγγέλου

Ο Πάνος Δεληγιάννης με τον Global Sales Director της Diageo, Τάσο Ευαγγέλου

bb50

bb51

Χρίστος Φίλιος, Νικόλα κατσαρός, Πάνος Δεληγιάννης

Χρίστος Φίλιος, Νικόλα κατσαρός, Πάνος Δεληγιάννης

Κάπου εκεί στις 2 ή 3 το πρωί… Είναι τόσο ωραίες οι καλοκαιρινές βραδιές με φίλους στην βεράντα…

xxx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons